Ik heb een product dat defect is. Wat nu?

Als u een product heeft gekocht bij BCC, bemiddelen wij tussen u en de fabrikant. Wij zorgen ervoor dat het defecte apparaat zo spoedig mogelijk door of conform de voorwaarden van de leverancier gerepareerd wordt. Wij nemen u daarbij zoveel mogelijk rompslomp uit handen. Grote huishoudelijke apparaten en televisies groter dan 43 inch kunt u hier online aanmelden. Voor alle andere producten bent u welkom in een van onze winkels of kunt u contact opnemen met BCC Customer Service via 020 334 88 88. Onze medewerker legt u vervolgens uit hoe dit probleem volgens de geldende garantiebepalingen wordt verholpen, hoelang de reparatie in beslag neemt of wanneer u een monteur kunt verwachten, en eventueel ook welke kosten dit voor u met zich meebrengt.

Ik kocht een product bij Harense Smid, Mikro-Electro of It's Electronics. Kan ik bij BCC terecht voor service, garantie of reparatie?

Ja, u bent hiervoor van harte welkom in een van onze winkels. Op 1 februari 2015 nam BCC een groot deel van de winkels van Harense Smid, Mikro-Electro en It's Electronics over. Kocht u in het verleden een product bij een van deze ketens, en vertoont dit product onverhoopt een defect, dan kunt u voor service en garantie nu terecht bij BCC. Ook als u een servicecertificaat heeft afgesloten bemiddelen wij graag voor u bij de reparatie. Lees alles over de high service die wij u bieden.

Kan ik mijn reparatie online volgen?

Als u een product ter reparatie bij BCC heeft afgegeven of aangemeld, kunt u de status daarvan op onze website volgen.
Bekijk de status van uw reparatie.
Het enige wat u hoeft in te vullen is het casenummer van de reparatie en uw postcode. Het casenummer bestaat uit twee door een streepje gescheiden getallen van in totaal 13 cijfers. U vindt het op het afgiftebewijs dat u ontving in de winkel. Als u voor uw reparatie gebeld heeft met BCC Customer Service, dan heeft onze medewerker het casenummer telefonisch aan u doorgegeven.

Hoe laat wordt mijn gerepareerde product bezorgd?

Als uw gerepareerde product thuis wordt bezorgd door de BCC Bezorgservice, kunt u één dag voor de bezorgdatum na 17.00 uur op deze site zien wanneer wij uw bestelling komen afleveren. Dit doet u door bovenaan de pagina op 'Order status' te klikken en de laatste 7 cijfers van uw casenummer in te vullen. Dit casenummer staat op het afgiftebewijs dat u ontving toen uw product werd opgehaald. Wij werken in bloktijden van 2 uur, zodat u niet onnodig lang hoeft te wachten. Is uw mobiele telefoonnummer bij ons bekend, dan ontvangt u bovendien een sms'je zodra de bezorgtijd bekend is. Voor meer informatie over bezorgtijden kunt u bellen met BCC Customer Service (020 334 88 88).

Waar moet ik op letten als ik een Apple-product laat repareren?

Wilt u een Apple-product ter reparatie aanbieden, ga dan na of u de 'Zoek mijn...'-functie voor dit apparaat heeft geactiveerd. Om onnodige vertraging te voorkomen, dient u deze uit te schakelen. Daarmee zorgt u ervoor dat onze reparateur over de voor veel reparaties vereiste volledige toegang tot uw apparaat beschikt. Uitschakelen doet u op het betreffende apparaat, maar kan ook via icloud.com. Als u bent ingelogd met uw Apple ID kunt u het apparaat wissen via 'Zoek mijn iPhone' en 'Alle apparaten'. Selecteer daar het product dat u ter reparatie wilt aanbieden en klik op 'wissen'.

Hoelang heb ik garantie op mijn aankoop?

Een apparaat kan kapot gaan, en dat is uitermate vervelend. Nog vervelender wordt het als u naast het ongemak ook nog met kosten wordt geconfronteerd. Zeker als u daar totaal niet op rekende. De vraag in hoeverre u als consument beschermd wordt tegen dergelijke kosten is niet eenvoudig te beantwoorden. Volgens de wet heeft u altijd recht op een product van goede kwaliteit. Dit betekent dat u bij een niet door u zelf veroorzaakt defect minimaal 2 jaar lang kosteloos kunt rekenen op herstel of vervanging. In sommige gevallen biedt de producent aanvullende garantie op een product. Dit verschilt van product tot product en is in de meeste gevallen gebonden aan strikte en niet altijd even helder geformuleerde voorwaarden. Met een Service Plus Polis, die u duidelijkheid, aanvullende zekerheid en gemak biedt, weet u gedurende de looptijd van de verzekering wel altijd precies waar u aan toe bent.

Wat is de Service Plus Polis?

De Service Plus Polis is een verzekering die u duidelijkheid, aanvullende zekerheid en gemak biedt en waarmee u zich afhankelijk van de gekozen looptijd en het product vier, vijf of zeven jaar verzekert van onze High Service. Door het afsluiten van een Service Plus Polis weet u gedurende de looptijd precies waar u aan toe bent: welk technisch defect uw aankoop ook vertoont, u kunt er zeker van zijn dat de reparatie of vervanging van het defecte product u geen cent kost. De Service Plus Polis doet niets af aan de garantie waarop u wettelijk recht heeft.

Wat zijn de voordelen van de Service Plus Polis?

De Service Plus Polis biedt u duidelijkheid, aanvullende zekerheid en gemak. Gedurende de looptijd van de Service Plus Polis

  • heeft u recht op kosteloos herstel of vervanging.
  • hoeft u niet aan te tonen dat het een technisch defect betreft dat buiten uw schuld is ontstaan.
  • betaalt u geen onderzoekskosten.
  • ontvangt u kosteloos een vervangend product als reparatie niet mogelijk blijkt. Dit is of een identiek product, of - als dat niet meer voorradig is - een nieuw product op basis van de oorspronkelijke aankoopwaarde. Uw Service Plus Polis is daarmee dus waardevast!
  • maakt BCC het u zo gemakkelijk mogelijk en wordt het product, indien redelijkerwijs niet in een winkel kan worden afgegeven, zo nodig bij u thuis gerepareerd of halen we het bij u op. Hiervoor worden geen voorrij- en bezorgingskosten in rekening gebracht.
  • kunt u gedurende de reparatie van uw TV of stofzuiger gratis gebruikmaken van een leenapparaat.

 

Hoe sluit ik een Service Plus Polis af?

Voor de Service Plus Polis werkt BCC samen met HDI Global SE, the Netherlands. Wij bieden u de duidelijkheid, de aanvullende zekerheid en het gemak van de Service Plus Polis aan bij aankoop van een product, zowel in onze winkels als op de website. Hierbij ziet u in één oogopslag hoeveel uw eenmalige premie bedraagt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de algemene voorwaarden van de Service Plus Polis.

Kan ik achteraf een Service Plus Polis afsluiten?

U kunt nog tot 30 dagen na de aankoopdatum een Service Plus Polis afsluiten in een van onze winkels. De ingangsdatum van de polis wordt bepaald door de leveringsdatum van het product. BCC blijft altijd uw eerste aanspreekpunt. Voor meer informatie verwijzen we u naar de algemene voorwaarden van de Service Plus Polis.