Home cinema

Films kijken met de geluidservaring van de bioscoop? BCC heeft alles in huis om die ervaring in realiteit te brengen. BCC verkoopt soundbars en home cinema sets van topmerken zoals Bose, JBL, Samsung en Philips. Hulp nodig bij de installatie van je soundbar? Overweeg onze BCC Plus service. Lees meer over de services voor je home cinema.

Type home cinema: Soundbar | Home cinema receiver
Populaire merken: Bose | JBL | Samsung | Philips
Snel naar: Aansluitservice | Welke soundbar kiezen? | Soundbar aansluiten

Soundbar Home cinema set
filter inklappen Winkelvoorraad

Veelgestelde vragen over home cinema

Het voordeel van een complete home cinema set is dat je in één keer de hele aanschaf doet. Snel en makkelijk dus. Hou met het kopen van een volledig systeem wel rekening met het feit dat je je thuisbioscoop niet zomaar kan uitbreiden. Voor uitbreiding of veranderingen heb je een nieuwe set nodig. Echte geluids - en filmliefhebbers zullen het meeste plezier hebben van een 5.1 cinema systeem of een 7.1 cinema. Bij zo'n systeem staat het voorste getal voor het aantal speakers en het cijfer 1 voor de subwoofer. Belangrijk voor gamers en iedereen met een digitale tv decoder, is om een systeem te kiezen met twee HDMI aansluitingen. Zo weet je zeker dat je bijvoorbeeld ook je gameconsole kan aansluiten.
Om de juiste keuze te maken is het goed om te weten wat voor wensen je hebt. Zo hangt de kwaliteit niet alleen af van het merk en het model, maar ook de plaatsing is bepalend. Een home cinema systeem neemt meer ruimte in vanwege zijn formaat en het plaatsen zal je wat meer tijd kosten. Het grote voordeel is dat de speakers verdeeld zijn over de kamer, het geluid in ruime en grote kamers komt hierdoor veel beter tot zijn recht. Echte geluids- en filmliefhebbers zullen hier het meeste plezier van hebben omdat je de speakers zo kan arrangeren tot het geluid voor jou perfect is. Een soundbar is compact en eenvoudig te installeren, het geluid van je televisie verbetert aanzienlijk als je gebruik maakt van een soundbar. Daarentegen zijn de speakers ingebouwd en kun je ze dus niet arrangeren naar smaak. Een soundbar komt het beste tot zijn recht in kleine tot middelgrote ruimtes, hiervoor is de soundbar breed genoeg om het geluid goed te kunnen verspreiden.
Een eigen thuisbuiscoop kan je op twee manieren samenstellen. Je kan zelf losse hifi apparaten combineren voor een cinema effect, of je kan een complete set kopen. Een home cinema set bestaat meestal uit een AV receiver, een subwoofer en twee tot zeven speakers. De AV receiver is in de meeste gevallen een op zichzelf staand apparaat dat signalen stuurt aan alle andere componenten. Hij zorgt er als het ware voor dat jouw subwoofer en speakers allemaal op het juiste moment werken. Met een receiver die je los koopt heb je vaak wat meer mogelijkheden dan met een receiver van een set.

Maak kennis met home cinema

Home cinema is een bioscoop ervaring, maar dan in je eigen huis. Als je graag helemaal opgaat in films, dan zal je dit nog sterker ervaren met een thuisbioscoop. Kort gezegd houdt home cinema in dat je het bioscoopgevoel creëert door de perfecte opstelling van televisie en geluidsapparatuur. Zowel het beeld als geluid nemen je op deze manier mee in de film, zodat je er bijna deel van uitmaakt.

Wat vind je op het gebied van home cinema bij BCC?

Bij BCC vind je thuisbioscoop systemen van verschillende merken en prijzen, uitgebreid of juist eenvoudig. Je kunt daarbij kiezen uit vertrouwde merken zoals Bose, JBL, Sony en Samsung. Twijfel je over een goede keuze, neem dan vooral contact op met onze product experts. Zij weten alles over de complete sets en losse onderdelen.