Veelgestelde vragen

Wat is de ideale werkhoogte?

De ideale werkhoogte kun je het beste bepalen op basis van je lengte en de werkzaamheden. Daarbij is het advies om apparatuur, zoals een oven en magnetron, hoog in te laten bouwen. Ook bij een koelkast en vaatwasser is dit fijner voor je rug. Wat betreft de hoogte van het aanrechtblad: ben je tussen de 170 en 195 dan is 95 cm een ideale hoogte. Ben je onder de 170 cm, dan is 90 cm aan te raden voor het werkblad (de spoelbak mag dan iets lager). Voor beide lengtes is het goed om de kookplaat 10 cm lager te plaatsen.

Wat kost een nieuwe keuken?

De prijzen die je in onze showroom in de brochure of op de website zijn gebaseerd op de getoonde keukenopstelling. Daarbij kun je duidelijk zien hoeveel elk onderdeel kost. Hoeveel jouw (zelfontworpen) keuken gaat kosten, hangt helemaal af van jouw persoonlijke wensen en de keuzes die je maakt. Van het materiaal tot het werkblad, de apparatuur en eventuele accessoires. Bovenop de prijs van de keuken betaal je ook nog montagekosten, dit is inclusief installatie en inmeten. We rekenen geen voorrijkosten en bezorgkosten.

Wat houdt een transparante prijs in?

Bij BCC Keuken ontvang je altijd een transparante prijs. Dat betekent dat het een vaste prijs betreft. Je hoeft dus niet te onderhalen over de eindprijs. Ook zijn wij altijd heel open over de prijzen die we berekenen. Vraag je vrijblijvend een offerte op? Dan zie je per artikel duidelijk wat de kosten zijn. Je weet dus precies wat je waarvoor betaalt.

Hoe lang is de garantie op keuken bij BCC Keuken?

BCC Keukens is een CBW-erkende winkel. Dit geeft je de zekerheid dat je goed beschermd bent bij een aankoop. CBW-erkende winkels hanteren namelijk algemene voorwaarden waarin regels staan over (aan)betalen, annulering en levertijd, maar ook garantie. Bij CBW is de garantieperiode twee jaar.

Heb ik ook garantie op inbouwapparatuur?

Ja! BCC heeft met de leveranciers van inbouwapparatuur duidelijke afspraken gemaakt. Schaf je meerdere apparaten van één merk aan, dan krijg je zelfs langer garantie. Onze expert kan je er meer over vertellen.

Hoe zit het met de montage van mijn keuken?

Dat kun je zelf regelen, maar ook laten verzorgen door BCC Keukens. Na de aankoop van jouw keuken, komen we de keuken bij je inmeten en daarna – als alle keukenonderdelen geleverd zijn – de keuken en de inbouwapparatuur installeren.

Verleent BCC Keukens ook service?

Zeker! We staan altijd voor je klaar om je te helpen. Als je vragen hebt rondom de aankoop, de levering van je keuken, het installeren ervan. Je kunt ons telefonisch bereiken op +31 20 341 2525.

Wat als ik na de koop nog iets wil veranderen aan mijn keuken?

Geen probleem. Tot het moment dat je keuken wordt ingemeten, kun je nog dingen wijzigen aan het ontwerp. Staan alle inmeetgegevens in ons systeem en is de order nogmaals gecontroleerd? Dan bestellen we pas de keuken.

Wat houdt het in als ik een keuken koop op afroep?

Jouw keuken hebben we dan gereserveerd bij de fabrikant. Je hebt ‘m dan al wel gekocht, maar hij is nog niet geproduceerd. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld nog niet in je koopwoning kunt. Heb je hier meer duidelijkheid over, dan kan de productie starten en bepalen we samen met jou wat de leverdatum wordt. Goed te weten: jouw keuken mag maximaal twee jaar op afroep staan.

Krijg ik bij BCC Keuken een tekening van mijn nieuwe keuken?

Zeker! Tijdens een persoonlijk adviesgesprek ontvang je een gratis 3D-ontwerp van jouw keuken. Deze maken we samen met jou met onze Touch Reality ontwerptool. Zo krijg je een goed beeld van hoe jouw keuken eruit komt te zien. Heb je de keuken gekocht? Je ontvangt dan ook een tekening voor de aanleg van de leidingen (gas, water en elektriciteit).

Kan ik bij BCC Keuken altijd een offerte aanvragen?

Ja, dat is geheel vrijblijvend. Je kunt zelfs bij ons een 3D-ontwerp laten maken met de Touch Reality ontwerptool. Zo krijg je meteen een goed beeld van hoe jouw keuken eruit komt te zien. Plan hiervoor wel een afspraak in, zodat je zeker weet dat er een adviseur beschikbaar is in onze showroom.

Wat is de levertijd van een keuken?

Gemiddeld is dat bij ons tussen de 8 en 12 weken. Mede afhankelijk van de keuzes die je hebt gemaakt. Wil je snel(ler) een keuken geleverd krijgen? Onze adviseur kan je meer vertellen over de opties.

Wat als mijn keuken op een etage geleverd moet worden?

Geen probleem. Hiervoor gebruiken we onze ladderlift. Woont u hoger dan de derde verdieping? Dan wordt het lastiger. Een hijskraan is dan nodig. De kosten hiervoor betaal je zelf.

Is BCC Keuken CBW-erkend?

Ja, BCC is een CBW-erkende winkel. Dit betekent dat je met jouw aankoop extra goed beschermd bent. Ook heb je dan recht op twee jaar garantie op jouw keuken. Bekijk hier de voorwaarden.

Hoe kan ik een inmeetafspraak plannen?

Dit kun je regelen via de adviseur die je hebt gesproken tijdens het adviesgesprek. Hij of zij zal de afspraak voor het inmeten inplannen.

Wat gebeurt er bij een inmeetafspraak?

Jouw keuken moet straks precies in de ruimte passen. Het is daarom belangrijk om dit door een vakkundige monteur van BCC Keuken te laten doen. Hiervoor gebruikt hij een speciale laser. Tijdens het inmeten wordt ook rekening gehouden met deuren, ramen, stopcontacten en de plekken waar de aansluitingen zitten. Wat ook gecheckt wordt, is hoe alle keukenonderdelen veilig naar de ruimte gebracht kan worden. Na het inmeten wordt er een verslag gemaakt waarin alles staat beschreven. Dit is nodig als de keuken geplaatst en gemonteerd wordt. Ook worden alle afmetingen in het systeem gezet.

Wat als ik een nieuwbouwwoning heb?

Bij een nieuwbouwhuis is een inmeting mogelijk als alle binnenmuren staan.

Op welke moment vindt de inmeting plaats?

Zodra de aankoop van je keuken definitief is, plannen we een datum voor een inmeetafspraak. Tot dit moment kun je nog dingen wijzigen aan je keuken. Nadat de afmetingen in het systeem staan, wordt jouw keuken besteld. Ook hoor je dan meer over de datum voor levering. Wil je ook de installatie van je keuken door BCC Keuken laten doen? Dan maakt de adviseur hiervoor ook een afspraak.


Onze partners