Nieuwe keuken kopen:
zo doe je dat

Een keuken kopen doe je niet elke dag. Daar wil je je wel eerst even goed in verdiepen. Zeker omdat je ook zo veel keuzes moet maken. Maar waar begin je? Dit stappenplan helpt je op weg!​​


Stappenplan oriëntatiefase

1. Laat je inspireren

Hoe moet jouw droomkeuken eruit komen te zien? Misschien heb je al iets in gedachten. Zo niet, de woonbladen en Instagram bieden genoeg inspiratie. Maak desnoods een moodboard op Pinterest en ‘pin’ al jouw favorieten op een speciaal board. Dit geeft in één oogopslag vaak al een goed beeld welke stijl je graag wilt. Ook handig in deze fase: onze gratis BCC Keuken brochure, met de nieuwste trends en ontwikkelingen op keukengebied. Of plan een afspraak en laat je meteen inspireren in onze showroom

2. Wat komt waar

Heel belangrijk: de afmetingen van de ruimte waar je de keuken wilt plaatsen. Houd hierbij ook rekening met ramen, deuren, stopcontacten en de plekken waar de aansluitingen zitten. Door dit allemaal goed te bekijken en op te meten, kom je er ook meteen achter welke indeling het meest praktisch is. Laat je het opmeten liever aan iemand anders over? BCC kan dit ook voor jou verzorgen.

3. Belangrijke keuzes

Jouw droomkeuken komt steeds dichterbij, want bij stap drie ga je echt keuzes maken. In de BCC Keuken showroom kun je alle verschillende mogelijkheden bekijken: van keukenstijlen en inbouw apparatuur tot andere apparaten voor in de keuken, zoals een koffiezetapparaat of een broodrooster.  Denk ondertussen ook goed na over welke keukenopstelling je wilt: een hoekkeuken, lange keuken, een kookeiland. Twee belangrijk vragen die je bij deze keuze kunnen helpen: past het in mijn ruimte én hoe ga ik mijn keuken gebruiken. En tot slot: wat wordt de kleur én past dit goed in jouw interieur?

4. Advies van een expert

Heb je de belangrijkste keuzes gemaakt? Plan dan een afspraak in met een van onze experts in onze showroom. Tijdens dit adviesgesprek bespreken we jouw wensen en budget. En dan begint het allerleukste: we ontwerpen samen jouw droomkeuken met behulp van de Touch Reality tool. Zo zie je meteen in 3D hoe jouw keuken eruit komt te zien. Wil je toch een ander kleur werkblad? Aanpassingen zijn zo gedaan. Ook in de keuze voor de juiste apparatuur denkt onze adviseur graag met je mee.

5. Hoera, een nieuwe keuken

Je bent er helemaal uit: dit wordt jouw nieuwe keuken. Vanaf dan start het proces van de aankoop. Je ontvangt een offerte – zodat je alle prijzen nog even rustig na kunt kijken. Heb je zelf je keuken ontworpen? Houd dan rekening met een levertijd van een aantal weken.

6. Keuken installeren

Koop je BCC Keuken dan kun je die ook vakkundig laten plaatsen door onze monteurs. Inclusief het installeren van inbouwapparatuur.


Stappenplan aankoopproces

1. Ontwerp jouw keuken

Keuken kopen bij BCC Kopen? Vraag een gratis adviesgesprek aan met een van onze adviseurs. We bespreken jouw wensen en ontwerpen daarna samen jouw ideale keuken aan onze Touch Reality tafel. Met deze 3D-ontwerptool zie je meteen hoe jouw keuken eruit komt te zien.

2. Puntjes op de i

Is de offerte akkoord, maar wil je nog een paar kleine aanpassingen doen? Tot het moment dat we de keuken gaan inmeten, is het mogelijk om nog dingen te wijzigen.

3. We komen inmeten

We komen langs voor het inmeten van de keuken. Hierbij controleren we ook meteen of de afmetingen kloppen, zoals die zijn ingevoerd in ons systeem tijdens het adviesgesprek. Inmeten kan overigens bij BCC Keuken ook voordat je een keuken koopt.

4. Keuken wordt besteld

Staan alle inmeetgegevens in ons systeem en de order gecontroleerd? Dan bestellen we de keuken voor jou.

5. Levering en montage

Bij de aankoop van je keuken wordt er vaak direct een leverweek afgesproken. Ook is het mogelijk om de keuken op afroep te laten leveren. In beide gevallen is het belangrijk om vlak voor levering een ruimte vrij te maken waar je alle keukenonderdelen droog en veilig kunt bewaren. Het liefst niet in de keuken, maar wel vlak in de buurt, zodat de monteurs meteen van start kunnen gaan. Dek eventuele kwetsbare muren en kozijnen van tevoren af. Zorg op de dag van installatie dat de ruimte waar de keuken komt leeg, vlak en schoon is, en of alle aansluitpunten op de juiste plek zitten. Na installatie nemen onze monteurs verpakkingsmateriaal mee.

6. Service & garantie

Je keuken staat, champagne! Het enige wat je nog even moet invullen is het opleveringsrapport. Blijkt er toch niet iets in orde? Neem dan direct contact met ons op. Bekijk voor de garantie onze algemene voorwaarden.


Onze partners