Maak kennis met…Maarten Boersma, CRM & E-mail Marketeer

Graag nemen wij jullie op ons blog zo nu en dan mee in de wereld van BCC vanuit een interviewartikel met een van onze collega’s. In deze blog spraken we met: Maarten Boersma.

 

Een reisluchtig persoon die houdt van strand, de jungle, lekker eten en koken…

Ben jij een ochtend- of avondmens?

“Avondmens; eigenlijk ook wel een nachtmens. Ik blijf vaak tot heel laat bezig met werk, TV-kijken, de kroeg in.”

 

Je gaat erg graag op reis. Wat voor soort vakantie vind je het leukst?

“De strandvakantie. Daarnaast heb ik leuke stedentrips gedaan, zoals New York, Valencia, Athene, Tel Aviv en Barcelona. Vaak vind je bij deze steden ook strand. Ik woon in Amsterdam, dat is best een drukke stad, maar wel heel leuk. Voor een vakantie heb ik ook behoefte aan rust. De combinatie van stad en strand zie ik dan als ideaal.”

 

Hotel of camping?

“Het liefst kies ik voor een huis of appartement. Vroeger gingen we kamperen met de caravan en de tent. In de toekomst wil ik dat trouwens weer gaan doen, met een camper rondtrekken.”

 

Strand of zwembad?

“Normaliter gaan we graag naar het strand en dan met de boot de zee op om daar heerlijk te snorkelen. Dat is niet altijd zo geweest trouwens. We gingen een keer zwemmen in de zee bij Miami Beach.

 

Opeens hoorden we geroep Get out of the water en zagen we 3 babyhaaien met hun moeder onze kant op komen.

 

De lifeguards stormden het water in. Op 2 meter afstand van ons zagen we 3 babyhaaien naar ons toe zwemmen. De moederhaai kwam er achteraan. Ik was toen wel even klaar met het strand. We waren flink geschrokken.”

 

miami, beach, haai, haaien

 

Huurauto of taxi?

“Huurauto. Ik hou ervan om dingen zelf te regelen. Een pakketreis zou ik niet zo snel boeken. Gewoon een vliegticket, Airbnb en een auto. Verder ga ik zelf op onderzoek uit naar leuke tripjes, unieke restaurantjes en mooie gebouwen. Meestal doen we een combinatie van bakken in de zon op ‘t strand en sightseeing.”

 

Jungle of onbewoond eiland?

“Dan kies ik voor de jungle. Ik ben drie weken in Suriname geweest, dat was echt geweldig. Je ontkomt er dan niet aan om toch een verzorgde reis te boeken, voor je eigen veiligheid. Je vliegt vanaf Paramaribo met een sportvliegtuigje naar je resort.

Vervolgens vaar je met een motorboot richting de jungle. Onder begeleiding ga je met een groepje van zes personen de jungle in. Je ziet daar vooral een combinatie van locals en toeristen.

Wat ik erg mooi vond is het kijken naar de sterren en de Melkweg. Je hebt daar in de jungle natuurlijk geen horizonvervuiling door stadsverlichting, waardoor de lucht heel helder is.”

 

Welke dieren kwam je in de jungle tegen?

“Vogelspinnen, apen en giftige slangen bijvoorbeeld. Heel spannend als je in de jungle loopt. De bewoners schieten zo’n slang wel voor je dood hoor. Dat doen ze ook met piranha’s die wel eens omhoog kwamen in het water als we gingen zwemmen. Je hebt daar verder geen stranden trouwens. Alleen een groot meer bij de resorts.”

 

piranha, piranha's, Suriname, reis, reizen, zwemmen

 

Wat heb je in Suriname gegeten?

“Vooral veel kip. Waar wij waren in Suriname at men alleen tweevoetige dieren. De kip kwam ons dan op een gegeven moment de neus uit. Verder veel rijst en cassave gegeten. En we hebben cursussen gedaan om roti en saoto te maken. Lekker man!”

Je houdt van lekker eten en koken. Ben jij degene die kookt thuis?

“Ja, ik kook regelmatig. Ik maak graag visgerechten. We koken ook vaak samen. Mijn vrouw kan eigenlijk beter koken dan ik. Dat vindt ze zelf ook. Verrassend kan zij het. Ik kook volgens een lijstje van 24Kitchen. Zij kookt op basis van ervaring, logisch combineren en inspiratie vanuit restaurants.

We bezoeken 1 keer per week een restaurant. Met z’n tweetjes of met vrienden. We proberen dan vaak nieuwe eettentjes uit. Vaste stek is een Aziatische bistro bij ons om de hoek bij het Olympisch Stadion. Op Aruba en Curaçao eten we tevens visgerechten. Thais vind ik ook lekker, een beetje spicy met kokos…en citroengras? Nee, dat doe ik liever in mijn gin-tonic.”

 

Eet je liever vis dan vlees?

“Ik eet vaker vis. Als ik zou moeten kiezen, dan wordt het steak, à la Loetje (biefstukrestaurant, red.). Bij het uit eten gaan, kiezen we vaak Surf en Turf: een combi van een kreeft en ossenhaas. Dat lekkere eten heb ik van mijn ouders trouwens. Ik heb 6 jaar in België gewoond, in Grimbergen, een voorstad van Brussel. Van daaruit ben ik de bourgondische, traditionele keuken gewend.

 

Je hebt in Grimbergen gewoond. Hou je dan ook van Belgische biertjes?

“Jazeker wel. Je hebt in België enorm veel bierkeuze! En de kazen daar…man, daar hou ik van. Ik eet het op brood en door de pasta. Of een kaasplankje als dessert, ook heerlijk. Kaas past ook goed bij rode wijn natuurlijk. Met mijn ouders bezocht ik Chateaus in Frankrijk voor wijnproeverijen. We gingen veel naar de Atlantische kust, zoals Biarritz, Mimizan en Hourtin. Ik heb in Frankrijk ook veel geskied in de Alpen.”

 

Ging je vaak op wintersport?

Als ik nu zou moeten kiezen, dan is het strand, vroeger ging ik liever skiën. Wat dat betreft was ik echt een skifreak. Ik ging 2 keer per jaar op wintersport. Mijn ouders wilden niet skiën, toen ben ik zelf gegaan. Ik ging op Snowcamp vanaf mijn twaalfde. Toen ik 17 werd ging ik met vrienden. Tot een jaar of 6 geleden, want mijn vrouw houdt niet van wintersport. Bovendien zijn de ski-omstandigheden er niet beter op geworden. De pistes zijn minder begaanbaar door de opwarming van de aarde. Je moet ook steeds hoger gaan en overal is het erg druk.”

 

Wat vroeger een elitesport was, is nu voor de mainstream. Wintersport is nu vaak een zuipfestijn. Vroeger deed ik overigens wel mee aan die après-ski hoor.

 

Wat is je minst leuke ervaring tijdens een vakantie?

“Een giftige zee-egel in Joegoslavië destijds. Oh, wat was ik toen ziek. En ik heb een keer bijna m’n rug gebroken toen ik op een tafel sprong in een restaurant. Dat blad zat los, toen viel ik. Ja, ik ben altijd een wild type geweest en ik liep in 7 sloten tegelijk. Verder ken ik geen rampvakanties. Nu ben ik rustiger geworden.”

 

Ben je ooit iets vergeten mee te nemen op reis waar je echt van baalde?

“Een inbindmachine voor hand-outs voor het werk van mijn vrouw. Verder ben ik wel eens onderbroeken vergeten tijdens een weekendje Maastricht, ach ja..”

 

Heb je wel eens iets meegenomen op reis waarvan je dacht, dit had ik niet nodig..?

“Sowieso neem ik altijd voor 2 weertypes kleding mee. Zelfs als ik naar Curaçao of Aruba ga, heb ik teveel lange broeken bij me. Mijn vrouw schat dit veel beter in. Ik ben iemand van veel koffers. 2 grote koffers, 2 grote handbagages, een handtas, 2 laptops en veel spullen voor werk.”

 

De combinatie van CRM & E-mail Marketeer is zeer sterk.

 

Wat vind je het leukste aan jouw gecombineerde rol?

“Het versterkt elkaar heel goed. De e-maildatabase heb je nodig bij het uitvoeren van CRM (Customer Relation Management) activiteiten. E-mail is eigenlijk het cement van CRM. Het is ook nog eens een logische combinatie. Er zijn veel raakvlakken met andere afdelingen, zoals E-commerce, Klantenservice en IT. Dat maakt het boeiend. Je komt soms ook hilarische reacties tegen via ontvangers van de nieuwsbrief, zoals….Promoot u die staafmixer maar bij mijn ex-vrouw…”

 

Hoe belangrijk is e-mailmarketing op dit moment?

“Datamanagement is echt een trend. Op basis van klantprofielen kun je de klant makkelijker bedienen en gerichter helpen bij productkeuze. E-mailings uitsturen op basis van gedrag en eerdere aankopen. Ervoor zorgen dat de klant zo min mogelijk hoeft te doen of in te vullen, in zo weinig mogelijk stappen. Zoals bijvoorbeeld met MijnBCC.”

 

Welke producten zou je nog graag willen hebben en waarom?

“De Nokia 3310. Dat is een leuk retro toestel waarmee je als het ware even terug gaat in de tijd. Handig voor als ik op stap ga. Dat lijkt me wel lachen. Het toestel kan gewoon niet kapot. Ik zou ook graag een Macbook Pro willen hebben. Dat is de beste keuze naar mijn idee. Mijn vrouw heeft ‘m ook. Hij is compact en erg snel. Bovendien handig om je iPhone en iPad aan te koppelen.

 

Wat vind jij ‘t leukste aan het werken bij BCC?

Dat je direct resultaat ziet. Als je voor bureaus werkt, is dat toch anders. Dan gaat een opdracht soms niet door. BCC heeft 71 winkels in heel Nederland. Landelijke bekendheid betekent ook dat je je werk groter en breder kunt aanpakken.

 

We sluiten af met 3 korte vragen…

 

Wat zou je mee willen nemen uit je huis, als er een ramp ontstaat?

“De foto’s van mijn familie.”

 

Waar mogen we jou voor wakker maken?

“New York Cheesecake…Die heb ik trouwens nog nooit zelf gemaakt. Monchou taart wel, maar dat is wel erg lang geleden.”

 

Wie is de volgende die wij mogen interviewen bij BCC?

“Nol Florie, Product Manager Services.”

 

Samengevat

Maarten is een avonturier die op veel plaatsen in de wereld is geweest. Zijn voorkeur? De Antillen: Curacao en Aruba. Uitschieter was voor hem Suriname waar hij de jungle in trok en prima tussen de piranha’s durfde te zwemmen. Ook draait hij zijn hand niet om voor het op tafel krijgen van een verse vis volgens een 24Kitchen recept. Inclusief een perfect passend glaasje wijn, waarover hij alle kennis heeft opgedaan in zijn Belgische periode van Franse wijnproeverijen. Goed kunnen combineren zien we ook terug in zijn rol als CRM & E-Mail Marketeer. Zijn motto is het nuttige met het aangename mengen. Praktisch, logisch en to the point.

 

Geschreven door: Wieteke van Bladel

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..