3
mei

Oude apparaat recyclen?

Het zijn weer Breaking Deals bij BCC! Check onze folder hier.  

Zet jij gebruikte spullen die je graag weg wilt gooien direct op de stoep? Oude meubels, apparaten, of ander huisraad dat je niet meer wilt gebruiken? Hou je er dan rekening mee dat je het aan de straat zet op de daarvoor aangegeven grofvuildagen? Anders kun je een flinke boete krijgen, mocht je erop betrapt worden natuurlijk.

Er zijn plekken in Nederland waar de spullen die je aan de straat zet, binnen enkele minuten al weg zijn, zonder dat daar een vuilophaler aan te pas kwam. Meegenomen door iemand die er nog veelvuldig gebruik van zou willen maken. Je ziet ze vast wel eens rondfietsen in de straat, met allemaal tassen aan het stuur en dozen vol spullen achterop.

 

Verwijderingsbijdrage afgeschaft

 

Ken je dan ook de verwijderingsbijdrage nog? Die paar euro's extra die je moest betalen bij de aankoop van elektronische apparaten? Deze euro's kwamen in een fonds terecht en alle ingeleverde producten werden hiervan op een milieuverantwoorde manier gerecycled.

Heb je gemerkt dat je dit extraatje sinds een paar jaar niet meer hoeft te betalen? Sinds 2011 ben je bij aankoop van kleine huishoudelijke apparaten en audiovisuele appaatuur geen verwijderingsbijdrage meer verschuldigd. Bij aanschaf van grote witgoedproducten hoef je sinds februari 2013 ook niet meer bij te leggen.

Wij recyclen jouw oude apparaat voor je

 

 Check ook onze folder OP=OPruiming voor actuele aanbiedingen

 

Toch vindt verantwoorde recycling nog steeds plaats, ook al betaal je er direct bij aanschaf niet meer voor. De verwijderingsbijdragen hebben voldoende opgebracht om de kosten voor recycling nog jarenlang te dekken. Bij aankoop van een nieuw apparaat kun je jouw oude apparaat bij ons in de winkel afgeven. Wij zorgen er dan voor dat dit milieuvriendelijk wordt gerecycled.

Bij grotere aankopen kun je aangeven dat wij bij bezorging van je nieuwe apparaat je oude meenemen. Dit doen wij gratis voor je. Ook het verpakkingsmateriaal van de producten die wij bezorgen, nemen we mee en verwerken we met ons eigen geavanceerde afvalverwerkingssysteem in ons distributiecentrum.

In 2015 zamelden wij ruim 7 miljoen kilo aan oude apparaten in. 84% hiervan werd hergebruikt. Eind 2016 stond de teller zelfs op 7,2 miljoen.

 

Altijd een duurzaam product bij BCC

 

Tijdens de Installatieweken bij BCC profiteer je van gratis installatie

 

En er is meer. Wij testen de producten die we verkopen op water- en energieverbruik. Dit staat bij al onze producten duidelijk vermeld. Zodat wij je altijd een duurzame keuze kunnen aanbieden.

Bovendien houden wij ons, net als de andere ketens binnen de FnacDarty Groep, aan de hoogste standaarden ten aanzien van kinderarbeid en milieu.

Hieronder kun je bekijken wat we precies doen aan duurzame recycling en milieu.

 

[caption id="attachment_1184" align="alignright" width="800"]recyclen, recycling, inleveren, verzamelen, oude, apparaat, grof, vuil, verwijderingsbijdrage Wecycle Recycle Certificaat 2015 voor BCC[/caption]

Heb je een of meerdere apparaten, lampen of accessoires die je wilt laten recyclen? Kijk dan ook eens op Wecycle inzamelpunten.