Rokjesdag!

Het is zover, de lente is pas net begonnen en vandaag is het rokjesdag! Dat betekent dat de vrouwen de rokjes aandoen en vandaag daarbij in het bijzonder zonder panty, maillot of legging op pad gaan. Rokjesdag ontstaat altijd op de eerste warme dag in het jaar waarop het kwik tot 20 graden uitkomt.

In Nederland bestaat rokjesdag sinds het einde van de vorige eeuw. Het duurde enkele decennia voordat rokjesdag als fenomeen erkend werd. Dit moment kwam in 1996 toen de in 2009 overleden schrijver Martin Bril in Het Parool een column schreef met de titel ‘Rokjesdag’. Hierna werd Martin ieder jaar opnieuw gevraagd om in Het Parool en later ook in de Volkskrant officieel rokjesdag aan te kondigen. Martin maakte de term dusdanig bekend dat rokjesdag zelfs in de Dikke van Dale werd opgenomen.

Rokjesdag valt trouwens niet op een vaste dag in het jaar. De term kan op alle dagen van toepassing zijn, waarop het warm genoeg is om met een rokje en blote benen naar buiten te gaan. We kunnen dus eigenlijk genieten van meerdere rokjesdagen per jaar.

Heb je lentekriebels gekregen van rokjesdag? Je kunt als afsluiter van deze prachtige lentedag natuurlijk ook altijd nog de film ‘Rokjesdag’ van regisseur Johan Nijenhuis gaan kijken. Simpelweg door je Smart TV aan te zetten en van de film te genieten via Videoland of de Pathé Thuis app*

Ben je nog op zoek naar een mooi scherm om je films op te bekijken en een ware thuisbioscoop te creëren? Bekijk dan onze actuele folder voor een van onze scherpgeprijsde Full of Ultra HD LED TV’s, bijvoorbeeld Curved of met HDR.

Ga jij ook naar buiten in een rokje, dan wil je graag dat je benen er netjes uitzien, toch? Lees meer in ons artikel over alle manieren van scheren waar je uit kunt kiezen. Of neem een kijkje in ons assortiment ladyshaves.

A.s. donderdag is de tweede rokjesdag voorspeld met 18 graden in het noorden, 21 graden in het midden en plaatselijk 23 graden in het zuiden van het land. Vrijdag wordt het de warmste lentedag van deze week en stijgt het kwik tot 23 graden.

 

* afhankelijk van je Smart TV-model

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..