Nostalgie met de nieuwe Nokia 3310

Heb jij ‘m ook gehad, de Nokia 3310 uit het jaar 2000? Misschien waren het je ouders of je oma die dachten met dit apparaatje toen hip te kunnen zijn. Ja, want als ze toch ‘zo’n ding’ moesten hebben, dan was het die van Nokia. Het type mobiele telefoon dat lekker praktisch, degelijk en eenvoudig in gebruik was.

De Nokia 3310 was de opvolger van de Nokia 3210 uit 1999. SMS-jes kon je opmaken met handige T9-tekstvoorspelling en het toestel had een ingebouwde antenne. En je herinnert je ook vast nog wel het spelletje Snake op de Nokia 3310. Deze game vind je overigens ook terug op het nieuwe model 3310, dat uitkomt binnenkort; uiteraard te spelen in kleur!

Die ene ringtone

Met de welbekende Nokia 3310 ringtone tidududu tidududu tidudududuuuh…ging dit oermodelletje om de haverklap bij iemand af in trams, treins, bussen, op school, werk, of in andere openbare gelegenheden. Weetjenog? Net zoals je nu ook de iPhone in iemands tas of broekzak uit een reeks van smartphone-ringtones specifiek kunt herkennen. Dat gebeurde bij de Nokia toen ook.

Het model was haast niet kapot te krijgen en de batterij ging destijds ook zomaar een week of twee mee.

Dit nostalgische telefoontje is nu dus terug, in een nieuw jasje. Na vorige maand in België te zijn gelanceerd, is ie vanaf 5 juni ook verkrijgbaar in Nederland!

Nostalgie

Wat rekenen we nou echt tot nostalgie? Ervaar je dit vanuit eigen herinnering, of zijn er met broers, zussen, vrienden of vriendinnen juist gelijkenissen te erkennen?

Nostalgie is een hang naar vroeger, toen je kind was. Je herleeft jeugdsentiment. Een bepaald gevoel, een herinnering waar je blij van wordt; die emotie oproept. Dit kan ontstaan bij het luisteren naar bepaalde muziek uit een specifieke tijdgeest. Zoals disco-, house- of acidmuziek die je terugluistert uit de jaren tachtig of negentig bijvoorbeeld.

 

retro, cassettebandje, cassette, nostalgie, nostalgische, Nokia, 3310, Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6

 

 

Ook populaire films van toen kunnen je een nostalgisch gevoel geven als je ze opnieuw bekijkt. Denk aan Pulp Fiction, Jurassic Park, The Usual Suspects of The Matrix.

In de filmwereld wordt vaak op nostalgie ingespeeld. Zoals de remake van films als Robocob of Psycho. Of als jaren later opeens een Part 2 van een Hollywood klassieker uitkomt.

En in de muziekwereld zie je ook nostalgische 90-ties-feestjes terugkomen, zoals Turn up The Bass bijvoorbeeld. Of kijk naar het house-duo 2 Unlimited en de band Doe Maar; die jaren geleden waren gestopt en opnieuw gingen optreden.

Nostalgie: het gevoel van vroeger was alles beter

Nostalgie doet je wellicht ook denken aan dat vroeger alles beter was. Vroeger had je minder verantwoordelijkheden, een onbezorgde veilige sfeer, geen hypotheek, rekeningen of zorg voor je kinderen. Vroeger was alles goedkoper en vroeger zou alles beter zijn.

Wat is jouw beste herinnering van vroeger? Vertel het ons middels een reactie onderaan dit artikel.

Specificaties nieuwe Nokia 3310

Nu komt Nokia dus terug met het welbekende nostalgische 3310-model. De nieuwe uitvoering is wel ietsje anders dan we kennen van vroeger, als je kijkt naar design, functies en software.

Design

De nieuwe Nokia 3310 is platter, dunner, langer en breder en qua vorm ook ietsje ronder afgewerkt. Het frontje is er in felle kleuren: warm rood, donkerblauw, geel en grijs. Op de voorzijde vind je een vierpuntsdruktoets in plaats van de twee pijltjes. Het model heeft een lcd-scherm van 2,4″ in kleur, er passen 9 pictogrammen op en het scherm heeft een resolutie van 320×240 pixels.

Standaardsoftware

Het toestel draait op standaardsoftware; je kunt de Opera browser en de Opera Store erop gebruiken. WhatsApp en Facebook kun je gebruiken via de Opera browser, dit kan niet via (het downloaden van) de betreffende apps, want die zijn iets te ‘zwaar’ voor het toestel.

Eenvoudige camera

Er zit een camera op met 2-megapixelsensor. Daarmee maak je niet de mooiste foto’s, zoals je gewend bent van de smartphone van 600 euro van tegenwoordig. Wat logisch is voor een budgettoestel van 49 euro. Je kunt met de camera ook geen videofilmpjes maken.

Accu gaat weer lekker lang mee

De verwisselbare accu van de Nokia 3310 is een 1200mAh-model met een standby-tijd van maar liefst: een maand! Je kunt er 22 uur mee bellen, 51 uur muziek op afspelen of 29 uur FM-radio op beluisteren.

16 MB intern en 2G netwerk

Het intern geheugen bestaat uit 16 MB opslaggeheugen, uit te breiden met een extra micro-sd-kaartje tot 32 GB. Ook zit er een 3,5 mm aansluiting (micro-USB) op en Bluetooth 3.0. Hij ondersteunt maximaal 2G en het toestel heeft geen GPS.

Bekijk hier het filmpje van de nieuwe Nokia 3310

 

Conclusie

Is Nokia voor jou ook nostalgie? Ga dan voor deze stevige, fijne budgettelefoon die lekker lang meegaat, handig is op festivals of gewoon als retrotoestel erbij. Een dezer dagen is de nieuwe Nokia 3310 te pre-orderen bij ons op BCC.nl of in onze winkels.

Naast de Nokia 3310 zijn er ook 3 nieuwe Nokia smartphones gemaakt: de Nokia 6, 5 en 3. Ze draaien op Android Nougat en kosten tussen de 139 tot 189 euro.

Ben je benieuwd naar de 3 andere nieuwe telefoons van Nokia? Ze zijn vanaf 12 juni bij ons in de winkel te reserveren of via BCC.nl te pre-orderen.

Meer informatie en filmpjes over de nieuwste Nokia modellen kun je bekijken op de pagina van de producent van de nieuwe Nokia toestellen: HMD global.

Enjoy Nokia!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..