Voorjaarsschoonmaak | Blog BCC

10 tips voor een snelle voorjaarsschoonmaak

De voorjaarsschoonmaak staat weer voor de deur en als jij er net zo veel zin in hebt als wij dan kun je wel wat tips gebruiken. Met deze tips ga jij razendsnel fris het voorjaar in!Voorjaarsschoonmaak | Blog BCC

Tip 1: start met organiseren

Wanneer je ongeorganiseerd te werk gaat, verlies je tijd en raak je snel geïrriteerd. Zet daarom eerst de klussen per kamer op een rijtje. Een to-do list geeft jou overzicht en het werkt motiverend om klussen af te strepen. Een goed begin, check!

Tip 2: bedenk de ideale schoonmaakroute

Als je lijstje compleet is, moet je de taken natuurlijk ook inplannen. Wij schreven eerder een blog over de ideale schoonmaakvolgorde. Superhandig! De belangrijkste les die je hiervan leert is dat je het beste van boven naar beneden kunt werken. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat de viezigheid van je ramen weer op je net gedweilde vloer druipt.

Tip 3: gebruik kwaliteitsproducten

Wij begrijpen dat het zonde is om geld uit te geven aan spullen die je gelijk weer vies maakt, maar goed schoonmaakmiddel kan een hoop tijd en ergernis schelen. Niks zo vervelend als een schoonmaakmiddel dat strepen achterlaat of een dweil die telkens van de stok valt. Argh!

Voorjaarsschoonmaak | Blog BCC

Tip 4: efficiëntie is the key

De simpelste oplossing om je huis snel schoon en opgeruimd te krijgen, is je taken efficiënt verdelen. Kan je dingen tegelijk plannen? Maak hier gebruik van. Draai bijvoorbeeld een wasje terwijl je alle planken afstoft en zet daarna de droger aan wanneer je het hele huis stofzuigt. Voilà, een kind kan de was doen!

Tip 5: motivatie zoeken

Wanneer je bezig bent met schoonmaken is er altijd een moment waarop je de dweil het liefst uit het raam wil gooien. Bedenk dan dat je niet alleen je huis schoonmaakt, maar dat je ook gelijk een work-out doet! Want hoe sneller je schoonmaakt hoe meer calorieën je verbrandt. Bye bye winterbuikje! Dat wordt dus rennen met die dweil.

Tip 6: just dance

Als je er een muziekje bij opzet, ga je al helemaal knallen. Ideaal tijdens het schoonmaken is een draadloze koptelefoon. Zo hoor je in elke ruimte muziek in je oren in plaats van het oorverdovende gezoem van de stofzuiger. Wedden dat jij binnen no-time door je schoonmaaktaken heen danst?

Voorjaarsschoonmaak | Blog BCC

Tip 7: doe niet meer dan nodig

Wanneer je de smaak eenmaal te pakken hebt, kan het schoonmaken soms een obsessie worden. Elk kleedje en elk gordijn moet schoon. Nergens voor nodig. Bedenk welke ruimtes écht schoon moeten en focus je daarop.

Tip 8: helpende handen

Vroeger moest alles, maar dan ook echt álles met de hand. Geen vaatwassers, wasmachines of stofzuigers. Wanneer jij je dit realiseert ga je dankbaarder met je handige apparaten aan de slag. Als je een robotstofzuiger in huis haalt, kan je zelfs gelijk aan de koffie. Dit apparaat doet namelijk al het werk voor jou. Wat een luxe!

Tip 9: sharing is caring

Niet alleen apparaten kunnen een handje helpen, jouw gezinsleden kunnen dit ook. De zooi is net zo goed van hen als van jou dus waarom zou je alles alleen doen? Het zal misschien lastig zijn om je kinderen hiervoor te strikken, maar maak er een wedstrijdje van. Wie kan het snelst schoonmaken?

Tip 10: handige huishoudapps

Er bestaan zelfs apps die jou helpen bij het huishouden. Chorma is bijvoorbeeld een app waarmee je huishoudelijke taken kunt organiseren en verdelen over gezinsleden. Per uitgevoerde taak krijg je punten. Stel in dat degene met de meeste punten een mooi cadeau krijgt. Zeker weten dat jij dan ook na de grote schoonmaak versteld staat van de opgeruimde kamers en lege wasmanden.

Sta je stiekem al te trappelen om met doekjes in de weer te gaan?

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam