Voorjaarsvakantie | Blog BCC

Holiyay! 5 leuke dingen om thuis te doen tijdens de vakantie

Het is weer voorjaarsvakantie! Dat betekent quality time voor jezelf of voor het gezin. Toch zullen sommige ouders misschien vrezen voor het moment waarop de kinderen zeggen: ‘’Mam, pap, ik verveel me!’’. Geen zorgen, wij helpen thuisblijvers om de vakantie door te komen zonder dat de verveling toeslaat.Voorjaarsvakantie | Blog BCC

Masterchef Junior

Normaal gesproken bereid jij of eventueel je partner waarschijnlijk het avondeten voor de kids, maar het kan ook ontzettend leuk zijn om eens uitgebreid met het hele gezin de keuken in te duiken. Eerst samen oude kookboeken uit de kast halen of het internet afstruinen voor het lekkerste recept. Misschien een lekkere, verse lasagne? Met een keukenmachine maak je gemakkelijk een verse tomatensaus. Dat geeft de lasagne nét dat beetje extra. Pluspunt van samen kokkerellen: de kinderen leren ook alvast wat kooktechnieken, superhandig natuurlijk! En misschien worden ze wel zo enthousiast dat jullie de volgende dag een ontbijtje op bed kunnen verwachten. Smakelijk!

Thuisbioscoop

Yes, het is film tijd! Het voorjaar kan natuurlijk nog erg nat en koud zijn en wat is er dan fijner dan een filmpje kijken? Bouw de woonkamer om tot een minibioscoop en houd een filmmarathon met je gezin, partner of vrienden. Er staan vast nog genoeg films in je Netflix-lijst of misschien staan er nog wel oude dvd’s of Blu-ray discs te verstoffen in de kast. Met een nieuwe mediaspeler blaas jij jouw oude films nieuw leven in. Zet de popcorn maar vast klaar!

The game is on

Hoe fijn is het om met het gezin samen een spelletje te doen? En dan hebben we het niet over Ganzenbord of Monopoly, maar over digitale spelletjes. De kinderen zullen het vast fantastisch vinden om te gamen met papa of mama. Er zijn genoeg familiespellen op de markt. Hebben jullie thuis een Nintendo Switch? Dan is Mario Kart 8 Deluxe een leuke optie. Race met Mario en zijn vrienden tegen elkaar op de mooiste circuits. Als jullie een Playstation hebben, is ook Just Dance een hele leuke en actieve familiegame. Je danst voor je tv-scherm op de hits van onder andere Bruno Mars en Queen. Wat heel handig is aan de game is dat je je telefoon als controller gebruikt. Zo kan het hele gezin tegelijk dansen. Wil je nog meer game inspiratie? Check dan deze blog met vette gaming items. Veel gameplezier en denk eraan: het gaat niet alleen om het winnen hè!

Voorjaarsvakantie | Blog BCC

Bibliotheek bij de hand

Hoe vaak neem je de tijd om een goed boek te lezen? Wellicht komt dit er in de hectiek van het dagelijks leven niet vaak van. Als je van lezen houdt, lijkt ons de vakantie het moment om lekker in bed te kruipen met jouw favoriete boek. Of met al jouw favoriete boeken, want op een e-reader kan je tot wel 6000 boeken opslaan, ideaal! Wedden dat jij je niet verveelt deze voorjaarsvakantie?

Turn up te volume

Als je lekker alleen thuis bent in de voorjaarsvakantie kan je echt even tot rust komen. Hoe doe je dat beter dan met een lekker muziekje op de achtergrond? Wij hebben speakers van hoge kwaliteit waarmee jij jouw favoriete artiest naar de woonkamer haalt. Als je dan toch alleen bent, kan je de muziek net zo goed even lekker hard zetten en ongegeneerd dansen op en mee blèren met jouw lievelingsnummers. Of zijn de kinderen braaf aan het spelen, maar maken ze net te veel herrie? Dan kan jij je met de QuietComfort koptelefoon van Bose volledig afsluiten van omgevingsgeluid. Zo kan je helemaal opgaan in de muziek en tot jezelf komen. Relaxt!

Met deze tips blijft het gevreesde ‘ik-verveel-me-moment’ wel uit. Geniet van de vakantie!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam