Noise cancelling headset | Blog BCC

5 redenen waarom jij een noise cancelling headset mee wilt nemen op vakantie

In de auto, in de trein, in het vliegtuig, op het strand… Muziek gaat tegenwoordig overal mee naartoe. Grote kans dat jouw geliefde headset straks ook weer bovenop in jouw koffer belandt. Voor nog meer plezier tijdens jouw vakantie kies je voor een noise cancelling headset. Wij zetten vijf voordelen op een rij.

Hoe werkt het?

Er zijn twee soorten noise cancelling headsets: passieve en actieve. Een passieve headset onderdrukt omgevingsgeluiden doordat de oortjes of koptelefoon geïsoleerd zijn en jouw oren afsluiten. Een actieve noise cancelling koptelefoon filtert achtergrondgeluid weg met een slimme techniek. Een ingebouwde microfoon meet het achtergrondgeluid en speelt hierop in. Door deze techniek geniet jij nog meer van jouw muziek. Op naar de voordelen!Noise cancelling headset | Blog BCC

1.     Omgevingsgeluid wordt afgesloten

Op vakantie met het vliegtuig, de auto of de trein? Welk vervoersmiddel je ook kiest, er zijn vrijwel altijd stoorzenders om je heen zoals een draaiende motor of lawaai van medereizigers. Een huilende baby in de rij achter je in het vliegtuig? Zet dan lekker je noise cancelling headset op en ga helemaal op in je muziek. De Sony draadloze hoofdtelefoon WH-H900NB heeft een aangepaste noise cancelling functie waardoor jij zelf bepaalt of je nog achtergrondgeluid wilt horen en hoe veel. Een noise cancelling headset is ook fijn als je even je ogen wilt sluiten, want doordat de headset jouw oren afsluit werkt het eigenlijk hetzelfde als oordoppen. Slaap lekker!

2.     Hoge kwaliteit muziek

Goede muziek is natuurlijk de voornaamste reden om een goede headset aan te schaffen. En goede muziek zal je krijgen! Minder afleiding van je omgeving betekent meer concentratie op jouw favoriete tunes. Je zal merken dat de kwaliteit van de muziek stukken beter is dan met een normale koptelefoon of oortjes. De bas klinkt lekker door en je hoort elke toets die aangeslagen wordt. Zo maak jij er onderweg een feestje van!

3.     Geen gehoorschade

Waarschijnlijk ken je het wel: je muziek steeds harder zetten omdat je eigenlijk helemaal niks van je muziek kan horen door de herrie om je heen. Erg slecht voor je oren natuurlijk en vaak is de kwaliteit nog steeds niet optimaal. Een bijkomend voordeel van een noise cancelling headset is dat je het volume laag kan houden zonder ook maar een noot te missen. Fijn voor jouw muziekervaring en jouw oren zullen je dankbaar zijn. Zo kan jij ook als je tachtig bent nog genieten van muziek!

4.     Bellen zonder stoorzenders

Even bellen met jouw ouders, vrienden of kinderen over al jouw avonturen hoort natuurlijk ook bij je vakantie. Vaak loopt dit telefoontje vast in een hoop ‘’Wat? Ik versta je niet!’’. Irritant! Dit probleem is opgelost met een actieve noise cancelling headset. Door de ingebouwde microfoon kun jij met de headset bellen. Als jij straks heerlijk aan het bakken bent op het strand of in een geweldige stad bent, kan jij in alle rust en super goede kwaliteit een soepel gesprek voeren met het thuisfront.

5.     Google Assistent

Sommige noise cancelling headsets zoals de Bose Quiet Comfort 35 II hebben nog een leuke extra funtie: een ingebouwde Google Assistent. Hiermee laat jij met je stem in een paar seconden jouw favoriete afspeellijsten spelen. Zo geniet je nog sneller en makkelijker van jouw muziek. Ook handig, je kunt de Google Assistent van alles vragen. Stel dat jij ‘s middags wilt gaan wandelen of naar het strand wilt, dan vraag je gewoon: ‘’Hey Google, gaat het vandaag nog regenen?’’ En jij kan veilig op pad! Fijn dat je tegenwoordig ook op reis bijna overal 4g of wifi hebt, want voor het gebruik van Google Assistent heb je een internetverbinding nodig.

Zet een noise cancelling headset bovenaan je inpaklijst en geniet van de muziek en van je vakantie. Goede reis!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam