Recepten smoothies | Blog BCC

5 super easy recepten voor gezonde smoothies en sapjes

De feestdagen liggen inmiddels weer ver achter ons en het nieuwe jaar is aangebroken. Heb jij ook iets te ongezond geleefd de afgelopen periode? Een chocoladepepernoot hier, een 5 gangen kerstdiner daar, en natuurlijk nog zo’n vette oliebol erachteraan. Heel erg lekker allemaal, maar gezond is anders. Om het nieuwe jaar goed te beginnen hebben we daarom 5 recepten voor gezonde, en makkelijke sapjes en smoothies. Zo raak je die decemberkilo’s snel kwijt en voel je je weer topfit!Recepten smoothies | Blog BCC

Aardbei-banaan

Wat heb je nodig:

Aardbeien (mag diepvries zijn)
Banaan
Drinkyoghurt
Water
Havermout (1 lepel)
Blender (to go)

Deze smoothie is super lekker, gezond en vult goed dankzij de havermout. Afhankelijk van de grootte van de blenderbeker vul je deze voor ongeveer ¼ met aardbeien, 1 banaan, ¼ drinkyoghurt en ¼ water. Voeg de havermout toe en vergeet niet de deksel op de blenderbeker te doen, anders is straks heel de keuken roze. Blend alles goed door elkaar en voilà; jouw gezonde start van de dag is klaar! Tip: gebruik een blender-to-go zodat je de smoothie direct mee kunt nemen in de auto of trein.

Recepten smoothies | Blog BCC

Aalbessen smoothie

Wat heb je nodig:

1 banaan
1 handvol rode aalbessen
4 bloedsinaasappels
100 ml (soja)melk
IJsblokjes
Citruspers
Blender

Een lekkere frisse smoothie bomvol vitaminen! Pel de banaan en leg hem even in de diepvries, zodat de smoothie extra koel smaakt. Was de bessen en haal ze van de takjes. Pers de bloedsinaasappels met de citruspers en doe het sap in de blender. Voeg ook de andere ingrediënten, behalve de ijsblokjes, toe. Pureer alles kort en op hoge snelheid. Schenk de smoothie in glazen en voeg naar wens ijsblokjes toe.

Recepten smoothies | Blog BCC

Slow-berry-shake

Wat heb je nodig:

10 stuks blauwe bessen
10 stuks zwarte bessen
10 stuks frambozen
2 takjes verse munt
2 rauwe bietjes
Slowjuicer

Dit sapje is lekker fris van smaak dankzij de verse munt. Plaats de ingrediënten in de slowjuicer en het apparaat doet de rest. Geniet van een heerlijk fris sapje!

Mango-dream

Wat heb je nodig:

100 gram (ca. ½) mango (of mango uit de vriezer)
1 banaan
Klein beetje limoensap
250 ml kokosmelk
Blender

Dit is een heerlijk recept voor een lekkere romige smoothie, en kan eigenlijk niet fout gaan. Je doet alle ingrediënten in de blender en mixt het tot een romige shake. Neem een mooi glas, schenk de smoothie in en steek een rietje en parasolletje in het glas. Sluit je ogen en droom van een tropisch oord terwijl je van jouw mango-kokos-cocktail geniet.

Wortel-appel-sap

Wat heb je nodig:

6 wortels
1 appel
1 limoen
Sapcentrifuge

Dit sapje smaakt zoet maar ook fris, een lekker combi! Door het gebruik van de sapcentrifuge hoef je niet veel te schillen en/of snijden. Je hoeft alleen maar de ingrediënten die te groot zijn voor de vulopening kleiner te snijden. Plaats alles in de sapcentrifuge, laat het apparaat zijn werk doen en klaar is jouw gezonde sap!

Recepten smoothies | Blog BCC

Varieer zelf!

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden om lekkere smoothies en sapjes te maken. Bedenk zelf wat je lekker vindt en varieer hiermee. Ook wanneer je fruit of groenten over hebt, kun je dit prima in de blender, slowjuicer of sapcentrifuge gebruiken.

Wanneer je dagelijks een smoothie of sapje drinkt, zul je merken dat je je lekker gaat voelen en meer energie hebt. Bovendien is het op deze manier makkelijker om je goede voornemens waar te maken!

Veel succes en geniet ervan!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen