Televisie | Blog BCC

5 tips om ervoor te zorgen dat je televisie matcht met je interieur

Een televisie is natuurlijk onmisbaar in je woonkamer. Maar het zou dan wel fijn zijn als hij een beetje matcht met je interieur of in ieder geval niet al te veel opvalt. Wij geven je hier enkele tips voor!Televisie | Blog BCC

1.    Grootte van de tv

Eigenaars van kleine appartementjes of studentenkamers kunnen het best kiezen voor een kleine tv, hoe jammer dat misschien ook lijkt. Maar je zal zien dat de tv echt een doorn in het oog is als je een te grote aanschaft. Bovendien heb je voor een grote tv meer kijkafstand nodig en moet jij je bank of bed verder van de tv zetten. Die ruimte wil je niet opofferen. Heb je een groot huis? Dan is een grotere tv juist wel een aanrader. Een te kleine tv kan gek ogen en je kunt zo je bank verder van de tv plaatsen om de ruimte logisch te vullen. Lang verhaal kort: zorg dat de grootte van de tv in balans is met de ruimte die je hebt.

2.    Platte tv zodat ‘ie tegen de muur kan

De keuze voor een platte tv kan meerdere redenen hebben. Het ziet er strak uit en het kost weinig ruimte. Wanneer je een platte tv hebt kun je hem aan de muur hangen en heb je dus geen extra tv-meubel nodig. Dat scheelt geld en ruimte. Het tijdperk van enorm dikke televisies is natuurlijk al even achter de rug maar er zijn tegenwoordig tv’s die wel intens plat zijn, tot een paar millimeter!

3.    Zonder of met voet

Zet je jouw tv neer of hang je hem op? Het hangt er volledig vanaf wat jij mooi vindt. Misschien heb je wel een parel van een tv-meubel dat je echt wil houden. Dan kies je natuurlijk voor een tv met voet. Maar hang je hem aan de muur dan moet je die voet vermijden en kies je voor een platte muurtelevisie. Een andere originele manier van plaatsen biedt The Frame tv van Samsung. Deze televisie kun je inlijsten of je kunt ervoor kiezen om hem op een Studio Stand te zetten waardoor het lijkt alsof je een schilderij tentoonstelt, hoe gaaf?

4.    Weinig kabels

Niemand houdt van een televisie waar overal draden uitkomen, toch? Vooral bij muurtelevisies kan dit echt storend zijn. Gelukkig zijn er genoeg tv’s die nagenoeg draadloos ogen. Sommigen hebben enkel één dun draadje die je aan de muur naar beneden kan leggen. Zo zie je vrijwel niks van die lelijke onderdelen. Een voorbeeld hiervan is de bovengenoemde Frame tv. Als je de Studio Stand kiest kun je de draad daar doorheen leggen en valt hij amper op.

5.    Kunstwerk modus

Zou jij jouw tv het liefst wegtoveren als je geen tv kijkt? Kies dan voor een televisie die helemaal opgaat in je interieur en waarvan je niet eens ziet dat het een tv is. Samsung en LG hebben bijvoorbeeld een speciale Art Modus waarbij kunstwerken op de tv verschijnen als die uitstaat. Ook een televisie met Ambient Mode is een geweldige oplossing. Hiermee vul jij de tv met de kleur of het patroon van de muur erachter waardoor jouw tv samensmelt met jouw interieur.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam