20
jul

5 voordelen van slimme aircobediening in huis

Waarschijnlijk ben je al wel bekend met slimme producten als stofzuigers, televisies en camera’s. Maar wist je dat je ook jouw airconditioning “slim” kan maken? Jep. En dat heeft veel voordelen. Wij noemen er een paar voor je op!Slimme aircobediening | Blog BCC

1: Je hoeft niet thuis te zijn om je airco te bedienen

Hoe lang neem je op een doordeweekse ochtend de tijd om op te staan? Grote kans dat jij je snel aankleedt, tanden poetst, een ontbijtje naar binnen werkt en de deur uit vliegt. Soms vergeet je in alle haast je sleutels, een andere keer het uitzetten van de airco. En dat laatste ga je merken op je energierekening. Oef. Dat dachten de ontwikkelaars van Tado slimme aircobediening ook. Dus ontwikkelden ze een app waarmee je de airco op afstand kunt bedienen. Op het moment dat er niemand thuis is, en de airco staat nog aan, krijg je hier een melding van. Met een druk op de knop op je smartphone is je airco vervolgens zo uitgezet. Is dat ’s ochtends in ieder geval een zorg minder 😉

2: Je telefoon is je afstandsbediening

“Hoe werkt dit allemaal eigenlijk?”, vraag je je vast af. Daar kunnen we wel meer over vertellen. Je airconditioner zelf is eigenlijk niet het “slimme” instrument. Dat is de aircobediening, ook wel smart aircobediening of jouw persoonlijke Klimaat Assistent genoemd. Het zorgt voor een comfortabel en gezond klimaat in huis, terwijl je tegelijkertijd op je energierekening bespaart. De aircobediening maakt verbinding met je WiFi en werkt met Google Assistent, Amazon Alexa en Apple HomeKit. Extra bedrading is niet nodig. Vrijwel alle airco’s met een infraroodafstandsbediening met display zijn hiervoor geschikt. Alleen nu wordt je telefoon dus je nieuwe afstandsbediening. Easy peasy.

3: Je komt binnen in een heerlijk voorgekoeld huis

Ohh die hete zwoele zomerdagen. Heerlijk als je er van kan genieten op het strand, een pain in the ass wanneer je de hele dag op kantoor zit. Bij het idee alleen al gaat het zweet ons op de bovenlip staan! Hoe lekker is het dan om aan het eind van de dag thuis te komen in een fris en koel huis. “Maar kost van tevoren koelen niet enorm veel energie? Dat is toch niet milieuvriendelijk?”, horen we je denken. Daar is een oplossing voor gevonden. Op basis van de locatie van de bewoners waarschuwt Tado je om de airconditioning aan te zetten voordat je aankomt, zodat er precies genoeg tijd is om je huis te koelen. Opnieuw is enkel een tik op je telefoonscherm nodig om de airco vervolgens te activeren. Handig!

4: Je slimme airco houdt rekening met de weersvoorspelling

Tijdens een hittegolf staat je airco waarschijnlijk op de hoogste stand. Maar wat doe je bij 25 graden? Dan kun je ‘m beter wat zachter zetten. Dat is fijner voor zowel het milieu als je portemonnee. Uiteraard snappen we dat je niet steeds zelf gaat checken welk airco-standje geschikt is voor welke temperatuur. Je airco doet dit dankzij de slimme aircobediening gelukkig zelf. Zo wordt je huis op bewolkte dagen minder gekoeld dan op zonnige dagen, waardoor het energieverbruik daalt.

5: Raam open? Dan krijg je een melding

We weten allemaal dat de combi open raam & airconditioning een gevalletje dweilen met de kraan open is. Dus als je beneden op de bank zit, de airco in de slaapkamer hebt aangezet, maar vergeten bent het raam dicht te doen, dan is al dat blazen voor niets geweest. Slimme airconditioning ontgaat daarentegen niets en stuurt jou via de Tado app direct een melding. Vervolgens schakel je moeiteloos, vanaf je bank, de airco uit. Ideaal!

Wil je meer weten over slimme aircobediening? Check dan onze website!