Zo krijg jij zin in verhuizen

Verhuizen, we doen het allemaal wel een paar keer in ons leven. Minstens een keer in de 10 jaar. En gemiddeld 7 keer in een leven. Dat is gemiddeld, want als je kijkt naar jongeren of studenten, die verhuizen veel vaker. In bepaalde grote steden, zoals Amsterdam en Utrecht, waarbij veel woningen of kamers met tijdelijke huurcontracten bestaan, of anti-kraak-woningen, wordt ook weer vaker verhuisd dan in andere steden.

Ga je verhuizen en zie je er tegenop? We geven je wat handige tips om je op weg te helpen.

Bij verhuizen gooi je meestal dingen weg en koop je ook weer nieuwe spullen. Als je in een drie-hoog-twee-achter appartement woont en je gaat verhuizen naar een rijtjeswoning heb opeens veel meer ruimte. Je gaat misschien wel de keuken vernieuwen of je badkamer. Tijd dus om je te oriënteren op een grotere koelkast of een wasmachine met meer laadruimte. Of misschien komt je wasmachine (inbouw) wel op een heel andere plek in je woning te staan, heb je een nieuwe nodig of wil je er een droger bij. Het kan natuurlijk ook dat je in plaats van een balkon nu een tuin met een schuurtje hebt waar je nog een vriezer in kwijt wilt.

Tip: Ga je samenwonen en een gezinnetje stichten?  Ga dan voor een trommelinhoud van 9 kg of meer.

Hoe meer trommelinhoud, hoe meer je wasgoed de ruimte heeft om goed te kunnen wassen, spoelen en drogen. Heb je een een-of tweepersoonshuishouden dan is tot 7 kg trommelinhoud prima.

Tip: BCC Den Bosch opent op 23 maart 2017 een nieuwe winkel met scherp geprijsde openingsknallers!

Ga je binnenkort verhuizen en woon je (in de omgeving van) Den Bosch? Dan is dit hét moment om zeer voordelig je nieuwe apparaten in te slaan. Tot en met 11 maart 2017 kun je nog aan de Gruttostraat 25 in Den Bosch terecht.

 

Opening nieuwe winkel 23 maart 

Bossche Woonboulevard 

Balkweg 7 

5232 BT  Den Bosch

 

Onze gloednieuwe winkel gaat op 23 maart 2017 open aan de Bossche Woonboulevard, Balkweg 7 in Den Bosch. Tijdens onze verhuizing kun je uiteraard terecht in onze andere winkels, zoals in Rosmalen bijvoorbeeld. Natuurlijk kun je ook terecht op bcc.nl.

Ken je onze outlet trouwens al? Bekijk ons aanbod. Wie weet vind je daar ook nog een mooie aanvulling voor het inrichten van je nieuwe huis.

huis, verhuizen, leegverkoop, Den, Bosch

 

Tips voor verhuizen

 • Adreswijziging

Regel op tijd je adreswijziging bij de gemeente voor je verzekeringen, zoals je inboedel-, glas-, ontstop-, of opstalverzekering (bij een koopwoning), zodat je post op tijd wordt doorgestuurd en je niet voor verrassingen komt te staan.

 

 • Trommel vastzetten

Zet de trommel van je wasmachine of droger vast met de meegeleverde bouten, voordat je deze gaat verslepen, anders kan het apparaat stuk gaan.

 

 • Je internet- en TV-abonnement overzetten

In je nieuwe huis wil jij toch ook direct weer je router aansluiten om van WiFi gebruik te kunnen maken en ‘s avonds weer televisie te kunnen kijken? Geef dit dan ook op tijd aan je provider door.

dozen, inpakken, verhuizen, verhuizing

 • Dozen inslaan

Bij de supermarkt vind je meestal wel een aantal bananendozen, maar die hebben een gat in het midden en sluiten niet voldoende af. Haal je verhuisdozen bij de Hema, een bouwmarkt of als je toch aan het meubelshoppen bent: bij Ikea. Zorg er ook voor dat al je dozen goed vol zitten, zodat er niks gaat schuiven.

 

 • Markeer je dozen in kleur

Gebruik verschillende kleuren merkstift om je dozen mee te markeren, voor de keuken, zolder, kleine slaapkamer en de master bedroom etc. Je verhuizers (en jijzelf) zien zo in een oogopslag welke doos waar naartoe moet.

 

 • Kranten om je glazen

Pak je glazen en servies goed in met kranten en vouw theedoeken om je borden heen. Schrijf ook altijd breekbaar op de doos, zodat je servies gespaard blijft.

 

 • Apparaten goed bedekken

Je apparaten mogen natuurlijk ook niet stukgaan, doe daar dus badhanddoeken omheen of een deken. Zo vul je ook de dozen goed op waardoor je apparaten niet kunnen gaan schuiven.

 

 • Voorkom lekken

Verzegel de dop van je flesjes uit de badkamer, zoals shampoo en douchegel, met een randje plakband of plastic folie, dan voorkom je nattigheid.

 

 • Maak foto’s van je kabels

Weet jij straks bij het uitpakken nog hoe je jouw audiovisuele apparatuur hebt aangesloten, zoals je versterker/receiver of soundbar met TV ? Maak foto’s van de achterkant en de bedrading. Dan hoef je in je nieuwe woning niet na te denken over welke kabel op welke aansluiting moet worden ingeplugd.

Of heb jij het meeste draadloos gekoppeld in huis? Zet dan je TV- en internetabonnement tijdig over, zodat je direct je router met WiFi kunt installeren in je nieuwe huis. Dan ben je snel weer online.

 

 • Let op brandbare stoffen

Houd brandbare producten en vloeistoffen, schoonmaakmiddelen of andere gevaarlijke stoffen apart in een open doos, zodat verhuizers dit makkelijk kunnen herkennen en er voorzichtig mee omgaan.

 

 • Je huisdier

Vergeet tot slot niet je huisdier. Misschien kan hij een tijdje bij je buren logeren, want een verhuizing is zeer stressvol voor een dier, met name voor je hond of kat. Ben je eenmaal gesetteld in je nieuwe huis? Daarna heeft je huisdier natuurlijk ook weer alle aandacht nodig om in je nieuwe stelpje te kunnen wennen.

Verl succes met verhuizen!

Heb jij ook nog een goeie tip bij verhuizen? Laat hieronder dan een reactie achter.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..