Valentijnsdag | Blog BCC

5x de perfecte date tijdens Valentijnsdag!

Oehlala, het is weer bijna Valentijnsdag! Kun jij nog wel wat inspiratie gebruiken om te doen met je date? Lees dan gauw onze tips!Valentijnsdag | Blog BCC

Samen koken

Je kan natuurlijk uit eten gaan en in een overvol restaurant tussen de verliefde stelletjes gaan zitten. Of je tovert je huis om tot sterrenrestaurant. Stel een heerlijk menu samen (ideetje: spaghetti à la Lady en de Vagebond?) en kook samen de sterren van de hemel. Zo kan je gelijk even peilen wat jouw liefde wel en niet lust. En het is een goede check om te kijken of je een keukenprins(es) aan de haak hebt geslagen. Voordat je begint met het koken van je 3-, 4-, of 5-gangendiner is het wel handig om te checken of je alle benodigde apparaten in huis hebt. Anders begint de date gelijk met een teleurstelling. Voor veel (simpele) gerechten heb je een keukenmachine, blender of staafmixer nodig. Oh en vergeet natuurlijk ook niet om kaarsjes en rozenblaadjes in huis te halen om de dinertafel mee te versieren. Nu ben je klaar voor een romantisch diner voor twee. Bon appetit!

Weekendje weg

Niets leuker dan samen op avontuur gaan. Misschien wil je dit jaar wel echt uitpakken en een kort reisje maken in het Valentijnsweekend. Stedentripje naar Parijs, Venetië of een andere stad van de liefde? Dan wil je jullie belevenissen natuurlijk wel vastleggen. Hoe doe je dit beter dan met een instant camera? Zo heb jij de herinneringen gelijk in je hand en heb je een mooi aandenken aan die bijzondere date. Maak een slinger met de foto’s en jullie zullen nog jaren terugkijken op deze Valentijnsdag.

Spelletjes spelen

Het kan ook heel simpel! Speel een spelletje. Van een potje kaarten tot een ouderwets bordspel of een potje twister. Dit wordt geheid lachen. En even kijken hoe je (nieuwe) liefde omgaat met verlies is misschien ook wel handig. Je kan ook kiezen voor de moderne manier van spelletjes spelen: gamen! Wat denk je van een gezellige avond Mario Karten, Just Dance (en dan natuurlijk alleen de romantische duo-nummers uitkiezen) of Mario Partyen? Samen een familie aanmaken op Sims 4 is ook een aanrader. Als je nog niet samenwoont kan je nu alvast oefenen. En even kijken of jullie dezelfde smaak hebben.

Samen sporten

Zijn jullie allebei sportfanaten of hebben jullie het voornemen meer te gaan bewegen? Dan is het misschien ook wel leuk om samen te gaan sporten. En dan niet in de sportschool, maar romantisch schaatsen, wandelen of zwemmen. Voor de durfals is indoor surfen of skydiven een unieke ervaring die jullie lang bij zal blijven. Misschien houden jullie er nog wel een gezamenlijke hobby aan over. Sporten wordt nog net wat leuker met een actioncam. Leg jullie prestaties en ervaringen vast met een goede camera en creëer samen een aftervideo. Zo ben je een hele dag zoet.

Genieten van elkaars aanwezigheid

Misschien zijn jullie wel zo’n koppel dat eigenlijk niks nodig heeft om een date tot een succes te maken. Als jullie maar samen zijn is alles goed. Uren in elkaars ogen staren en eindeloos praten. Dat wordt natuurlijk extra romantisch als je de goede sfeer in huis creëert. Zet een Spotify lijst met romantische songs aan. Zo komt de sfeer er wel in. Ook handig is slimme verlichting. Hiermee kan je licht en kleur gebruiken om precies de juiste snaar te raken. Ga jij voor sexy rood, voor romantisch kaarslicht of voor relaxt groen? Met de juiste sfeer in huis kan je een hoop voor elkaar krijgen. Choose wisely!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam