1
mrt

6 dingen die je thuis kunt doen wanneer jij jezelf verveelt

In deze Coronatijd zijn we veel thuis. Het nadeel hiervan is dat je je soms verveelt, toch? Wat doe je dan? Wij hebben een aantal tips waarmee je de tijd wel doorkomt.Verveelt | Blog BCC

1.    Sporten

Binnen zitten betekent bankhangen, toch? Niets is minder waar, want er zijn genoeg opties om thuis fit te blijven. Nintendo Switch heeft geweldige spelletjes die niet alleen leuk zijn, maar je ook nog in shape houden terwijl je binnen zit. Erg leuk is Ring Fit Adventure waarbij jij je al fitnessend door een avonturenwereld beweegt. Joggen, yoga en krachtoefeningen komen allemaal voorbij! Ook een aanrader is Just Dance, waarbij je swingt op je lievelingsmuziek. Heb je geen spelcomputer? Dan kan je ook kiezen voor een trainingsapp op je telefoon of tablet zoals 30 day waarbij je in 30 dagen een trainingsprogramma volgt.

2.    Online cursus volgen

Geen beter moment om iets nieuws te leren dan wanneer je je verveelt. Je hebt iets te doen en je verrijkt jezelf met nieuwe kennis. Misschien heb je altijd al die ene taal willen leren? Dit kan heel makkelijk met de app Duolingo waarmee je meer dan 30 talen kunt leren door middel van korte oefeningen. Word het Frans, Russisch, Arabisch of misschien wel Japans? Misschien heb je nog wel een instrument liggen waarmee je nooit wat doet? Download bijvoorbeeld de app Simply Piano en oefen met spelen van bekende nummers. Het kan lastig zijn om dit op je telefoon te spelen. Een tablet geeft hierbij meer speel- en oefenplezier. Ook erg fijn om series en films op te kijken.

3.    Boek lezen

Thuis zitten heeft zo zijn voordelen. Je kan eindelijk eens de tijd nemen voor dingen waar je nooit aan toe komt. Zoals lezen! Je hebt vast nog wel een boek liggen waar je iedere keer aan begonnen was maar door je drukke leven nooit hebt uitgelezen. Verslind jij boeken als je er eenmaal aan begint? Kijk dan eens naar een e-reader, waar je eindeloos veel boeken op kunt downloaden. Zeker weten dat jij je niet meer hoeft te vervelen de komende tijd.

4.    Grote voorjaarsschoonmaak

Een logische bezigheid als je thuiszit is om je huis eens grondig schoon te maken. Eerst nog even naar de winkel om schoonmaakproducten in te slaan en dan het hele huis stofzuigen, alle kastjes en plankjes afstoffen en een dweil door het huis halen. Heerlijk zo’n fris huis! Zo doe je onbewust ineens mee met de voorjaarsschoonmaak. Kan jij nog wel wat tips gebruiken voor de grote schoonmaak? Lees dan onze blog met handige schoonmaak hacks.

5.    Spelletjes spelen

Tegenwoordig heb je zoveel online games dat je ook op afstand samen met familie of vrienden een spelletje kan spelen. Ga racen met je vrienden op Mario kart 8 voor Nintendo Switch, ga een potje voetballen op FIFA, of pak de wereldtitel met Formule 1 op de Playstation. Ook op je telefoon zijn zat apps te vinden die je op afstand met anderen kunt gebruiken. Enkele leuke zijn Draw Something (online Pictionary) en quizspel Trivia Crack. Extra leuk om de Houseparty app te downloaden. Met deze videobel-app is het net alsof je echt met je vrienden aan tafel zit.

6.    Series of films bingen

Thuis zitten betekent al snel dat de tv aangaat. Maak het gezellig met een dekentje en snacks en ga de hele dag bingewatchen. Ga eens lekker door je kijklijst heen en stel een filmmarathon op. Misschien ga je Disney+ afstruinen en jeugdherinneringen ophalen tijdens jouw favoriete Disney Films, of kies voor een avondje griezelen met de engste horrorfilms! Niets leuker dan even helemaal in een andere wereld opgaan.