Koffies | Blog BCC

6x feestelijke koffies met een twist! Makkelijk en snel zelf maken

De standaard koffies en cappuccino’s kennen we ondertussen wel. Hoe lekker ze ook zijn, het is ook weleens leuk om te variëren met iets anders. Daarom geven we je wat lekkere recepten voor de winter die zeker ook leuk zijn om op de feestdagen te serveren.Koffies | Blog BCC

1. (Kruidige) Caffè Mocha

Een feestje voor liefhebbers van chocola en koffie. Schenk onderin je koffiemok wat chocoladesaus, giet daar overheen warme melk naar keuze en top af met slagroom en eventueel cacao. Voor een extra winter vibe kun je er ook nog specerijen zoals nootmuskaat aan toevoegen.

2. Pumpkin Spice Latte

Een heerlijke verwarmende drank voor herfst en winter, maar stiekem het hele jaar door een succes. Hiervoor heb je nodig: een eetlepel pompoenpuree, een kwart theelepel koekkruiden, een eetlepel honing, 250 milliliter warme melk naar keuze, een kwart theelepel vanille extract, 50 milliliter sterke koffie en een snufje peper. Top af met slagroom en eventueel nog met kaneel. Een hartverwarmend drankje!

3. Koffies met likeur

Af en toe is het ook heerlijk om een scheutje likeur aan je koffie toe te voegen. Maak een Irish Coffee met Whisky en bruine basterdsuiker, een French Coffee met Grand Marnier, een Spanish Coffee met Tia Maria of Licor 43 of een Italian Coffee met Amaretto. Je kunt ze allen afmaken met een lekkere klodder verse slagroom. Leuk als dessert!

4. Caramel Macchiato

Dit is er eentje voor de zoetekauw. Een heerlijke romige koffie met vanille en karamel. Hoe maak je hem? Begin met een paar pompjes vanillesiroop naar smaak onderin je kopje. Dit vul je aan met warme volle melk om hem lekker romig te maken. Giet er een shotje espresso bovenop en top af met karamelsaus. Jammie!

5. Hazelnoot koffie met cacao

Houd jij ook zo van een nootachtige smaak in je koffie? Dan is dit er eentje voor jou. Gebruik hiervoor hazelnootsiroop, schenk er koffie overheen, eventueel melk en schep er slagroom bovenop. Om hem helemaal af te maken kun je met behulp van een mal een vormpje van cacao bovenop je koffie aanbrengen. Zo serveer jij jouw koffie met een hartje, ster of kerstboom.

6. Affogato (espresso met ijs)

Mega simpel maar o zo lekker! Vooral na een uitgebreid diner erg lekker als dessert. Toch wat zoets na maar niet te machtig. Schep een bolletje ijs naar keuze in een schaaltje en schenk hier een shotje espresso op. Voilà! Je kunt eindeloos variëren met smaken en toppings. Misschien wil je er wel wat kokosvlokken of geraspte chocolade overheen? Of top jij af met nootjes of koekkruimels?

Extra tips

Bovenstaande voorbeelden zijn maar enkele van de eindeloze koffievariaties die je kunt maken. Ga ook zeker zelf experimenteren door wat siropen in huis te halen zoals chocolade, hazelnoot, vanille of karamel. Hiervan doe je een aantal pompjes onderin je mok. Vervolgens giet je er koffie naar keuze bij en top je af met jouw favoriete warme melk. Denk aan volle melk, sojamelk, havermelk, kokosnootmelk, amandelmelk of lactosevrije melk. Helemaal feestelijk maak je jouw koffies met een flinke toef slagroom. Oh en wist je dat er eetbare glitter toppings bestaan? Een gouden of zilveren laagje bovenop maakt jouw party koffie helemaal af!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.