7
mrt

Stofzuigen zonder snoer! 7 redenen waarom jij een steelstofzuiger wilt hebben

Stofzuigen hoort waarschijnlijk niet bij je meest favoriete klusjes. Als je die überhaupt al hebt natuurlijk... Gelukkig maken de nieuwe snoerloze stofzuigers deze schoonmaakklus een stuk gemakkelijker. En wij vertellen je waarom jij zo'n steelstofzuiger in huis wilt hebben!Snoerloze stofzuiger | Blog BCC

1.       Snoerloos en snel te gebruiken

De naam zegt het natuurlijk al: snoerloos! Je komt met deze snoerloze stofzuigers in élk hoekje van je huis zonder dat je drie keer van stopcontact moet wisselen. Scheelt dus gedoe en tijd! Verder is het ook erg fijn dat je niet meer met je snoer in de knoop komt omdat je drie rondjes om de tafel heen bent gegaan. Of een extra verlengsnoer nodig hebt als je je auto wilt stofzuigen. Handig!

2.       Geen stofzuigerzak

Geen geknoei meer met te volle stofzuigerzakken of opwaaiend stof als je de klep van de stofzuiger opent, want de steelstofzuigers zijn allemaal zakloos. De steelstofzuiger van Black & Decker bijvoorbeeld heeft een éxtra grote stofopvangbak van maar liefst 1 liter. En door het handige klikmechanisme heb je hem heel gemakkelijk geleegd zonder dat je handen het stof en vuil aanraken. Fijne specificatie van deze Black & Decker stofzuiger is dat ze zijn uitgerust met een geparfumeerde filter. Hierdoor wordt er een frisse geur vrijgegeven tijdens het stofzuigen.

Steelstofzuiger | Blog BCC

3.       Helft van het gewicht

Mede doordat deze stofzuigers geen snoer en stofzuigerzak hebben, zijn ze ook veel lichter dan andere soorten stofzuigers. Een ‘normale’ stofzuiger weegt zo’n 7 kilo, maar steelstofzuigers wegen ruim de helft minder. De Philips steelstofzuiger weegt bijvoorbeeld maar 3.2 kg!

4.       Compact

Klein is fijn, en hoewel dat niet voor alles geldt (zoals bij een stuk taart), geldt dat zeker wel voor een stofzuiger. Met een steelstofzuiger staat namelijk niet meteen je hele kelder vol. Een steelstofzuiger kan je qua formaat eerder vergelijken met een grote, lompe bezem dan met een stofzuiger. Aan ruimte dus geen gebrek met dit apparaat!

5.       Altijd constante zuigkracht

Je herkent dit vast van je stofzuiger met stofzuigerzak; als de zak bijna vol is verliest de stofzuiger heel veel zuigkracht. Steelstofzuigers met Lithium-Ion batterijen hebben altijd een constante zuigkracht, ook als de accu bijna leeg is. De Dyson steelstofzuiger heeft deze Lithium-Ion accu en is daarmee 40 minuten lang je schoonmaakvriend.

6.       Geen stof meer te bekennen

De hele dag niezend doorkomen vanwege je huisstofmijtallergie is echt geen pretje. Steelstofzuigers met cycloontechnologie zijn de meest krachtigste van hun soort en zijn hierdoor heel erg geschikt voor mensen met een allergie. De Dyson V10 heeft maar liefst 14 cyclonen, waardoor zelfs microscopische deeltjes in het stofreservoir geslingerd worden! Zo heb je dus veel minder last van je allergie.

7.       Twee-in-één stofzuiger

Alhoewel steelstofzuigers de helft van het gewicht hebben, hebben de meeste wel 2 functies. Zo zit er vaak een kruimeldief in die je gemakkelijk loskoppelt, waardoor je niet alleen je vloer kan stofzuigen maar ook je meubels. De Bosch Readyy’y heeft deze twee functies en werkt zo’n 45 minuten. Lang genoeg voor een grondige schoonmaakklus!

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is de songtekst van het liedje ‘Break free’ van Queen uit je hoofd leren en je wordt een echte stofzuig-held!