Kerst | Blog BCC

7 tips om stress voor het kerstdiner te voorkomen

Met kerst in het vooruitzicht beginnen de voorbereidingen voor het kerstdiner ook. Wat moet je maken, gaat het allemaal wel lukken, en lust iedereen alles wel? Whaa stress! Wij geven je 7 tips om stress voor het kerstdiner te voorkomen.Kerst | Blog BCC

#1 Lekker makkelijk: soep

Hoezo moeilijk doen, als het ook makkelijk kan? Precies! Maak ‘s middags of zelfs de dag van te voren een grote pan met soep klaar. Zo sta je tijdens het kerstdiner niet uren in de keuken, want je warmt het alleen even op. Handige tip: gebruik je blender om je soep te pureren. Zo zit je niet met een keuken vol oranje spetters, omdat je je pompoensoep met de staafmixer wilde pureren. Wel opletten dat je blender de hitte van de soep aan kan. De Bosch Silentmixx is er zo één. Met een glazen kan van extra dik glas is ‘ie te gebruiken voor warme soepen en ijskoude dranken.

#2 Doe het lekker zelf: steengrillen

Waarom stressen, als je het hele kerstdiner ook uit handen kan geven? En dan echt letterlijk uit handen kan geven. Zet je oma, tante en broer gewoon aan het werk. Op een steengrill houdt iedereen zijn eigen stukje vlees en groenten in de gaten en heb jij geen stress in de keuken. Fijne is ook dat je geen vet nodig hebt, dus het is ook nog ‘ns een gezonde kerst op deze manier!

#3 Een extra handje in de keuken

Van het snipperen van uitjes tot aan het kloppen van slagroom, de keukenmachine is de beste hulp in de keuken tijdens de kerstdagen. Zo heb je dus geen ruzie meer met vriendlief omdat ‘ie de groente niet fijn genoeg heeft gesneden. Philips heeft namelijk een foodprocessor op de markt gebracht met maar liefst 29 functies, van hakken, malen en mixen tot jawel: het kloppen van je slagroom. Zo zet je dat 3-gangendiner zonder hulp op tafel!

#4 Alles in één: de Airfryer

Grillen, bakken, frituren, braden en dat alles met één apparaat: de Airfryer. Scheelt je een hoop afwas aan het einde van de avond. En misschien nog wel fijner, tijdens het diner kan je bij je gasten zijn, want je hoeft niet meer te letten op de pan op het vuur.Airfryer | Blog BCC

#5 Nooit meer huilen van de uien

Heb jij ook altijd tranen over je wangen biggelen als je uien staat te snijden? Herkenbaar! Maar met kerst toch ook wel heel vervelend als je mooie mascara over je wangen heen loopt tijdens het snipperen. Gebruik een hakmolen en je staat stralend in de keuken. Ook handig, want deze molen hakt het zo fijn, dat krijg je zelf amper voor elkaar!

#6 Perfecte rijst

“Als hoofdgerecht hebben we een gerookte zalmfilet met natte rijst”, jammer joh sta je de hele middag in de keuken verpest je je gerecht doordat je de rijst niet goed kookt. Want ja, hoe doe je dat nu eigenlijk? Nou, met een rijstkoker en een simpele druk op de knop. Zo heb je precies de juiste bereiding van je rijst en zit je niet met te natte of te harde rijstkorrels tussen je kiezen aan de kersttafel.

#7 In luxe afsluiten met een chocoladefontein

Save the best for last: chocolade. Met een heerlijke chocoladefontein sluit je de kerstavond geheel in stijl af zonder daarvoor in de keuken te hoeven staan. Happy times!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel