Herfst koffie | Blog BCC

8x de lekkerste herfst koffies om zelf te maken

Is jouw ochtend niet compleet zonder een ‘bakkie pleur’, oftewel een kop koffie? Snappen wij helemaal! Maar laten we eerlijk zijn, elke ochtend een normaal kopje koffie kan wat gaan vervelen op zijn tijd. Dus waarom iedere keer een normale zwarte koffie of cappuccino drinken wanneer je er ook een feestelijke twist aan kan geven? Wij hebben 8 lekkere herfst koffierecepten om je koffie wat op te fleuren!Herfst koffie | Blog BCC

Koffie met koekkruiden

Dat koekje bij de koffie heb je niet meer nodig, want het koekje zit ín je koffie. Maak je koffie hoe je het wilt – als cappuccino of latte machiatto – en strooi daar de koekkruiden overheen. Voila, koffie en koekje in één!

Choco-koffie

The best of both worlds! Warm je chocolademelk op zoals je gewend bent, zet een espresso en doe deze bij de chocolademelk. Zin in een echt feestje? Pak de slagroomspuit er maar bij en maak ‘m af met een flinke dot slagroom.

IJskoffie

Dit blijft toch wel een all time favorite: de ijskoffie! Niet alleen lekker op zomerse dagen, maar juist ook tijdens de herfst- en wintermaanden om je éven terug te wanen naar warmere tijden. Je maakt ijskoffie heel eenvoudig thuis: pak een groot glas, zet een kop koffie en laat deze afkoelen of zet hem voor een extra ijskoud effect in de vriezer en laat de koffie bijna bevriezen. Voor de volgende stap heb je een koffiezetapparaat nodig die ook te gebruiken is voor koude bereidingen, bijvoorbeeld de Nespresso Krups koffieapparaat Atelier. Deze Nespresso Krups kan namelijk melk of sojamelk koud melk opschuimen. Voeg de koude melkschuim bij je koude koffie en voeg eventueel een siroop toe om je ijskoffie zoeter te maken. En voila, zo gemakkelijk is het!Herfst koffie | Blog BCC

Kaneel cappuccino

Kaneel ken je misschien vooral van toetjes en de appeltaart, maar in koffie is het ook heerlijk! Maak een espresso en melkschuim. Voeg bij je espresso een eetlepel kaneel siroop en maak je cappuccino af. Bestrooi je cappuccino nog met kaneel of voor de zoetekauw met kaneelsuiker.

Gember twist

Een koffie met pit! Schenk gembersiroop in je koffiekopje (ongeveer 2 koffielepels), en maak een cappuccino zoals je gewend bent. Maak je cappuccino af met wat gember rasp en/of wat kaneel. Een goed begin van een spicy dag!

Speculaas verrassing

Met speculaas siroop tover je je koffie om tot een toetje. Schenk de siroop onderin je glas; zoveel je wilt, maar een dun laagje is al voldoende. En maak je latte macchiato zoals je hem normaal gesproken het liefst hebt, sterk met veel koffie of juist met veel melk. Verkruimel nu een speculaaskoekje over je schuim en je latte macchiato heb je omgetoverd tot een zoete verwennerij.

Het personaliseren van je favoriete koffie is (bij sommige koffiezetapparaten) heel eenvoudig in te stellen. Zo ook bij de De’longhi Nespresso Lattissima Touch waarbij je naar wens de sterkte van je koffie in kan stellen. Of bij de Philips serie 2200, waarbij je de functionaliteit ‘My Coffee Choice’ hebt, drie instellingen waarmee je jouw ideale sterkte, hoeveelheid koffie en melk kan instellen.

Koffie met vanille-ijs

Lekker als toetje: koffie met een bolletje ijs. Zet een kop koffie en koel deze iets af door er een klontje ijs in te leggen. Wacht eventjes totdat de koffie niet meer heel heet is, maar nog wel warm, en voeg het bolletje vanille-ijs toe.

Koffie smoothie

Lekker voor op de wat warmere dagen: een koffie smoothie. Zet een kopje koffie en doe deze, met een grote kop sojamelk (of kokosmelk of havermelk) en een (bevroren) banaan in de blender. Je kan eventueel ook nog ijsblokjes toevoegen, als je hem echt koud wilt hebben. Maak de smoothie af met wat cacaopoeder en klaar is je smoothie!

Ultieme koffie

Voor de ultieme koffieliefhebbers heeft Nespresso een nieuwe machine op de markt gebracht: de Nespresso Vertuo Deluxe. De Nespresso Vertuo Deluxe werkt met cups, maar met een ander soort cups dan dat je gewend bent. Ten eerste zit er meer koffie in, waardoor je tot wel 440 milliliter koffie kunt zetten met 1 cup! En ten tweede heeft iedere capsule een barcode die de koffiemachine ‘leest’ en zorgt voor een specifiek extractieproces. Hierbij wordt gelet op de waterkracht, temperatuur, infusietijd en capsule rotatie per capsule. Zo zet je 29 verschillende soorten koffie in 5 verschillende formaten op de meest ideale manier!

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.