Herfstvakantie | Blog BCC

De leukste activiteiten thuis voor de herfstvakantie

Woehoe, de herfstvakantie staat voor de deur! Dat betekent quality time met het gezin, maar het kan er ook voor zorgen dat de kinderen zich gaan vervelen. Dat gaat dit jaar niet gebeuren, want wij hebben dé tips om jouw kids in de vakantie te vermaken!Herfstvakantie | Blog BCC

Films kijken

Misschien wel een van de gezelligste dingen om met het hele gezin te doen. Lekker met een dekentje op de bank kruipen en een leuke film kijken. Heb jij nog een hele kast vol dvd’s en blue rays dan is dit het moment om ze eens van de plank te halen. Natuurlijk kan je ook je gloednieuwe Disney+ account erbij pakken en al jullie Disney films herbeleven met een ware marathon. Of misschien heb je wel kinderen die houden van een serietje op Netflix. Hoe dan ook, de herfstvakantie is perfect voor bankhangen met het gezin. Extra leuk met indringend geluid van een home cinema set. Zo gaan jullie echt helemaal op in die spannende film en genieten jullie van Disney liedjes in de beste kwaliteit!

Videogames spelen

Voor kinderen is natuurlijk niets leuker dan gamen. Playstation, Xbox, Wii, Nintendo… Ze kunnen er geen genoeg van krijgen. Een superleuke spelcomputer is de Nintendo Switch. Het is een spelcomputer voor multifunctioneel gebruik. Speel alleen, met z’n tweeën of met een groep. Sluit de Nintendo aan op de tv en je zoon of dochter kan gezellig wat vriendjes en vriendinnetjes uitnodigen om spelletjes mee te doen. Ook kan jouw kind ‘m op tafel zetten om samen met papa, mama, broer of zus te spelen. En soms zal jouw zoon of dochter misschien even alleen willen gamen in single player mode. Zijn jullie onderweg naar een dagje uit? Ook dan gaat het speelplezier verder, want de Nintendo kan altijd en overal gebruikt worden. De Nintendo Switch is dus de ideale gamecomputer voor alle situaties en in elk gezelschap.

Funcooking

Buiten de vakanties om verval je misschien al snel in een standaard kookroutine. Pasta op maandag, prak op dinsdag, friet op vrijdag… Hoe leuk is het om in de herfstvakantie een keer met het hele gezin de tijd te nemen voor het diner en eens wat anders te proberen? De beste manier volgens ons is funcooking. Je raadt het al: hiermee maak je koken leuk, ook voor de kinderen. Haal bijvoorbeeld een Emerio Pizzarette in huis. Dit is een klein oventje dat je op tafel kan zetten en waarin je je eigen mini pizza’s bakt. Of vraag je kinderen om wat vriendjes en vriendinnetjes uit te nodigen voor een avondje fonduen. Met de Princess Family Fondueset kan je zowel kaasfonduen, oliefonduen als chocoladefonduen. De kinderen zullen versteld staan van hoe leuk het is om te koken. En ze zijn weer wat uurtjes zoet!

Headset: plezier voor het hele gezin

Heb jij ook van die kinderen die het ontzettend leuk vinden om eindeloos vlogs te kijken of muziek te luisteren? Je gunt het ze natuurlijk van harte, want ze worden er zo blij van. Maar oh wat irriteer jij je eigenlijk aan die herrie. Rustig een boekje lezen wordt erg lastig met een schreeuwende vlogger in de woonkamer. Misschien leuk om de kinderen een headset cadeau te doen, dan is het probleem gelijk opgelost. De kinderen kunnen lekker hun gang gaan en jij daardoor ook! Met de draadloze Bose noise cancelling hoofdtelefoon werkt het ook andersom. Zet jij hem op dan hoor jij vrijwel niets meer van je omgeving. Zo kom jij wel toe aan dat fijne boek!

Deze vakantie ga jij met bovenstaande tips echt doorkomen zonder ‘’Pap, mam ik verveel me!’’. Veel plezier!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam