BCC is erbij! de vetste innovaties van de IFA 2018 op een rij

Jawohl! Een van de grootste tech beurzen is weer van start gegaan: De IFA 2018 in Berlijn. En drie keer raden wie daar bij zijn? Wij! De grootste merken, tofste innovaties en meest bijzondere technische hoogstandjes komen er voorbij. Wij zetten de vetste innovaties voor je op een rij.  

Samsung QLED 8K TV

Perfect reality, dat is wat Samsung wil bereiken met haar 8K televisie. En na wat wij op de IFA hebben gezien, kunnen wij nu al zeggen: mission accomplished hoor! De naam zegt het natuurlijk al, de QLED 8K TV heeft een zeer hoge 8K resolutie, wat 4x meer pixels oplevert dan 4K. Dit zorgt voor nog meer diepte en detail, waardoor het net lijkt alsof je naar een filmscene bij jou uit het raam kijkt.

Maar nu horen we je wellicht al denken: heel leuk dat 8K, maar de meeste films zijn helemaal niet beschikbaar in deze hoge kwaliteit. No worries, Samsung maakt namelijk gebruik van ingebouwde artificial intelligence (AI) waarmee al jouw favo films worden opgeschaald naar de nieuwe standaard. Oh my, zie jij het al voor je? Leonardo Dicaprio of Angelina Jolie in uber realistisch 8K? Wij kunnen niet wachten!

 

Verder zijn wij vooral onder de indruk van het fantastische beeld. Door het gebruik van Quantum Dots wordt licht omgezet in de meest intense kleuren, wat zorgt voor een hoge helderheid en een sterk contrast. En voor wie zich verder afvraagt of zo’n joekel van een TV wel mooi in de woonkamer staat én bij je interieur past; ook daar is over nagedacht. Dankzij Ambient Mode is je televisie namelijk altijd mooi, of ‘ie nu aan of uit staat. In plaats van een zwart scherm kun je er namelijk zelf voor kiezen wat je erop afgebeeld wilt hebben. Verder heeft de Samsung TV een minimalistisch, strak design en een bijna onzichtbare verbinding met alle randapparatuur.

De 8K QLED TV’s van Samsung zijn er in 65”, 75” en 85”. En voor wie niet kan wachten om ‘m in huis te hebben, je kunt de TV nu al reserveren bij BCC. Wil je eerst nog wat meer info over deze 8K TV’s? Op onze site lees je er alles over.

Philips slimme health care

De High-Speed connected Blender

Denk je aan Philips, dan denk je hoogstwaarschijnlijk aan TV’s. Maar dat ze ook goed zijn in slimme gezondheidsoplossingen bewijzen ze ook dit jaar weer tijdens de IFA. Neem nou bijvoorbeeld de High-Speed connected Blender; de eerste gepersonaliseerde slimme blender die jou begeleidt bij het bereiden van blender recepten. Op deze manier helpt de blender je om je gezondheidsdoelen te behalen, zoals het krijgen van meer energie en minder inname van suiker en calorieën. De blender heeft een ingebouwde weegschaal die ook nog eens aangeeft wat de voedingswaarde is. De bijbehorende NutriU-app is vervolgens je personal coach die advies op maat geeft en je een keuze biedt uit honderden gezonde recepten. Gezond eten werd nog nooit zo makkelijk!

SmartSleep

En we weten allemaal: van eten krijg je slaap. Nu is het in slaap komen bij ons niet altijd een probleem, maar die meerdere keren wakker worden gedurende de nacht zijn toch wel heel vervelend. Dat moet Philips ook gedacht hebben, want zij komen nu met de Philips SmartSleep. Een klinisch bewezen wearable oplossing om de kwaliteit van de diepe slaap te verbeteren. In tegenstelling tot slaap trackers die alleen het slaappatroon bijhouden, zorgt SmartSleep op actieve wijze voor een meer diepgaande en langere diepe slaap. Dankzij twee kleine sensoren en geavanceerde algoritmes zorgt de SmartSleep voor een nauwkeurige identificatie van de slaapfases van een persoon door de nacht heen. Wanneer periodes van diepe slaap worden gedetecteerd, zorgt de hoofdband voor een realtime stimulans met behulp van geluidstonen op maat. Aan de hand van een app kun je vervolgens je eigen logboek inzien en checken of er een verbetering in je nachtrust zit. De SmartSleep zal eerst in Duitsland te koop zijn en daarna in de rest van Europa. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om ‘m uit te proberen.

Sony AF9 Master serie OLED TV’s

Ga je naar de IFA, dan kun je eigenlijk niet om alle gepresenteerde TV’s heen. Zo ook niet om de nieuwe OLED lijn van Sony; de AF9 Master serie. Dankzij de vernieuwde X1 Ultimate-processor zijn de nieuwe modellen weer een stap vooruit op het gebied van beeldkwaliteit. Beelden worden geanalyseerd en geoptimaliseerd, en door de nieuwe Pixel Contrast Boostermodus wordt het kleurbereik nog meer vergroot. Hoe dat er dan uitziet?

Verder heeft Sony ook ditmaal weer samengewerkt met Netflix. Met de Netflix Calibrated Mode garanderen beide partijen de beeldkwaliteit zoals de producent het bedoeld heeft.

Slimme speakers van Harman kardon

Harman Kardon pakte op de IFA flink uit met de presentatie van hun Harman Kardon Citation-serie. Wij maakten kennis met speakers met geweldig geluid (uiteraard!), gecombineerd met Google Assistant, een lcd-touchscreen en ingebouwde Chromecast-technologie. Ohja, én een uniek design die sowieso mooi staat in iedere kamer.

Hey Google!

De Citation-serie kan als een surround sound-systeem gebruikt worden, maar je kunt iedere speaker ook afzonderlijk gebruiken. Met de multiroom functie bedien je het geluid vanuit iedere kamer, of de muziek nu vanuit 1 bron komt of dat je in iedere kamer een ander nummer afspeelt. Met slimme spraakbediening van de Google Assistant kun je de speaker vervolgens allerlei taken laten uitvoeren; denk aan to do lijstjes opstellen, het nieuws ophalen, je favoriete muziek afspelen, of andere smart devices besturen.

Last, but no least; de Citation-speakers van Harman Kardon maken gebruik van Chromecast technologie, waarbij je toegang hebt tot honderden streaming services. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen, is met je device dezelfde Wi-Fi netwerk te selecteren als de speaker. Met je smartphone of tablet kun je vervolgens luisteren wat je wil door middel van de Chromecast-compatible app.

Wij zijn fan!

 

Wil jij nou nog meer weten over alle nieuwtjes op de IFA? Houd dan ons blog en onze Facebook en Instagram pagina in de gaten!

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..