Blue monday | Blog BCC

Beat Blue Monday! 7 tips om de winterdip te verslaan

De feestdagen zijn voorbij en de zomer lijkt nog heel ver weg. Oh jee, dat kan maar éen ding betekenen: de meest deprimerende dag van het jaar is weer aangebroken. Maar wij hebben dé tips om jezelf door Blue monday heen te slaan!Blue monday | Blog BCC

Wees met Blue monday lief voor jezelf

Stap één is accepteren dat je vandaag gewoon even niet lekker in je vel zit en daar is niks mis mee. Verwen jezelf daarom op Blue Monday net wat meer dan anders. Niets moet, alles mag! Kruip lekker voor de tv met een goede serie, lees een boekje of doe niks en staar voor je uit tot jij je weer beter voelt. Het ultieme self love item is een heerlijk warm voetenbadje. Hier word jij gelijk vrolijk van!

Muziek

Sluit jezelf helemaal af van de buitenwereld en ga de confrontatie aan met het deprimerende gevoel. Met een noise cancelling koptelefoon ben je echt helemaal alleen. Zet die sad songs op en huil even flink. Dat lucht op! Nu kan je jouw happy hits weer opzetten en dansen en zingen tot je erbij neervalt.

Sporten (ja, ook tijdens Blue monday)

Geloof het of niet, maar sporten helpt om je beter te voelen. Het is misschien het laatste waar je zin in hebt op deze trieste dag, maar probeer het gewoon! Bovendien heb jij als goed voornemen misschien wel om meer te sporten. Zo sla jij twee vliegen in een klap en kan je trots zijn op jezelf. Het wordt allemaal nog net wat leuker met een Fitbit, een activity tracker die jou precies vertelt wat je vandaag hebt bereikt tijdens het sporten. Motiverend en leuk!

Gezond eten

Als je je down voelt heb je al snel de neiging om naar vet en zoet eten te grijpen. Geef hier niet aan toe! Dit is juist het moment om op de gezonde tour te gaan. Met een blender maak je super makkelijk de lekkerste gezonde smoothies. Dankzij het vitamine D shot krijg jij gegarandeerd hernieuwde energie.

Doe tijdens Blue monday wat je leuk vindt

Op een dag als Blue Monday ga je natuurlijk niks doen wat je niet leuk vindt, want als je ergens depri van wordt, is dat het wel. Bedenk daarom waar jij echt zin in hebt vandaag. Een boek lezen? Lekker shoppen? Of misschien wel gamen? Gamen helpt je om even alles om je heen te vergeten en helemaal op te gaan in het spel. Wat denk je van een potje FIFA of Mario Kart?

Haal licht in huis

Die vervelende gevoelens tijdens Blue Monday komen waarschijnlijk deels door het donkere, trieste weer. De feestdagen zijn achter de rug dus de kerstboom is weer weg en de zomer is nog zo ver weg. Dat betekent een heleboel duisternis. Waarom zou je wachten op de lange, lichte dagen als je het licht ook in huis kan halen? De sfeervolle lampen met kleureffecten van Philips Hue zorgen ervoor dat je straks nog terugverlangt naar de donkere dagen. Speel de hele dag met kleur en lichteffecten en voor je het weet is dinsdag alweer aangebroken.

Lach

Hoewel je misschien geen zin hebt om te lachen, schijnt dit toch echt dé remedie te zijn tegen verdrietige gevoelens. Geef je totaal over aan kattenfilmpjes of een show van je favoriete comedian. Hoe kijk je dit nou beter dan op een tablet? Groot beeld en overal makkelijk mee naartoe te nemen. Dus ook in bed of op de bank. Zo lach jij nog net wat harder!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam