Geld en energie besparen met de Nest Learning Thermostat

De seizoenen worden weer wat kouder en dat betekent dat de thermostaat weer vaker wordt aangedaan. Zeg maar hoi tegen die hoge energierekening! Want wist je dat de thermostaat voor maar liefst 60% bepaalt hoe hoog je energierekening is? Auch! Dan kun je er vast wel eentje gebruiken die je helpt om energie te besparen. Dat is precies wat de slimme Nest Learning Thermostat doet. Hoe deze precies werkt? Wij vertellen het je!

 

Nest Learning Thermostat

Sinds 2011 heeft de Nest Learning Thermostat wereldwijd al meer dan 4 miljard kWh bespaard. Dat komt dus neer op het gemiddelde jaarlijkse energieverbruik van ruim 1,3 miljoen Nederlandse huishouden. Hoe dat kan? De Nest Learning Thermostat leert je kennen en onthoudt wat je favoriete temperaturen in huis zijn. Ook weet hij wanneer en hoelang je van huis bent, zodat het verbruik wordt verlaagd. Hij is zelfs zo slim dat hij weet hoelang het duurt om je huis op te warmen of hoe tochtig het is en verbruikt op deze manier nooit te veel energie, maar alleen het noodzakelijke.

Time to wake up

De slimme Nest Learning Thermostat is niet alleen energiebesparend, maar ook heel fijn in de vroege uurtjes van de dag. Herken je de situatie dat je wekker afgaat en het na drie keer snoozen dan toch echt tijd is om je warme bed gedag te zeggen? Niets erger om dan door een koud huis te lopen, toch? De Nest Learning Thermostat zorgt ervoor dat je huis ’s ochtends al lekker is verwarmd en dat je de dag goed begint. Na een paar dagen weet de Nest Learning Thermostat namelijk precies wanneer je opstaat en dat je graag ontbijt bij 20 graden Celsius. Net voordat jij uit je bed stapt, warmt hij het huis op. Zo wordt het opstaan toch iets makkelijker!

Mocht je dan later op de ochtend vertrekken naar je werk, dan heeft de Nest dat natuurlijk meteen door. Met sensoren en de locatie van je mobiel bepaalt hij of je weg bent. En mocht dat zo zijn, dan schakelt hij vervolgens over naar de Ecotemperatuur om zo energie te besparen. Ga je wat langer weg, bijvoorbeeld op vakantie of voor een weekend, dan kan de Nest ook de boiler voor je uitschakelen om zo nog meer energie te besparen.

Besparen op afstand

Heb jij het ook wel eens meegemaakt? Je komt thuis van werk, je partner of de kinderen zijn er ook al, en bij aankomst merk je dat het huis is veranderd in een Finse sauna. Want het huis was bij binnenkomst zó koud, dus hebben ze de thermostaat flink aangedraaid. Zo zit vervolgens iedereen in de 27 graden binnen. Herkenbare situatie? Met de Nest Learning Thermostat niet meer! Je kunt hiermee namelijk op afstand met je mobiel, tablet of laptop de temperatuur wijzigen. Zo kom je nooit meer thuis in een sauna of zorg je er juist voor dat je huis al lekker is opgewarmd.

Meten is weten

Tot slot kun je via de Nest-app je Energiegeschiedenis inzien. De app houdt bij hoeveel energie je dagelijks verbruikt en houdt ook de veranderingen in je energieverbruik bij. Zo krijg je goed zicht in waar jij je energie aan verbruikt en ook waaraan je nog meer energie kunt besparen.

Laat die koude dagen dus maar komen! De Nest Learning Thermostat zorgt er in ieder geval voor dat je er in huis lekker warm bij zit zonder te hoge energierekening. Win-win!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel