Op kamers | Blog BCC

Checklist: Heb jij alles in huis om goed voorbereid op kamers te gaan?

Ga jij dit jaar voor het eerst op kamers? Dan ben je vast al druk bezig met alle voorbereidingen voor je studentenkamer. Om je een beetje op weg te helpen hebben wij een handige checklist gemaakt zodat je zeker weet dat je overal aan gedacht hebt.Op kamers | Blog BCC

#1 Zelf je ‘was’ doen

Je was misschien gewend dat je vieze kleding op magische wijze weer schoon, opgevouwen op je bed tevoorschijn kwam nadat je het in de wasmand had gegooid. Die tijden zijn helaas voorbij nu je bed in een studentenkamer staat. Maar je kan het jezelf makkelijk maken: stoom je kleding. Je muffe kleding fris je snel weer op door deze te stomen. Bij de Princess kledingstomer kan je zelfs je eigen parfum toevoegen en deze wordt dan op je kleding verstuift. Zo kan dat shirt écht nog wel een dagje mee zonder in de wastas te verdwijnen (die je dan weer in het weekend naar je ouderlijk huis moet meeslepen…).

#2 3x pizza in de week is best oké

Koken is natuurlijk lastig met het drukke schema van een nieuwe student. En waarom koken als het ook makkelijk kan? Een pizza Quattro Stagioni bestaat toch eigenlijk ook uit best wel veel groente? Si! Daarom is een oven je best friend tijdens je studiejaren! En mocht je studentenhuis echt heel krakkemikkig zijn en geen oven hebben, dan is daar de mini oven! De mini oven kan je namelijk desnoods op je bureau in je slaapkamer kwijt. Zo kan je dus zelfs tijdens het studeren kijken of je pizza al klaar is;)

#3 Fris en fruitig wakker worden

Het leven van een student gaat niet altijd over rozen. En al helemaal niet als je college hebt ingeroosterd op het eerste uur. Niks ellendiger om wakker te worden van dat geluid van je wekker dat door merg en been gaat. Maar hey, er zijn ook fijnere manieren om wakker te worden. Zo kan je wekker ook geïnspireerd zijn op de zonsopgang. Kijk dat klinkt als muziek in de oren! Philips Wake-up Light werkt met licht dat geleidelijk sterker wordt, binnen 30 minuten is je kamer gevuld met geel licht. Net zoals hoe de zon opkomt. Zo wordt je lichaam op een natuurlijke manier wakker. Helemaal zen dus!

#4 Op de kleintjes letten

Je verdient nog geen vetpot dus is het aan het einde van de maand beknibbelen op alles wat maar kan. Zomaar eten weggooien doe je dus niet. Van oud brood maak je dus gewoon een tosti, die je dan eet voor ontbijt, lunch en desnoods voor je avondeten. En handig, zo’n sandwich grill kan je dus ook gebruiken voor vis-, vlees- en groentegerechten, mócht je een keer willen uitpakken!

#5 Altijd goede wifi

Belangrijk voor het maken van verslagen, maar ook zéker voor het kijken van Netflix of het gamen: goeie wifi. Woon je in een studentenhuis waar jij 2 verdiepingen hoger slaapt dan de router, dan kan het zo zijn dat in jouw kamer het WiFi-signaal te zwak is. Hoi haperingen en traag internet! Een WiFi-repeater kan hierbij helpen! Deze verbindt draadloos met de router, versterkt en breidt het WiFi-signaal uit naar bijvoorbeeld dus jouw slaapkamer die de router normaal gesproken niet kan bereiken!

#6 Me, myself and I

Een studentenhuis kan druk zijn, héél druk. Of je nu met 3 of 13 anderen woont, er is altijd wel iemand thuis die wilt kletsen, vrienden over de vloer heeft, of gewoon kabaal maakt. Heel leuk en gezellig, maar als jij nét voor die deadline zit misschien wat lastig. Een koptelefoon kan je dan helpen om je af te sluiten van alles wat er gebeurd in huis zodat jij full-focus je deadline haalt. Neem je een Bose koptelefoon met Noise cancelling dan heb je helemaal geen last meer van wie of wat er om je heen gebeurt. Met deze koptelefoon heb je namelijk 11 verschillende noise cancelling-niveaus. Als je de noise cancelling verhoogt, hoor je minder rumoer in een lawaaiige omgeving.

#7 Laatste (en heel belangrijk): (snel) een schoon huis

Ouders die onverwacht op de stoep staan, is tijdens je studentenleven misschien wel één van de top ergernissen. En hoe zorg je er dan voor dat ze na het bezoek ook weer met een gerust hart vertrekken? Een schoon huis! Nu is dat misschien lastig binnen 10 minuten voor elkaar te krijgen, maar het er schoon uit laten zien kan binnen een handomdraai (letterlijk) geregeld worden. Met een kruimeldief maak je supersnel je keuken kruimelvrij en ontdoe je je woonkamer van etensresten. Is toch wat lekkerder op de bank zitten met je ouders ;).

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel