Wasmachine storingen | Blog BCC

De 5 meest voorkomende wasmachine storingen mét oplossing

Grr, wil je net gaan wassen, heb je te maken met een storing of krijg je een foutmelding. Helaas geven foutmeldingen niet meteen aan waar het probleem ligt, maar krijg je een code van letters en cijfers. Om het nog even wat lastiger te maken ;). Om jou verder te helpen, zetten wij de meest voorkomende wasmachine storingen en oplossingen voor je op rij.Wasmachine storingen | Blog BCC

Foutmelding watertoevoer

Samsung: 4E of 4C

AEG: E10, C1 of F1

Miele: F10

Bosch / Siemens: F1

LG: IE

Krijg je een van bovenstaande foutmeldingen, dan betekent dit dat er geen of te weinig water in de trommel komt. Tsja, en dan wordt wassen wel heel lastig! Om het probleem op te lossen, kan je een paar dingen doen. Bekijk eerst of de waterkraan volledig open staat en/of dat de toevoerslag niet verstopt zit of dat er een knik in zit. Maak de toevoerslang los en maak het filter schoon. Blijf je nog steeds een foutmelding zien, dan zou het ook zo kunnen zijn dat de waterdruk is ‘weggevallen’. Dit controleer je door andere kranen in je huis aan te zetten. Doen deze het ook niet of amper, dan kun je het beste even te wachten totdat de waterdruk weer terug is. Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan even contact op met de leverancier.

Foutmelding waterafvoer

AEG: EF0, EFO, E20, C2 of F2

Miele: F11

Bosch / Siemens: E6, E18, E36, F3

LG: OE

Oei, je hebt waarschijnlijk te maken met een verstopte afvoer of een ander probleem met de afvoer waardoor het water niet goed wordt afgevoerd. In de meeste gevallen zit onder aan de voorkant van de wasmachine een klepje met het filter. Open dit en haal het filter eruit. Meestal zie je al meteen waar het fout is gegaan, een muntje of een haarclipje is de boosdoener. Maak het filter schoon en probeer de wasmachine weer aan te zetten. Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan even contact op met de leverancier.

Foutmelding waterpeil

Samsung: 1E of 1C

Miele: F220

LG: PE

Deze foutmelding heeft te maken met het waterpeil; je waterdruk of het waterpeil is niet in orde. Gelukkig kan deze foutmelding vaak snel opgelost worden. Er zit waarschijnlijk een knik in je toevoerslang waardoor het water niet goed toegevoerd kan worden. Ook kan het zijn dat de toevoerslang verstopt zit. Even goed nakijken dus. Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan even contact op met de leverancier.

Foutmelding motor

Samsung: 3E of 3C

LG: LE

AEG: C9

Ai, deze foutmelding gaat over de motor van de wasmachine. Het kan zijn dat de stekker simpelweg niet in het stopcontact zit. Is dat niet het geval? Dan kan het ook zijn dat de trommel te vol zit. Probeer een was te draaien met een lege trommel. Helpt dit ook niet? Wacht dan even een half uurtje en probeer het programma daarna weer te starten. Drie keer is vaak scheepsrecht! Is het probleem nog niet opgelost? Neem dan even contact op met de leverancier.

Foutmelding lekkage

Siemens / Bosch: E23 of E35

Miele: Storing waterproof

LG: AE

AEG: E30 of C3

Lekkage! Deze foutmelding geeft aan dat er waarschijnlijk water op de bodemplaat ligt. Draai de kraan dicht en ontkoppel de wasmachine van het stroomnetwerk. Soms is het probleem na even wachten opgelost. Is dat niet zo, neem dan even contact op met de leverancier. Belangrijk: koppel de wasmachine niet meer aan op het stroom totdat het probleem is verholpen door technici.

Probleem nog niet verholpen?

Geeft jouw wasmachine een andere foutmelding aan? Bekijk dan de handleiding, of zoek deze online op voor meer uitleg over jouw specifieke storing. Kom je er nog steeds niet uit; dan kan het zijn dat de storing alleen te verhelpen is met de hulp van een monteur. Heb je de wasmachine bij BCC gekocht? Onze klantenservice helpt je dan graag verder. 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.