Wastips | Blog BCC

De 7 beste wastips voor een schone was

Grr, baal jij er ook zo van als je die ene vlek maar niet uit je kleding krijgt? Of als je was een naar geurtje blijft houden? Lees dan gauw onze wastips, want wie weet krijg jij jouw kleding hier wel weer perfect schoon mee.Wastips | Blog BCC

1.    Wassen met azijn

Azijn is een echt wondermiddel. Het zorgt voor de bestrijding van bacteriën en schimmels en lost kalk op. Azijn verwijdert nare geurtjes uit kleding en reinigt je wasmachine. Zeker een aanrader dus om af en toe een scheutje azijn in de wasmachine te gieten. Let op: kies wel voor natuurazijn en geen chemisch schoonmaakazijn. Dit type is namelijk juist slecht voor je machine.

2.    Bloedvlekken verwijderen

Hoe krijg je toch die hardnekkige bloedvlekken uit kleding? Het is belangrijk zo’n vlek eerst goed voor te behandelen. Dit doe je door de kleding een half uur in koud water te laten weken. Bij een verse bloedvlek moet dit voldoende zijn en kun je hem daarna in de was gooien. Heb je een al opgedroogde bloedvlek? Ook dan laat je het kledingstuk weken in koud water maar je wrijft het ook in met galzeep. Laat dit even inwerken en spoel het uit. Na een wasje moet het eruit zijn.

3.    Rode wijnvlek verwijderen

Tijdens een gezellig avondje stoot jij per ongeluk jouw glas rode wijn om over je witte broek… Die vlek gaat er nooit meer uit, toch? Tuurlijk wel! Onderneem gelijk actie door zout over de vlek te strooien. Het zout zuigt de vlek als het ware op. Was de kleding daarna normaal. Jouw broek kun je volgend feestje gewoon weer aan! Is de wijnvlek al opgedroogd? Dan kun je een eetlepel wasmiddel mengen in een bak koud water en het kledingstuk een uur laten weken. Wrijf met een borsteltje over de vlek en spoel na met koud water. Daarna even in de wasmachine. Deze methode werkt ook voor wortel-, tomaten- en ketchup vlekken.

4.    Grasvlekken verwijderen

Het is weer zover. Na het buitenspelen zit de kleding van jouw kinderen onder de grasvlekken. Is het lichte kleding? Dan heb je alleen tandpasta met bleekmiddel en menthol nodig. Smeer de tandpasta op de vlek, laat een uur intrekken en spoel na met warm water. Voor een donker kledingstuk kun je galzeep gebruiken. Dit middel verwijdert eenvoudig hardnekkige vlekken.

5.    Kauwgom verwijderen

Misschien wel het goorste dat kan gebeuren… Kauwgom op je broek. Gadver! Geen paniek, met deze tip is die vieze troep er zo weer af. Het enige wat je nodig hebt is een plastic zak en een vriezer. Door het vieze kledingstuk een nacht in de plastic zak in de vriezer te leggen, wordt de kauwgom hard en kun je het er zo af schrapen. Mochten er nog resten overblijven dan kun je deze er met een doek met spiritus afboenen. Daarna nog even in de wasmachine en je hebt een kauwgomloos én lekker ruikend kledingstuk!

6.    Zweetlucht verwijderen

Zweetlucht kan erg hardnekkig zijn waardoor het zelfs na een wasbeurt nog in je kleding blijft hangen. Wil je niet! Bacteriën zijn de oorzaak van de stank en deze moet je bestrijden. Dit doe je door een bak te vullen met warm water en een glas azijn. Laat je kleding hier een uur in weken. Laat het daarna nog en keer meedraaien met de reguliere was en klaar ben je! Deze tip werkt vooral voor donkere kleding. Heb je witte kleding dan kun je citroenzuur gebruiken om de bacterie te bestrijden. Week het kledingstuk in een bak warm water met een scheutje citroenzuur en de stank verdwijnt.

7.    Wasmachine onderhouden

Blijft jouw kleding muf ruiken na het wassen? Dan heeft je wasmachine waarschijnlijk een reinigingsbeurt nodig. Draai regelmatig een 90 graden was om bacteriën te doden, reinig met natuurazijn, leeg de filters, maak de rubberen rand om het deurtje schoon en laat de machine regelmatig luchten. Lees ook de uitgebreide tips in ons blog voor een schone wasmachine.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.