De belangrijkste functies van een smartwatch

Waar in het verleden alleen James Bond met zijn horloge kon communiceren, is het nu onderhand al de gewoonste zaak van de wereld. Waar we het over hebben? De smartwatch natuurlijk! Een smartwatch staat mooi om je pols, maar wat kun je er nou eigenlijk echt mee?

 

Ping!

Ben jij ook vaak in de weer met je telefoon? Gezellig appen met je vrienden, je mail checken en tussendoor ook nog even kijken wat iedereen op Facebook uitgespookt heeft. Wat als wij je nu zouden vertellen dat je je telefoon helemaal niet nodig hebt om op de hoogte te blijven? De naam van de smartwatch zegt het namelijk al; het is een slimme horloge. Hij staat in verbinding met je smartphone waardoor je er alle inkomende berichten op je horloge binnenkrijgt. Denk hierbij aan notificaties van je mail, whatsappjes, telefoontjes en/of apps zoals Facebook en Buienradar. Super handig, want je kan je telefoon gewoon in je tas laten en toch zien welke berichtjes er allemaal binnenkomen.

Even doorstappen

We krijgen vaak vanuit verschillende hoeken te horen hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Minimaal tienduizend stappen op een dag; poeh, weet je hoeveel dat is!? Toch proberen wij ons er braaf aan te houden, want platte kantoorbillen willen we ook niet. Super fijn van de smartwatch is dat deze precies bijhoudt hoeveel stappen je zet. Zo weet je bijvoorbeeld of je aan het einde van de dag nog een klein ommetje moet maken om aan die tienduizend stappen te komen of dat je gewoon lekker languit op de bank kan gaan liggen. Oh, en wist je trouwens dat een danspasje ook als stap gezien wordt? Die tienduizend stappen worden zo ineens een stuk makkelijker.

Muziek opzetten

Om muziek te kunnen luisteren vanaf je smartwatch heb je een bluetooth headset nodig. Dat is dus een headset zonder kabeltjes. En dat is eigenlijk wel heel handig, want dan heb je dus geen ruzie meer met je kabeltjes die de hele tijd in de knoop raken. Om muziek vanaf je smartwatch te kunnen luisteren, moet je wel eerst even je muziek van je telefoon overzetten. Of het nu echt een verbetering is ten opzichte van muziek luisteren vanaf je telefoon weten wij ook niet, maar geinig is het zeker wel!

Noord, oost, zuid, west

Neem jij als je gaat hardlopen of fietsen ook altijd je telefoon mee om de afstand en de route te kunnen zien? Niet altijd even fijn, want waar moet je dat ding nou laten? Veel smartwatches hebben een ingebouwde gps functie. Je kunt dan dus precies zien welke route je afgelegd hebt en hoe lang je erover hebt gedaan. Kom je thuis, dan kun je alle gegevens makkelijk terugzien op een app op je telefoon.

Contactloos betalen

Je hoeft straks niet meer te zoeken naar je portemonnee of pinpas, want over een tijdje kun je zelfs betalen met je smartwatch. Yes, je leest het goed! Deze functie is al een tijdje mogelijk in het buitenland, maar binnenkort dus ook in ons eigen kikkerlandje.

Oh, en wist je dat je op een smartwatch ook de tijd kan aflezen? We zouden het bijna vergeten te noemen! Wil jij weten of een slimme horloge iets voor jou is? Check dan gauw onze smartwatch modellen.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Nikki Fairley