Festival | Blog BCC

Dé festival survival guide: 5 onmisbare items voor op je paklijst!

Kon jij na kerst eigenlijk al niet meer wachten om een festivalletje te pakken? Dan ben jij waarschijnlijk helemaal blij, want het festivalseizoen is weer losgebarsten. De hele dag dansjes doen op de lekkerste muziek, stampen op een hardcore feest of misschien wel een weekend helemaal losgaan op een festival in het buitenland. Welk festival je ook gaat bezoeken, er zijn bepaalde essentials die je eigenlijk altijd mee zou moeten nemen. Check daarom gauw onze festival checklist!Festival | Blog BCC

1. Powerbank

We beginnen maar met het allerbelangrijkste: een powerbank! Jij weet natuurlijk als geen ander hoe snel je telefoon leeg gaat door al die Snapchats, filmpjes, selfies en updates op Instagram. Die telefoon houdt het echt geen dag vol. Helemaal drama natuurlijk als je op een festivalcamping staat met 1 stopcontact voor 10.000 man. Moeten we nog meer zeggen? Een goede powerbank is festival must number one!

2. Tile

Ben jij diegene die altijd aan het eind van de dag wanhopig bij de verloren voorwerpen staat om je sleutels, telefoon of portemonnee terug te zoeken? Dan is de tile echt voor jou gemaakt! Met deze bluetooth tracker vind jij je verloren voorwerpen binnen no time terug. Je koppelt de tile aan het voorwerp dat jij altijd kwijtraakt en kunt dan via de Tile app op een knop drukken zodat je verloren voorwerp net zo lang geluid maakt tot je hem vindt. En wat nou als je je telefoon kwijtraakt? Die koppel je via bluetooth aan je tile. Vervolgens druk je op de knop van de tile en gaat de beltoon van je telefoon af, ook als je geluid uit stond. Misschien ook handig om een tracker aan te brengen op die ene eigenwijze persoon in de groep die altijd zijn/haar eigen plan trekt.

3. Polaroid camera

Een festival is natuurlijk dé plek om geweldige foto’s te maken. Fantastische kleurrijke stages, prachtige outfits en gekke, gezellige mensen. Deze plek vraagt erom gefotografeerd te worden. Dit kan je natuurlijk lekker met je smartphone doen, maar misschien is het ook wel leuk om een Polaroid camera mee te nemen. Zo heb je de herinnering meteen in je hand. Wedden dat iedereen ineens met jou op de foto wil?

4. Speaker

Een festival draait natuurlijk om muziek. Die muzikale ervaring kan je onderweg naar het festival al laten beginnen als je een bluetooth speaker meeneemt. Zo kom je gelijk al in de stemming. Sta je een heel weekend op een festivalcamping? Dan komt de speaker helemaal goed van pas. Onderweg naar de camping en ’s avonds in de tent sluit je nog af met de fijnste hits van de dag. Oh, en het kan de brakheid de volgende ochtend wellicht ook wat verminderen.

5. Telefoonhoesje

Ja, je telefoon is hartstikke mooi zonder hoesje, maar een festival is misschien wel de gevaarlijkste plek voor hoesloze telefoons. Selfie met die, filmpje van dat, bellen naar je medefestivalgangers omdat je iedereen kwijt bent… Je telefoon is je beste vriend dus behandel hem ook zo. Je wilt natuurlijk niet dat het scherm gelijk in 1000 stukken breekt als hij op de grond belandt tijdens het dansen of als een dronkenlap hem uit je handen slaat. Daarom is het misschien toch verstandig om een goed telefoonhoesje te kopen voor je het festivalterrein betreedt.

Als het aan ons ligt, ben je helemaal klaar om los te gaan. Veel plezier!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam