20
sep

Een slim huis! Ontdek de mogelijkheden van Smart Home

Hoe ideaal zou het zijn als jouw huis gestofzuigd is als je thuis komt uit je werk? Of dat je even in de koelkast kunt kijken terwijl je in de supermarkt staat? Super handig, toch? In een slim huis zijn allerlei apparaten met elkaar verbonden om jouw leven makkelijker te maken. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? In deze blog geven we je een kijkje in het leven met een Smart Home.

Kickstart

Je begint de dag met een kickstart, want jouw slimme wekker hielp jou gisteravond gemakkelijk in slaap vallen met zacht licht en geluid, en wekt je deze ochtend op een natuurlijke wijze. Denk bijvoorbeeld aan de Nox Music, een slimme slaaplamp die is ontworpen om jouw slaapkwaliteit te monitoren, volgen en te verbeteren. Je kunt uitgerust aan de dag beginnen! Ondertussen zet jouw slimme koffiezetapparaat alvast een heerlijk bakkie pleur voor je neer, want hij weet ondertussen precies hoe jij jouw koffie het liefst drinkt. Zeg maar dag dag tegen jouw Monday morning dip! Jouw Smart Home zorgt ervoor dat jij jouw werkweek goed begint.

Laat jouw slimme huis voor je werken

Na jouw ochtendrituelen kun je met een gerust hart naar je werk vertrekken, want slimme beveiliging bewaakt jouw huis met bijvoorbeeld een camera. En onderweg kun je nog even snel checken of de voordeur wel echt op slot zit. Je krijgt een melding op je telefoon, tablet of pc wanneer iemand de bewegingssensoren activeert. Zo kun je vanaf je werk op de camera kijken en in de gaten houden wat er allemaal bij de voordeur gebeurt.

Ondertussen is de pauze aangebroken en kun je alvast een aantal apparaten thuis aanzetten. Denk aan het huis laten stofzuigen of dweilen door jouw robot. Heerlijk, kom je ook nog eens in een schoon huis thuis! Ook zijn er wasmachines die je op afstand kunt besturen en die jou een seintje geven als de was klaar is, zoals deze van Siemens. Daarnaast kun je de verlichting op vaste tijden aan laten gaan en met de slimme thermostaat Nest wordt jouw huis ook alvast lekker verwarmd.

Slim boodschappen doen

Wil je na het werk nog even boodschappen doen, maar weet je niet meer wat je in de koelkast hebt liggen? Geen probleem, je checkt het gewoon via de app! De Samsung Family Hub laat jou via deze app een kijkje in de koelkast nemen, terwijl jij zelf in de supermarkt staat. En heb je toch eigenlijk geen zin om boodschappen te doen? Dan bestel je ze eenvoudig thuis via het scherm op de koelkast. Ook geen man over boord. Dit is niet het enige wat je met de slimme koelkast kunt, wil je meer weten over de Samsung Family Hub? Lees er alles over in ons eerder verschenen blog.

Heerlijk thuiskomen

Dat is nog eens heerlijk thuiskomen na een dag op het werk. Jouw huis is schoon, de was is gedaan, de boodschappen zijn in huis, de verwarming staat aan. Wat wil een mens nog meer? Alleen maar relaxen natuurlijk! Laat dus nog even jouw favoriete muziek uit de speakers komen, uiteraard ook heel eenvoudig te regelen via de app op je smartphone. Of maak gebruik van je Smart TV en kijk je favoriete serie op Netflix. Met een druk op de afstandsbediening doe je de gordijnen dicht en chillen maar!

Zoals je ziet is er steeds meer mogelijk op het gebied van Smart Home. Bij BCC vind je dan ook een uitgebreid aanbod aan slimme apparaten. Wat lijkt jou het fijnst aan een slim huis? Bekijk hier meer over Smart Home.