Slimme lampen | Blog BCC

Deze 7 producten in huis koppel je aan jouw slimme lampen

Je slimme lampen kan je op afstand bedienen, geven sfeer én kan je ook koppelen aan andere slimme producten. Welke producten dit zijn en hoe dit werkt?Slimme lampen | Blog BCC

IFTTT

Allereerst willen we een leuke app aanraden om jouw smart home mee te bedienen. IFTTT, ook wel If This Then That, verbindt alles wat je maar wil aan elkaar. IFTTT is compatible met een groot aantal producten en services waaronder Google Assistant, Amazon Alexa, Android, IOS, Nest, Honeywell en Philips Hue. Jouw product zit er zeker bij! Je kunt onder andere instellen dat de lampen gaan knipperen wanneer je een berichtje krijgt, je gebeld wordt of als het alarm in huis afgaat. Het is zelfs mogelijk om je lampen in de voortuin alvast te laten aanspringen als de pizzabezorger onderweg is. Een gave optie binnen de app is om scenario’s aan te maken. De lampen werken dan samen om een bepaalde sfeer in huis te creëren. Maak er eentje aan voor feestjes, chill avonden, yogasessies of game contests. Zo past je verlichting altijd bij je humeur en gelegenheid. Goed, de mogelijkheden binnen de app zijn dus eindeloos. Wat koppel je dan allemaal aan je lampen?

1.    Beveiligingscamera

Als jouw IP camera beweging heeft gedetecteerd in je tuin is het ideaal als de lampen gelijk aanspringen. Of het nou je moeder is die even op bezoek komt of toch een inbreker. Zo help je gasten hun weg te vinden en schrik je ongewenste gasten af. In de spotlight met die inbreker!

2.    Slimme rookmelder

Je hoopt natuurlijk dat het je nooit overkomt, maar wat als het brandalarm midden in de nacht begint te loeien? Dan is het wel zo fijn als de slimme lampen in huis automatisch aanspringen. Mocht er veel rookontwikkeling zijn dan kan je gemakkelijker je weg naar buiten vinden.

3.    Slimme bel

Handig voor feestjes: de lampen laten knipperen of een andere kleur laten worden als de bel gaat. Zo loop je geen gasten mis als de muziek nét wat te hard staat. Dit kan bijvoorbeeld met de videobel van Ring.

4.    Smart tv

Voor extra sfeer in huis koppel je de lampen aan je tv. De lampen stemmen de kleur dan af op hetgeen dat je kijkt. Tijdens een spannende film worden de lampen gedimd en nemen ze een donkere kleur aan. Een vrolijke kinderfilm geeft intense kleuren en een voetbalwedstrijd kleurt de kamer groen. Ideaal om in de stemming te blijven. Ook gamen krijgt een extra dimensie door de meebewegende lampen. Nu is het nog moeilijker om te stoppen…

5.    Slimme thermostaat

De lampen en je thermostaat koppelen is super praktisch. Vooral als je nog wel eens vergeet om de verwarming ’s avonds uit te draaien. Door je lampen te koppelen aan de slimme verwarming springt de verwarming uit of een standje lager wanneer je ’s avonds de lampen uit zet. Zo bespaar je waarschijnlijk ook nog op je stookkosten.

6.    Slimme speaker

Koppel een speciaal scenario, bijvoorbeeld voor je chill avond, aan een bepaalde afspeellijst. Zo helpen jouw slimme speaker en slimme lampen bij het creëren van de perfecte sfeer. Als je een ingebouwde assistent in je speaker hebt, kan je ook instellen dat deze het weerbericht of nieuws voorleest wanneer jij de lampen ’s ochtends aanklikt.

7.    Andere apparaten

Ook andere, niet slimme apparaten zijn te koppelen aan je lampen. Steek jouw koffieapparaat in een smart plug en laat deze aangaan als jij de lampen in de slaapkamer aandoet. Dankzij een slim stopcontact is het mogelijk om ook ‘domme’ lampen slim te maken zodat je deze ook via de app kunt bedienen.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam