Hooikoorts | Blog BCC

Dit is hoe jij hooikoorts klachten vermindert met een luchtreiniger

Hatsjoe!! Ohnee, het hooikoortsseizoen is weer volop bezig. Heb jij hier ook zo’n last van? Welkom bij de club! Lees gauw verder, want een luchtreiniger zou zomaar wel eens jouw grote nieuwe vriend kunnen worden. Hoe dan? Wij leggen het uit!Hooikoorts | Blog BCC

Wat doet een luchtreiniger?

Een luchtreiniger doet wat de naam al doet vermoeden: hij zuivert de lucht. Zelfs al ben jij de hele dag bezig met het huis stofzuigen, er zal altijd nog stof door de lucht blijven dwarrelen. En waar het allemaal om draait voor mensen met hooikoorts: een luchtreiniger maakt je huis pollen en allergenen vrij!

Verminderen je hooikoorts klachten met een luchtreiniger

Krijg jij ook de kriebels bij woorden als pollen en stuifmeel? Nu heb je hier natuurlijk buiten met alle bloeiende bomen en planten erg veel last van. Maar deze minuscule deeltjes dwarrelen ook binnen in je huis rond. Met non-stop niesaanvallen en jeukende ogen tot gevolg. Om deze hooikoorts klachten te verminderen is het dus van belang om zuivere lucht, met zo min mogelijk pollen in je huis te hebben. En daar heb je de luchtreiniger voor nodig! De luchtreiniger filtert stof, pollen, allergenen en zelfs geurtjes uit de lucht. Een voorbeeld hiervan is de Winix Zero, die de lucht in je woonkamer grondig reinigt dankzij een 4-staps filtratie systeem met HEPA filter (99,97%).

Kom thuis in een pollenvrij huis

De klachten van hooikoorts beginnen meestal rond april, met mei en juni als hoogtepunt. En dat zijn nou nét de maanden waarin je veel buitenshuis wilt zijn om te genieten van het lentezonnetje. Om er nu voor te zorgen dat je thuiskomt in een pollenvrij huis, is er de luchtreiniger van AEG. Hiermee kan je zowel thuis als onderweg de luchtkwaliteit in je woning controleren én via de Wellbeing app zorg je ervoor dat je in een pollenvrij huis thuiskomt. En het oog wilt natuurlijk ook wat. Nou dat lukt prima, hij is namelijk om door een ringetje te halen!

Een luchtreiniger geeft ook nog eens verkoeling in de warme zomer

Niet alleen in de piekmaanden voor hooikoorts is het (heel) fijn om een luchtreiniger in huis te hebben. Ook op hele hete momenten in het jaar kan een luchtreiniger een heel fijn item in huis zijn. De Dyson Pure Cool Tower bijvoorbeeld. Deze luchtreiniger reinigt de lucht in huis en geeft tegelijkertijd ook verkoeling. En met een draaihoek van tussen de 45° en 350°, verspreidt hij de gereinigde en verkoelende lucht door de hele kamer heen. Twee vliegen in één klap!

Ook voor andere allergieën

Overigens is een luchtreiniger niet alleen voor hooikoortsklachten een hele fijne toevoeging in je huis. Ook voor allergieën zoals voor huisstofmijt, huisdieren en voor astma is het een redder in nood.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel