11
apr

Dit zijn alle innovaties van de Samsung QLED line-up van 2019

Samsung bracht een aantal jaren geleden de fantastische QLED tv lijn op de markt. Dit jaar introduceerden zij de QLED 2019 tv’s met geweldige nieuwe functies. Samsung zelf noemt de nieuwe lijn ‘’een nieuwe manier van televisie kijken’’, want door de nieuwe tv’s bekijk je de beelden niet alleen, maar ervaar je ze echt! Hoe zorgt Samsung met de nieuwe QLED tv’s voor een nog intensere televisie ervaring dan vorig jaar? Wij zetten de innovaties op een rij.

Samsung QLED | Blog BCC

Elk haartje zichtbaar

Dacht jij dat 4K toch echt de max was wat betreft beeldkwaliteit? Think twice! Samsung introduceert namelijk QLED tv’s met 8K resolutie. Hoe dichtbij je ook zit, het beeld blijft haarscherp. Elke haar, elke druppel is te zien! Dat is maar goed ook, want de beelden zijn zo levensecht dat je in de tv wordt getrokken. Doordat je favoriete programma of film in 8K wordt weergegeven heeft het beeld meer diepte en contrast. Het maakt niet uit wat de bron van de beelden is, de Samsung tv’s zetten ze met slimme techniek om in geweldige kwaliteit. Op deze manier wordt tv kijken inderdaad een volledige ervaring! The Walking Dead op je scherm? Kijk maar uit, want de zombies lijken daadwerkelijk voor je te staan. Durf jij nog een enge serie te kijken op dit hyperrealistische beeld?

Harmonie in de woonkamer

Heb jij altijd nét dat verkeerde plekje op de bank waardoor de kleuren flets worden? Met de nieuwe QLED-lijn is dit verleden tijd. Door de Ultra Viewing Angle wordt de kijkervaring voor iedereen in de kamer intens. Vanuit welke hoek je ook kijkt, je ziet het beeld in geweldige kwaliteit. Hogere contrasten, dieper zwart en helderder wit zorgen dat iedereen hetzelfde levendige beeld ziet. Bovendien wordt het steeds lastiger om op de verkeerde plek te zitten met schermen tot wel 98 inch! Dat zal de sfeer op de bank ten goede komen.

Samsung QLED | Blog BCC

Black is the new black

Ook al was jij al de gelukkige met de perfecte plek op de bank, grote kans dat jij toch de donkere scenes niet in detail kon bekijken. Daarom heeft Samsung nu de Direct Full Array techniek ontwikkeld. Deze slimme techniek zorgt ervoor dat de achtergrondverlichting van de tv wordt onderverdeeld in zones van helderheid. Daardoor kunnen de donkere delen extra donker gemaakt worden en de lichte delen sterker belicht worden. Voortaan bekijk jij jouw series in 100% kleurvolume en met een optimaal contrast. Kleuren zijn nog helderder en zwart is echt zwart. Oftewel, donkere horrorfilms worden nog enger en Disney films nog levendiger!

Verbeterde processor

Dat klinkt misschien niet interessant, maar niets is minder waar. Die processor zorgt ervoor dat de tv de helderheid van het scherm kan aanpassen aan de kijkomgeving. Heb jij een heerlijke filmdag ingepland en zit je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat voor het scherm? De tv zet je scherm helderder of zwakker wanneer nodig, superhandig! Of het nou zonnig is of bewolkt, de tv weet hoe fel het beeld moet zijn. En wat jou misschien nog wel meer interesseert: door die vernieuwde processor zet jij je favoriete Netflix serie binnen 1 seconde (!) aan! Oh, en nog een Netflix verbetering: op de nieuwe afstandsbediening zit een speciale Netflix knop. Samsung, bedankt!Samsung QLED | Blog BCC

Hocus pocus met de Ambient Mode

De oudere Samsung QLED-tv’s hadden al een functie waarmee je de televisie volledig weg kon toveren: de Ambient Mode. Deze modus zorgt ervoor dat je televisie in je interieur opgaat. Je kiest een patroon of foto die op het scherm verschijnt waardoor de tv niet langer een zwart vlak aan de muur is. De nieuwe QLED-lijn heeft twee nieuwe Ambient functies: Artworks en Wall Theme. Bij Artworks kies je uit prachtige foto’s van professionele fotografen waardoor je een fantastisch kunstwerk aan de muur hebt hangen. Wie zijn tv helemaal wil laten verdwijnen kiest voor een camouflerend Wall Theme, waarbij je de tv de kleur van je muur kunt geven. De Samsung QLED 2019 lijn is dus niet alleen kwalitatief goed, maar zorgt ook dat jouw interieur een boost krijgt!

De Samsung QLED tv lijn van 2019 klinkt inderdaad als de tv van de toekomst. Hoe gaat Samsung zichzelf volgend jaar nog overtreffen? De zombies daadwerkelijk uit je beeld laten kruipen? We will see!