Smart | Blog BCC

Doe de check: is een smart home iets voor jou?

De term ‘smart home’ doet vast een belletje rinkelen. Maar: hoe weet je of het iets voor jou is? Ga deze checklist af en kom erachter!Smart | Blog BCC

Check 1: houd je van gemak?

Smart home producten maken je leven een stuk eenvoudiger. Waarom? Ten eerste omdat het bedienen ervan super simpel is. Je hoeft niet meer van je luie bips af te komen om de slimme lampen aan te doen of je koffiezetapparaat te bedienen. Alles doe je met een app. Of zelfs met je stem, als je een spraakassistent zoals Google Assistent hebt. Ten tweede kun je tientallen processen instellen voor je smart home sweeties zodat het gebruik ervan geautomatiseerd wordt. Denk aan de verwarming die automatisch omhoog gaat wanneer de temperatuur in de kamer daalt. Los van één tik op je smartphone hoef je daar niks voor te doen. Dus houd je van gemak en comfort? En ben je liever lui dan moe? Dan kun je deze mooi afvinken!

Check 2: bespaar je graag kosten en energie?

Nóg een kenmerk van smart home apparaten: je kunt er een (hele) hoop energie mee besparen. En kosten. Zo kun je met een slimme stekker bekijken hoeveel stroom je aangesloten apparaten verbruiken. Daar hoeven die apparaten niet eens slim voor te zijn – dat doet de stekker voor je. Zelfs als die stand-by staat. Nog een leuke energiebesparende tool is die van de slimme thermostaten. Ze houden in de gaten of er een raampje open staat. Is dat het geval? Dan krijg je een melding. Heb je een slimme airco, dan schakelt die zichzelf zelfs uit bij een open raam. Anders wordt het dweilen met de kraan open. Over energieverbruik gesproken. Oftewel: vind je het belangrijk om milieubewust te leven? Op een manier die ook nog eens goed is voor je portemonnee? Dan zouden we zeggen: check!

Check 3: wil jij je huis in de gaten kunnen houden?

Je huis beveiligen was altijd best een ding. Dure camera’s, moeilijke installatie, noem maar op. Daar is de laatste tijd veel verandering ingekomen. Er zijn allerlei betaalbare en makkelijk te installeren smart security producten op de markt: van slimme deurbellen die je een appje sturen als er iemand voor je deur staat, tot outdoor beveiligingscamera’s die alles registreren en opslaan. Je kunt zelfs je lampen combineren met een camera, zodat de verlichting automatisch aanspringt wanneer je camera registreert dat er iemand loopt! Net als bij de deurbel krijg je altijd een melding als er iets bijzonders of verdachts wordt geregistreerd. Én kun je 24/7 meekijken. Met als gevolg dat inbrekers met een grote boog om jouw woning heenlopen. Dus ben je graag altijd safe & secure? En lijkt het je wel wat om op een betrouwbare en simpele manier je huis te beveiligen? Vink dan deze ook maar af.

Check 4: maak je van het leven een feestje?

Een smart home is niet alleen handig of veilig. Het is ook gewoon hartstikke leuk! Want je kunt er van alles mee. Hoe leuk is het om je huiskamer te veranderen in een bioscoopzaal, door slimme lampen in verschillende kleuren te laten branden, je slimme speakers met de smart TV te verbinden en ondertussen alles te bedienen met je smartphone? Waarmee je ook nog bepaalde scènes in kunt stellen? Niet verkeerd, als je het ons vraagt. Of ’s ochtends wakker worden, naar de keuken lopen en zien dat je koffieapparaat dankzij je slimme stekker automatisch een kopje koffie heeft gezet. Ook dat is genieten. Heer-lijk. Dus als jij graag van het leven een feestje maakt, zijn smart home producten een welkome toevoeging.

En, ben je er uit? Is smart home iets voor jou? Laat het ons weten! Wij helpen je graag verder bij het uitzoeken van jouw ideale producten. Begin vast met oriënteren en neem een kijkje op onze website.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein