Wasmachine | Blog BCC

Een smart wasmachine: wat kun je er nou allemaal mee?

Smartphones en smart TV’s, daar ben je inmiddels bekend mee. Maar er is meer. Véél meer. Smart verlichting, beveiligingscamera’s, muziekinstallaties… Noem maar op. Zo ook smart wasmachines. Een “slimme” wasmachine is een machine die je (op afstand) bedient met je smartphone of tablet. Waarom is dat handig? En wat kun je er mee? Wij vertellen het je graag!Wasmachine | Blog BCC

Bedien je wasmachine op afstand

Het meest kenmerkende aan een smart wasmachine? Dat je ‘m makkelijk kunt koppelen aan je WiFi netwerk en kunt bedienen met je telefoon. Dit doe je met een app. Voor de Samsung Quickdrive wasmachine bijvoorbeeld is dat de Q-rator app en voor slimme wasmachines van Miele heb je de gratis Miele@mobile app nodig. Allebei zijn ze eenvoudig te downloaden in de app-store van je telefoon. Zodra je jouw slimme wasmachine hebt gekoppeld, kun je aan de slag. Door middel van de applicatie zet je een wasprogramma aan en houd je jouw was in de gaten. Waar en wanneer je maar wilt. Vanuit huis, tijdens het boodschappen doen, op je werk: overal.

Gebruik altijd het juiste wasprogramma

Met een traditionele wasmachine blijft het altijd een beetje gokken. Hoeveel wasmiddel gooi je erin? Welk wasprogramma is het meest geschikt? Grote kans dat je dit op gevoel doet. Of je zet standaard hetzelfde wasprogramma aan, omdat je dit gewend bent. Heel begrijpelijk, doen wij vaak ook. Met als gevolg dat je was er soms niet schoon genoeg uit komt. Of het programma dat je hebt gekozen iets te heftig was voor je fijne topjes. Met een smart wasmachine, zoals de AEG ProSteam wasmachine, valt dit risico weg. Via de My AEG Care-app op je smartphone kun je namelijk precies aangeven wat voor een was je hebt en hoe vuil deze is. De app adviseert welk programma hier het meest geschikt voor is. Vervolgens tik je op “aanzetten”, en je wasje draait!

Jíj hebt de touwtjes in handen

Soms wil je ’s avonds gewoon nog even snel een wasje draaien, maar stel je het uit omdat je wasmachine er te lang over doet. En om nou wéér pas om 23.00 uur te gaan slapen… Kijk, dit probleem valt met een smart wasmachine helemaal weg. Je kunt jouw wasje namelijk helemaal zelf costumizen. Van A tot Z. Dus ook hoe lang je machine over een wasje doet, zonder dat dit gekoppeld zit aan een vast kort programma. De wasassistent adviseert, maar jij bepaalt uiteindelijk op hoeveel graden de was moet worden gedraaid en hoe lang het mag duren.

Is de was klaar? Dan ontvang je een melding

Ooit gehad dat je een wasje ging draaien en vervolgens iets anders bent gaan doen, waardoor je jouw kersverse was compleet vergat? Met als gevolg dat alles muf rook en jouw kleding een tweede ronde nodig had? Yes, wij ook. Gelukkig geeft de wasassistent in de app van jouw smart wasmachine precies aan wanneer jouw wasje klaar is. En over het algemeen hebben we onze telefoon allemaal binnen handbereik. Een melding met “je was is gereed!” zal je dan ook niet snel missen. Samsung toont het zelfs op jouw Samsung TV met de SmartThings app. Handig als je een film zit te kijken en geen zin hebt om steeds de status van je was te checken. En met de ThinQ app van smart LG wasmachines vraag je tijdens het autorijden via de spraaktechnologie van Google Assistant of je was al schoon is. Handig (en leuk)!

Je wasmachine gaat langer mee

Als er íets is dat je wilt voorkomen, is het dat je wasmachine kuren vertoont. Toch gaat er vroeg of laat vaak wel iets mis. Je wasmachine start niet meer, loopt vast of het water loopt niet goed weg. Met als gevolg dat je een monteur moet inschakelen – en dat voel je in je portemonnee. Dus voorkomen is beter dan genezen. En daar kan de app van je smart wasmachine bij helpen. Zo kent de Q-rator app de Home Care Wizard functie. Met deze functie, een soort persoonlijk onderhoudsmannetje, ontvang je iedere week of maand een onderzoeksrapport. Dit rapport geeft onder meer aan wanneer je een reinigingsprogramma in kunt schakelen. Ook zit er een energie monitor in. Gevolg? Een wasmachine die langer meegaat. Zonder problemen, want je bent er op tijd bij. Ideaal!

Zo. Dit waren de grootste voordelen van een smart wasmachine in een notendop. Wil je meer weten? Of ben je benieuwd naar slimme wasmachines van bijvoorbeeld Miele, LG of Samsung? Bekijk dan gerust eens ons assortiment op onze website.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Charlotte Klein