3
jan

Hallo winterslaap! Je ligt er deze winter warmpjes bij met een elektrische deken

Je kent het vast wel, dat je van de kou ligt te rillen in je bed en je partner lief aankijkt of die alsjeblieft even jouw voeten wil opwarmen. Brr, tijdens de winter is niets zo vervelend als een koud bed. Toch? Wij hebben de oplossing voor je. Want je kunt er gelukkig wel wat aan doen, namelijk door gebruik te maken van een elektrische deken. Wij vertellen je waarom jij er eentje wil hebben.Elektrisch deken | Blog BCC

Niet eronder, maar erop

Bij een elektrische deken denk je waarschijnlijk aan een deken waar je lekker onder gaat liggen. Stekker erin en opwarmen maar. Toch is dit niet altijd het geval, want de elektrische deken die het meest gebruikt wordt, is de onderdeken. Deze leg je bovenop je matras, onder het hoeslaken. Hiermee kun je je bed vooraf lekker voorverwarmen, en er natuurlijk ook van genieten terwijl je in bed ligt. Bovendien zijn de meeste elektrische dekens voorzien van verschillende warmte standen en een apart instelbare voetenzone. Zo kun je hem volledig naar eigen wens instellen. Het enige wat je hoeft te doen, is de stekker in het stopcontact steken en hem instellen naar wens via de afstandsbediening. Easy peasy en ultiem genieten!

Goed voor je spieren

Een elektrische deken is niet alleen heel erg aangenaam, maar het is ook goed voor je spieren. Warmte zorgt er namelijk voor dat je spieren tot rust komen en kunnen ontspannen. Een top idee na een dag werken op kantoor of na een zware work-out. Bijkomend voordeel: het zorgt er ook nog eens voor dat je beter slaapt. Na een nachtje op jouw elektrische deken kom jij morgen weer goed voor de dag!

Wassen in de wasmachine

Het is natuurlijk hygiënisch om je bed regelmatig te verschonen. Maar hoe doe je dat met een elektrische deken? Goed nieuws: je kunt de deken gewoon wassen. Een elektrische deken is voorzien van een afneembare schakelaar, waardoor je hem kunt wassen én waarbij de deken ook nog goed blijft functioneren. Wel zo prettig.

Veiligheid voor alles

En hoe zit het met de veiligheid? Je wil uiteraard rustig een oogje dicht kunnen doen als je in je heerlijk warme bedje ligt. Daar is ook over nagedacht en een keurmerk voor in het leven geroepen, het zogeheten KEMA-keurmerk. Dit staat voor veilige elektrische apparaten. Met dit keurmerk kun je er dus zeker van zijn dat jouw elektrische deken veilig is. Daarnaast zijn de meeste elektrische dekens voorzien van een timer of schakelen ze zelf automatisch uit na ongeveer 12 uur. Hierna verbruiken ze geen stroom meer. Wel een fijn idee toch?

Lekker cocoonen op de bank?

We benoemden het al even; naast de onderdekens voor in bed, zijn er ook andere soorten elektrische dekens. Die je bijvoorbeeld kunt gebruiken als deken bovenop je dekbed, maar waar je ook lekker mee kunt cocoonen op de bank. Ideaal voor de echte koukleumen onder ons.

Wij hebben wel zin om in een warm bedje te kruipen, en jij? Ben je benieuwd naar ons aanbod in elektrische dekens? Je vindt ze hier.