Google Home | Blog BCC

Ervaar het gemak van Google Home

Stel je voor: je komt thuis van werk en wilt het licht aandoen, maar je hebt je handen vol aan alle boodschappen. Of je zit net lekker op de bank en bedenkt je dat de verwarming wel wat hoger mag. Lastig? Nee hoor, niet als je Google Home als assistent hebt! Benieuwd wat je er allemaal mee kan? Wij vertellen het je.

Wat is Google Home?

Met de Google Home haal je dus een persoonlijke, spraakgestuurde assistent in huis in de vorm van een speaker. Hiermee speel je muziek af, bedien je de smart apparaten in huis en laat je nog veel meer opdrachten uitvoeren en vragen beantwoorden. En dat allemaal op basis van je stem en de woorden ‘Hey Google’.Google Home | Blog BCC

Hey Google, doe het licht aan

Sta je met je handen vol met boodschappen of heb je gewoon geen zin om van de bank af te komen? Dan is Google daar om je met de lampen te helpen. Zorg er wel eerst voor dat slimme lampen in huis hebt, want anders werkt het niet. En deze assistent zet je lampen niet alleen aan of uit, maar de speaker kan ook de kleur aanpassen of het licht dimmen voor een romantisch sfeertje. Dankjewel Google!

Hey Google, wat is de hoofdstad van Chili?

Ben je in een verhitte discussie verwikkeld over wat nu nou ook alweer de hoofdstad van Chili is? Of zit je met een vraag waarvan het antwoord op het puntje van je tong te vinden is, maar er maar niet uitkomt? Vraag het Google en binnen no-time heb je het antwoord!

Hey Google, waar is de dichtstbijzijnde snackbar?

Google Home is natuurlijk ook verbonden met Google Maps. Hij kan je zo eenvoudig vertellen hoe je moet fietsen naar je bestemming en hoe ver het is. Yes, nooit meer verder fietsen dan noodzakelijk dus!

Hey Google, speel Marco Borsato af op Spotify

Heb je een Spotify account? Link hem dan aan je Google Home. Zo kan je vanaf je bank de muziek aanzetten, zonder dat je hoeft op te staan voor de afstandsbediening of je smartphone. Je vraagt gewoon je favoriete nummer of artiest aan en dat wordt via Spotify afgespeeld.

Hey Google, maak mij morgen om 8 uur wakker

Lig je net lekker onder de wol, dekbed helemaal om je heen gerold – ben je vergeten je wekker te zetten. Dat is nou net pech hebben! Niet als je Google Home in huis hebt, want dan kan je met je stem eenvoudig je wekker zetten. Goedemorgen zeg!

Hey Google, vertel eens een mop?

Niet alleen voor praktische zaken kan je Google Home gebruiken, een beetje vermaak verzorgt deze assistent ook. Tientallen moppen schudt ‘ie zo uit zijn digitale mouw.

Welke Google Home past bij jou?

Benieuwd of Google Home iets voor jou is? Dan heb je verschillende opties om uit te proberen. De speaker is er in twee modellen. Zo heb je een instapmodel, de Google Home Mini, en de vergelijkbare Google Home die iets groter is en een betere speaker heeft. Sinds kort heb je ook de Google Nest Hub, een voice assistent mét scherm. Dat betekent dat je dus niet alleen geluidsfeedback ontvangt, maar ook visuele informatie. Super handig voor wanneer je de route naar je bestemming wilt zien, of wat dacht je van het checken van de beveiligingscamera’s rond je huis?

Ervaar het gemak zelf!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel