Fit worden | Blog BCC

Fit worden voor de zomer: zo doe je dat!

Even handjes tellen; ben jij al helemaal klaar voor deze zomer? En dan bedoelen we helaas niet of je klaar bent voor lange avonden op het terras, dat ben je waarschijnlijk al wel. Maar is jouw summer body klaar om te shinen op het strand? Schiet jij bij het horen van summer body al in de stress, dan geven wij je een aantal tips om in no-time klaar te zijn voor heerlijke dagen aan het strand of zwembad. Kun je daarna weer lekker met een goed gevoel het terras op.Fit worden | Blog BCC

Wegen en bewegen

Om te weten waar je heen wilt, is het hebben van een doel heel handig. Bedenk dus goed wat je wilt bereiken om met een zelfverzekerd gevoel het strand op te gaan. Wanneer je bijvoorbeeld een paar kilo kwijt wilt zodat je weer in je zomerkleding past, is het goed om te weten waar je nu staat. Begin dus met jezelf te wegen. Gebruik daarvoor een goede weegschaal, zoals die van Inventum. Hiermee meet je niet alleen je gewicht maar ook je vet-, vocht en spiermassapercentage.

Nu je weet waar je staat, is het stellen van een doel makkelijker. Wil je een paar kilo kwijt of gewoon net wat strakker in je vel zitten? Afhankelijk van jouw doel kun je bepalen wat daarvoor nodig is. Ook belangrijk, wees realistisch en houd het leuk.

Onthoud overigens wel dat je niet meteen heel drastisch aan de slag hoeft. Neem bijvoorbeeld voortaan overal de trap in plaats van de lift of pak wat vaker de fiets. Om je op weg te helpen is een activity tracker ideaal. Zo kun je bijvoorbeeld bijhouden of je al genoeg stappen hebt gezet en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je koppelt ‘m aan je smartphone om je voortgang bij te houden.

Gezond eten

Naast beweging is het heel belangrijk om jouw eet-schema eens onder de loep te nemen. Sla je het liefst je ontbijt over of neem je altijd een vette hap tussen de middag, dan kun je hier zeker wat aan verbeteren. Zorg ervoor dat je 3 gezonde maaltijden per dag eet en tussendoortjes neemt waar niet teveel calorieën in zitten. Vind je het lastig om voldoende fruit te eten? Overweeg dan eens om een blender aan te schaffen. Met een blender maak je heerlijke gezonde sapjes en shakes die jou helpen aan een fitter lichaam. Zoek je nog lekkere en makkelijke recepten? Lees dan ons blog met 5 super easy recepten voor gezonde smoothies en sapjes. Ook heel belangrijk wanneer je fitter wilt worden is om genoeg water te drinken. Probeer dus extra water te drinken naast je reguliere drankjes.

Summer skin

Wanneer je helemaal in shape bent en je al zin krijgt om te paraderen over het strand, is het ook wel lekker om jouw winter huidje meteen even een oppepper te geven, toch? Begin met het verwijderen van ongewenste haartjes. Gebruik een ladyshave, epilator of ontharingssysteem om jouw ongewenste haren te verwijderen. Lees er meer over in onze blog over ontharen. Naast ontharen is het belangrijk om je huid eens goed te scrubben om zo dode huidcellen te verwijderen. Je kunt dit doen met behulp van een speciale srub-handschoen of door speciale scrub te kopen. Ook kun je zelf scrub maken door 2 theelepels olijfolie te mengen met 2 theelepels suiker en 1 eetlepel honing. Wanneer je onder de douche staat masseer je het scrub mengsel over jouw natte huid. Daarna spoel je alles af en voilà; jouw huid is weer heerlijk zacht!

Na het lezen van onze tips ben je helemaal summer ready! Nog 1 laatste tip; vergeet niet te smeren met zonnebrand, want zeker die eerste zonnestralen kunnen je huid snel laten verkleuren. Fijne zomer!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen