Laptop | Blog BCC

Focus! 7 tips voor betere concentratie tijdens het studeren

Laten we eerlijk zijn; iedereen kan tijdens het studeren af en toe wel extra focus gebruiken. Studeren is namelijk echt niet zo gemakkelijk met een huis vol huisgenoten en alle andere studie-ontwijkend-gedrag-verleidingen om je heen. Met onze tips en producten moet het studeren sowieso goed komen!Laptop | Blog BCC

Cafeïne

Koffie dus! Een kopje koffie zorgt ervoor dat je weer even door kunt. Wel even tellen hoeveel kopjes je drinkt, want teveel is natuurlijk niet goed. Drink je je koffie niet alleen voor de cafeïne, maar ook voor de smaak? Probeer dan de Essenza Mini Mat Black – de Limited Edition Nespresso machine, een beauty die je zeker op je aanrecht wilt hebben.

Altijd een studiemaatje in huis

Studeren doe je misschien het liefst alleen, maar het is best wel handig om een beetje hulp te krijgen zo nu en dan. Bijvoorbeeld om je te helpen met dat onverklaarbare woord in je studieboek. En wie weet dat allemaal? Google! Met Google Home krijg je met een simpele “Hey Google” antwoord op je vraag. Op zo’n studievriend zat je natuurlijk altijd al te wachten;)

Pauze!

Niemand kan de hele dag geconcentreerd zitten leren – en bovendien moet je dat jezelf helemaal niet aandoen. Neem tussendoor even pauze en wedden dat je na je pauze weer vol frisse moed aan de slag gaat?

Concentreren op muziek

Muziek is ideaal om je af te kunnen sluiten van je huisgenoten. Daarnaast zorgt muziek er niet alleen voor dat je je beter kan concentreren, door de juiste muziek ontspan je en raak je je stress kwijt. Zoek tijdens het studeren het nummer ‘Weightless’ van de band ‘Marconi Union’ op. Dit nummer is uitgeroepen tot ‘the world’s most relaxing song’. En oordeel zelf – maar zen wordt je er zeker van! Zoek je nog een koptelefoon? JBL heeft een draadloze hoofdtelefoon waarmee je non-stop 11 uur muziek kunt luisteren. Daar kom je je studiedag dus wel mee door.

Me, myself and I

Zorg er tijdens je blokuren voor dat je helemaal gefocust bent op je boeken. Alle afleiding zoals Facebook en Instagram moet je niet voor zwichten, want voor je het weet ben je 20 minuten verder. Uit die apps dus!

Sporten

Een rondje hardlopen is fijn om even buiten je studentenkamer te komen voor wat frisse lucht, maar het is ook zeker goed voor je bovenkamer! Yes, echt waar! Van een halfuurtje sporten knappen je hersenen flink op. Rennen verbetert namelijk de verwerkingscapaciteit van je beste vrienden tijdens het studeren – je hersenen dus. Fijn hulpmiddeltje is dan de Fitbit Inspire HR. Deze activiteitentracker geeft je namelijk een seintje als je te lang hebt stilgezeten en je even je benen moet strekken, of dus dat sprintje rond de buurt moet maken.

Beloning voor het harde werken

Al dat harde studeren, moet natuurlijk beloond worden! Bedenk aan het begin van de dag wat je hebt verdient als je de hele dag geleerd of dat bepaalde hoofdstuk uit je hoofd kent. Dat kan een ijsje zijn of een drankje op het terras, of die 20 minuten op Instagram.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel