Winter | Blog BCC

Ga goed voorbereid de winter in met deze winter-proof items!

De winter is natuurlijk hét seizoen om lekker binnen te blijven. Maar zorg er dan wel voor dat je huis een beetje winter ready is. Hoe je dat doet? Met onze tips natuurlijk!Winter | Blog BCC

Slimme verlichting

Vanaf de herfst totdat de kerstboom weer in huis mag, vallen we vaak in een diep donker gat. Maar dat hoeft niet zo te zijn! Je kan de donkere tijden ook zien als het ultieme moment om jouw huis om te toveren tot een oase van licht met slimme verlichting. Van warme zonnestralen tot zachtgroen lentelicht en van partylampen tot rustiek kaarslicht. Met de Philips Living Colors Bloom sfeerverlichting haal je zowel kleur als licht in huis! Ook bijzonder zijn de Nanoleaf Light Panels. Deze kleurrijke, driehoekige panelen monteer je aan de muur in een vorm die jij mooi vindt waardoor je een lichtgevend kunstwerk aan de muur hebt hangen. Via de app stel je in wat voor licht je wil hebben. Begin bijvoorbeeld ’s ochtends met een zonsopkomst en sluit ’s avonds af met neonlicht op je feestje. Het fijne aan slimme lampen is dat je ze kunt besturen vanuit een app of met je stem als je Amazon Alexa of Google Assistant in huis hebt. Stel in dat de lampen al aangaan voordat je thuiskomt zodat je nooit in het donker binnen komt!

Slimme verwarming

Allemaal leuk die sneeuw en dat ijs, maar binnen wil je er lekker warm bijzitten. De verwarming draait overuren in de koude, gure winter. Helaas heeft de verwarming soms nogal moeite om op gang te komen waardoor jij alsnog het eerste halfuur zit te bibberen met je dikke sjaal om en winterjas aan. Niet de bedoeling, lijkt ons! Met een slimme thermostaat ben je van dit probleem af, want je kan de verwarming dan al aanzetten net voordat je thuiskomt. Ook zet je hem via de app vanaf de bank nog net even een graadje hoger. Met een Tado slimme radiatorknop maak jij jouw verwarming eenvoudig vanaf afstand bestuurbaar. Hij zorgt er niet alleen voor dat jouw huis altijd op temperatuur is, maar bespaart ook als je niet thuis bent. Zo tover jij jouw iglo duurzaam om tot tropisch resort!

Google Home

Leuk hè, al die slimme lampen en verwarmingen? Je kan ze allemaal via aparte apps besturen óf je haalt een Google Home in huis en gebruikt deze als smart hub. Je kunt alle slimme apparaten koppelen aan de Google Home zodat je alles met je stem op afstand kan aansturen. Zo bestuur je de verlichting, de verwarming en andere slimme apparaten vanaf de bank en hoef je niet op te staan als je net helemaal geïnstalleerd zit met een dekentje en warme chocomel. Verder is Google Home ook erg handig om je persoonlijke afspraken in bij te houden, om informatie mee op te zoeken en om het weer en verkeer te checken. Zo weet je gelijk of je morgen éen, twee of drie paar sokken aan moet trekken.Winter | Blog BCC

Multiroom Wifi

Heerlijk toch, dat je in de winter dagen hebt waarop je de deur niet uit hoeft en lekker wat series of programma’s kan kijken? Deze relaxte dag kan zo veranderen in een oorlog met je apparaten als de wifi om de haverklap uitvalt. Geen verbinding, éen streepje wifi, wéer bufferen… herkenbaar? Misschien ben je dan toe aan multiroom wifi. Met dit systeem creëer je een naadloze wifi-verbinding in elke ruimte van je huis. Plaats in verschillende kamers wifi-ontvangers en geniet van perfecte verbinding van boven op zolder tot achter in de tuin. Ook fijn voor de zomer dus! Groot voordeel vergeleken met wifi-versterkers: je zit altijd op hetzelfde netwerk en hoeft dus niet te schakelen tussen verschillende wachtwoorden.

Laat die winter maar komen! Wij hebben er zin in!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam