Slim huishouden | Blog BCC

Ga voor gemak! In 6 stappen een slim huishouden

Wil je ook meer gemak en comfort in huis, zodat je zelf minder hoeft te doen? Overweeg dan eens de volgende producten voor een slim huishouden. Zo houd je meer tijd over voor leuke dingen!Slim huishouden | Blog BCC

Google Home

Om al je slimme apparaten te besturen en aan elkaar te kunnen koppelen, kun je een Google Home apparaat als basis gebruiken. Google Home is een speaker waarmee je muziek afspeelt, maar ook spraak gestuurde opdrachten geeft. Vraag bijvoorbeeld wat voor weer het wordt, of vraag om de lampen te dimmen. Google Home installeer je eenvoudig en snel via Wifi en Bluetooth.

Licht aan, party!

Nu je Google Home hebt geïnstalleerd, kun je ‘m aan je slimme lampen koppelen. Hierdoor kun je met je stem aangeven welke lampen aan of uit moeten en op welke sterkte of kleur je ze wilt laten branden. Heb je een feestje? Geef Google dan de opdracht om gekleurde lampen aan te zetten. Heb je een date? Dan laat je Google het licht dimmen voor een romantische sfeer. Ben je iets kwijtgeraakt? Vraag dan aan Google om het licht zo fel mogelijk aan te zetten. Zo heb je altijd het meest ideale licht in alle omstandigheden.

Heerlijk warm in huis

Tijdens de koude wintermaanden is het heerlijk om thuis te komen in een warm huis. Dat kan met thermostaat van Nest, die heel slim is. Want wanneer je vanaf je werk vertrekt naar huis, kun je de verwarming al met je smartphone aanzetten zodat het lekker warm is als je thuiskomt. Of gebruik de functie Auto-Schema. Daarmee programmeert het systeem een specifiek schema op basis van jouw behoeften. Om energie te besparen gebruik je de Thuis/Afwezig-functie; wanneer je niet thuis bent hoeft de verwarming ook niet aan te staan, toch?

Jouw vloer is altijd schoon

We horen je denken ‘hoe dan?’. Dat is gemakkelijker dan ooit met een robotstofzuiger. Het is je vast al eens overkomen, je bent nog op je werk en bedenkt dan dat er vanavond visite komt. Op hetzelfde moment bedenk je je ook dat jouw huis één grote bende is! Geen paniek, zet gewoon op afstand jouw robotstofzuiger aan. De vloer wordt schoongemaakt terwijl jij nog op je werk bent. Ook kun je de robotstofzuiger middels een vast schema om de dag laten stofzuigen. Dan is het altijd netjes in huis.

Slim! Kijk op afstand in de koelkast

Ga je na het werk nog snel even langs de supermarkt, maar kom je erachter dat het boodschappenlijstje nog op de keukentafel ligt? Geen paniek. Vanaf nu check je gewoon even met je smartphone wat er nog in de koelkast ligt! De Samsung Family Hub koelkast heeft ingebouwde camera’s waardoor je er op afstand in kunt kijken. Ook zit er een display op de deur van de koelkast waarmee je recepten kunt zoeken en muziek kunt afspelen. Handig!

Geen tijd te verliezen? Zet de oven vast aan!

Wil je vanavond sporten, maar ben je helaas nog aan het overwerken of sta je in de file? Zet dan alvast jouw slimme oven aan zodat hij kan voorverwarmen. Je komt thuis, schuift een pizza of ovenschotel in de oven en in no-time kun je eten en weer door naar je volgende afspraak.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Kim Bastiaansen