Comfort en gemak met smart home | Blog BCC

Meer gemak en comfort met een Smart home

Een stofzuiger die zelf het vuile werk opknapt, een koelkast die je kunt bellen en verlichting die je met je stem bedient. Dit zijn maar een paar voorbeelden van apparaten die jouw leven thuis een stuk makkelijker en comfortabeler maken. Zo houd je bovendien meer tijd over voor leuke dingen. Dus waar wacht je nog op: transformeer je huis in een Smart home.Comfort en gemak met smart home | Blog BCC

Als je tegen je grootouders zegt dat de vloer automatisch schoon kan worden gemaakt, verklaren ze je waarschijnlijk voor gek. Net als dat je verlichting tegenwoordig met je stem kunt bedienen. En daar blijft het niet bij. Er worden steeds slimmere technologieën ontwikkeld om het leven makkelijker te maken en je huis comfortabeler. Een Smart home is dan ook de toekomst. Daarvoor hoef je overigens echt niet in een nieuwbouwhuis te wonen. Ook jouw jarendertigwoning, appartement of studentenkamer kun je in een handomdraai transformeren in een slim huis. De basis hiervoor is de juiste apparatuur. En als je die eenmaal hebt, wil je nooit meer anders. Met een slim huis heb je meer tijd om leuke dingen te doen dan ooit. Al is het thuis nu zo knus en relaxed dat je de deur bijna niet meer uit zou gaan.

Slimme thermostaat

Een van de populairste Smart home-apparaten die voor gemak en comfort zorgt, is de Nest Thermostat. Deze thermostaat kun je op afstand bedienen met je smartphone. Zo kom je bijvoorbeeld nooit meer thuis in een koud huis. Heerlijk! Ook is hij superslim. Hij leert al snel je favoriete temperaturen in huis kennen. Dat je bijvoorbeeld ’s ochtends om 7.00 uur wakker wilt worden met een temperatuur van 18 graden. En wanneer je ’s avonds thuiskomt 20 graden prettig vindt. Ook zo fijn én energiebesparend: hij verlaagt de temperatuur wanneer je weg bent. En hij weet precies hoe lang het duurt om je huis op te warmen en hoe tochtig het is. Zo verbruikt hij dus alleen noodzakelijke energie. En dat zie je terug op je energierekening. Wil je je huis ook Smart home veilig maken? Schaf dan de Nest Protect aan. Dit apparaat detecteert rookontwikkeling en gevaarlijk koolmonoxidegas (CO). Een veilig idee!

Comfort en gemak met smart home | Blog BCC

De perfecte verlichting

Niet alleen je verwarming kun je tegenwoordig op afstand bedienen, ook de verlichting. Je kunt een tijdsplan instellen, zodat je lichten aangaan zodra je thuiskomt en uitgaan als je de deur uitstapt. Of dat er lampen aangaan als je er juist níet bent. Zo wek je de indruk dat je gewoon thuis bent. Maar behalve automatisch aan- en uitschakelen kan slimme verlichting nog veel meer. Zo kun je met je met je smartphone – of zelfs stem – de perfecte sfeer in huis halen met de Philips Hue. Speel met licht en kies uit 16 miljoen (!) kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld het effect van een zonsopkomst en zonsondergang nabootsen. Superhandig als je in de winter moeite hebt om op te staan. Nog even een boek lezen voordat je gaat slapen? Ook daarvoor kun je het perfecte licht instellen. En alle feestjes, die zijn voortaan bij jou thuis. Met slimme verlichting creëer je voor elk moment de juiste sfeer.

Smart keuken

Ook de keuken is tegenwoordig al heel smart. Je moet helaas nog wel zelf de aardappelen schillen, maar slimme huishoudelijke apparaten nemen je al veel werk uit handen. Zo is er een Smart koelkast, een Smart vaatwasser en een Smart oven. Al deze apparaten bedien je via je smartphone. En daarbij maakt het niet uit waar je bent.

Slimme koelkast

Om te beginnen met de slimme koelkast. Dankzij de ingebouwde camera kun je op afstand via je smartphone in de koelkast gluren. Handig als je in de supermarkt staat en twijfelt of je nog wel yoghurt, eieren en groente in huis hebt. Is koken niet jouw hobby? Je vindt het vast een stuk leuker als je een slimme koelkast in huis hebt. Sommige koelkasten hebben namelijk een display die fungeert als een soort tablet. Zo kun je recepten opzoeken met de ingrediënten die al in je koelkast liggen. Via het display kun je ook muziek afspelen, digitaal een gezinsplanner maken, boodschappen bestellen en het weer checken. Easy does it!

Comfort en gemak met smart home | Blog BCC

Smart oven

Stap je regelmatig je huis binnen na een lange werkdag met de gedachte: ik heb zo geen zin om te koken. Dan is een Smart oven zeker een goede investering. Als jij in de auto stapt naar huis, verwarm je alvast de oven voor. Je kunt vanaf elke plek waar je maar bent de tijd, temperatuur en het programma instellen en aanpassen. Zodra je thuiskomt, hoef je alleen nog maar een maaltijd in de oven te schuiven. Of je zet hem er ’s ochtends alvast in. Dan kun je echt meteen aan tafel. Hoe smart!

Handige vaatwasser

Een leven zonder vaatwasser is voor veel mensen niet meer voor te stellen. Een slimme vaatwasser maakt het je nóg makkelijker. Dit apparaat kun je met je smartphone bedienen. Superhandig als je voor de zoveelste keer vergeten bent om de vaatwasser aan te zetten. Ook geeft hij een signaal als bijvoorbeeld het glansmiddel op is.

Robotstofzuiger

Zelf stofzuigen is zó 2018. Je zet gewoon je robotstofzuiger aan het werk. Terwijl jij je favoriete serie kijkt, cruist hij door de kamer en maakt hij jouw vloer schoon. Zet je ‘m liever aan het werk als je er niet bent? Kan ook! Met je smartphone bedien je ‘m eenvoudig op afstand. Je kunt zelfs een vaste tijd instellen. Zo hoef je je nooit meer druk te maken over een vieze vloer. En ook de discussie wiens beurt het is om te stofzuigen, is verleden tijd.

Ideale wasmachine

Over goede uitvindingen gesproken, daar is de wasmachine er zeker één van. Met zijn komst is het huishouden een stuk minder zwaar én veel makkelijker geworden. Je zou bijna denken dat het niet nog makkelijker kan. Jawel! Want ook in de eenentwintigste eeuw staat de techniek niet stil. Zo zijn er inmiddels ook Smart wasmachines op de markt. Met je smartphone stel je op afstand het wasprogramma in. Handig als je vergeten bent om een wasje te draaien, en geen schone handdoek meer in de kast hebt. Zodra de was klaar is, krijg je een seintje. Het enige wat je dan nog moet doen is de was in de droger stoppen. Een kind kan de was doen, toch?

Connecten maar!

Goed om te weten als je een Smart home overweegt, is dat je niet alleen de apparaten los kunt gebruiken. Je kunt ze ook connecten. Hiervoor heb je een basisstation nodig. Bekende platformen zijn Apple Homekit en Google Home. Deze stations kun je niet alleen met een app bedienen, maar ook via spraak. Google Home werkt met spraakassistent Google Assistent en Apple Homekit is gelinkt aan Siri, de spraakassistent van Apple. Wil je een basisstation aanschaffen, kijk dan wel even of jouw Smart-apparaat samenwerkt met het platform van jouw keuze.

Start je Smart home bij BCC

Lijkt het je wel wat om slimmer te gaan wonen? Of wil je er meer over weten? BCC laat je graag de mogelijkheden van een Smart home ervaren, proeven, voelen en proberen. Je bent welkom bij een van onze winkels in Den Bosch, Hoorn, Veenendaal of Zoeterwoude.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Richt Kooistra