Virtuele assistent | Blog BCC

Hey Google, wat zijn de 5 voordelen van een virtuele assistent?

“Hey Google, wat staat er morgen op mijn agenda?”, “Hey Google, zet de lampen in de keuken aan”. Een virtuele assistent kan jou helpen met het uitvoeren van taken in huis of geeft antwoord op vragen die je stelt. Wij vertellen je wat alle voordelen van een virtuele assistent zijn.Virtuele assistent | Blog BCC

Wat is een virtuele assistent?

Voordat je een virtuele assistent in huis haalt is het wel handig om te weten wat het eigenlijk is. Het is een software programma met ingebouwde spraakfunctie. Deze is zo ingesteld dat het kan reageren op vragen en acties uit kan voeren. Deze software is ingebouwd in een slimme speaker zoals Google Home zodat je de assistent op basis van commando’s (‘’Hey Google…’’) met je stem aan kan sturen. Een slimme techniek die jou in huis helpt dus. Maar wat kan je er nou mee?

1. Bestuur slimme apparaten met je stem

Het allergrootste voordeel van een virtuele assistent is dat het flink wat gemak met zich meebrengt. Door slimme apparaten (lampen, verwarming, tv, koffiezetapparaat) te koppelen aan jouw assistent zijn deze apparaten allemaal te bedienen met je stem. Vraag je slimme assistent om de lampen in de woonkamer aan te zetten, de verwarming een graadje lager te zetten of de tv aan te zetten. Allemaal vanuit je luie stoel. Ook erg fijn voor mensen die slecht ter been zijn. En het scheelt je weer een discussie met je partner over wie het licht uit moet doen als jullie nét in bed liggen. Want waar jullie lopen te mopperen doet Google Home het met het grootste plezier. De Google assistent is gelukkig niet geprogrammeerd om te zeuren.

2. Verbind je slimme speaker met streamingsdiensten

Wanneer je een Chromecast in je tv plugt en deze koppelt met jouw Google Home, dan kan je ook jouw o zo geliefde streamingsdiensten via jouw assistent bedienen. Zei iemand Videoland? Of Netflix? Jij vraagt, Google doet. ‘’Hey Google, start Friends op Netflix!’’ En jij geniet binnen no time van jouw serie zonder te zoeken naar de afstandsbediening. Zin in muziek? Vraag de virtuele assistent jouw favoriete afspeellijst via Spotify af te spelen en de muziek dreunt binnen een paar seconden door de ruimte. Voordeel is dat het geluid van de Google Home speaker ook van erg hoge kwaliteit is. Ultiem genieten van gemak én goede muziek dus!

3. Je hebt alle info bij de hand

Google zou Google niet zijn als hij niet alle informatie binnen handbereik had. De ingebouwde zoekfunctie is dan ook erg handig. Vraag Google Home alles wat je wil weten en hij/zij geeft antwoord. ‘’Hey Google, tot hoe laat is de supermarkt open?’’, ‘’Hey Google, gaat het vandaag regenen?’’. Wees niet bang om gekke vragen te stellen, jouw virtuele assistent oordeelt niet!

4. Je kan het persoonlijk maken

Je kunt bij jouw virtuele assistent niet alleen aankloppen voor algemene weetjes, je kan ook persoonlijke vragen stellen. Over je agenda of het verkeer onderweg bijvoorbeeld. Doordat de assistent jouw stem herkent, geeft hij/zij jou de informatie die voor jou bestemd is. Ieder gezinslid kan een eigen agenda en persoonlijke instellingen toevoegen voor een gepersonaliseerd overzicht. Zo weet jij dat er 5 minuten file staat onderweg naar je werk en dat je om 10 uur een afspraak hebt met een klant. Ondertussen vraag je jouw assistent om het laatste nieuws en je bent weer helemaal up-to-date. Goh, zo snel had je nog nooit inzicht in je dag.

5. Stel routines in

Je zal er misschien al snel achter komen dat je op bepaalde momenten van de dag telkens dezelfde rij commando’s aan je Google Home voorlegt. Wanneer je wakker wordt, zal je de lampen wellicht aan willen hebben, een muziekje willen afspelen en de verwarming aanzetten. Je kan alle commando’s los aan je virtuele assistent geven, maar het kan ook makkelijker! In de Google Home app kan je bepaalde routines instellen. Dit zijn commando’s waarin meerdere handelingen gecombineerd worden. De Google assistent biedt je een aantal vooraf ingestelde routines, die je via de app ook helemaal zelf kan aanpassen naar jouw wensen. De ‘’Good morning’’ routine geeft jou de optie om je ochtend fijn te laten verlopen. De lampen en verwarming springen aan en misschien vind je het ook wel fijn als Google jou bij het ontbijt het laatste nieuws vertelt, jouw agenda voorleest of een muziekje afspeelt? Voeg het toe aan je routine en jij begint soepeltjes aan jouw ochtend.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam