Airpods | Blog BCC

Hoe werken Airpods? Alle functies uitgelicht!

Je hebt ze vast al vaak genoeg gezien bij mensen om je heen; de witte draadloze staafjes die uit de oren steken. Oftewel: Airpods. Misschien wel de handigste gadget uit de koker van Apple. Ben jij nou ook benieuwd hoe dit werkt? Wij leggen het je uit.Airpods | Blog BCC

Wat zijn Airpods?

De Apple Airpods zijn oortjes waarmee je onder andere muziek luistert en belt met je beste vrienden. En dat alles draadloos! Je moet ze voor gebruik alleen verbinden met je Iphone, Ipad of Mac en dat doe je eenvoudig met een simpele druk op de knop. Maar het zijn niet zomaar oortjes, je kan er naast muziek luisteren en bellen namelijk ook veel andere handigheidjes mee!

“Hé Siri, hoe laat is het?”

Via de Airpods kun je tijdens het muziek luisteren van alles aan Siri vragen. Hoe je Siri oproept ligt aan de Airpods die je hebt. Het kan via ‘Hé Siri’, of via een dubbel-tik op de Airpods. Via de Airpods kan je Siri alles vragen wat je normaal gesproken via je Iphone zou doen. Wat het weerbericht is, de tijd, tot aan de betekenis van het leven;)

Bedien commando’s door op je Airpods te tikken

Aan Siri kan je alles kwijt, maar zit je in een collegezaal of kantoor waarin je niet zomaar ‘Hé Siri’ kan zeggen? Dan kan je de commando’s gebruiken. De commando’s bedien je door tegen je Airpods aan te tikken. Je kunt zelf per oortje instellen wat er gebeurt als je erop tikt. Zo kun je instellen om een muzieknummer over te slaan, het volume harder of zachter te zetten of stel een commando in waarmee je je vriend of vriendin wilt bellen.

Bel met je Airpods

Ook bellen kan dus gewoon met je Airpods. Wil je zelf iemand bellen dan geef je Siri de taak om diegene te bellen. En word je gebeld, dan hoor je dat ook van Siri. Ze onderbreekt je nummer met een melding en om op te nemen tik je twee keer op een van de oortjes. Ophangen doe je op dezelfde manier.

Extra leuke features

Tijdens een telefoongesprek worden de achtergrond geluiden automatisch gefilterd zodat je altijd goed te verstaan bent. En dankzij de optische sensoren worden de Airpods weer automatisch ingeschakeld als je ze in doet.

Airpods kwijt?

Natuurlijk ben je hartstikke zuinig op je Airpods, maar ze kunnen wel eens kwijt zijn. Niet zo gek ook met zo’n klein formaat. Gelukkig kan je ze terugvinden met de app ‘Zoek mijn Iphone’, waarmee de meest recente locatie wordt getoond. Zouden ze ergens in je woonkamer moeten liggen, maar zijn ze nog steeds onvindbaar? Je kunt je Airpods ook een geluid af laten spelen. Zo moet je ze wel kunnen vinden!

Altijd klaar voor gebruik

De Airpods berg je op in een case waarmee je ze ook meteen kan opladen. Er zijn twee verschillende oplaadcases, de Pro laadt draadloos op en de andere variant laadt alleen op als deze is aangesloten. Eén keer opladen is goed voor 5 uur luistertijd en 3 uur gesprekstijd. En opladen gaat heel snel. Een kwartiertje in de case is goed voor 3 uur luistertijd of 2 uur gesprekstijd! Heb jij ze dus de hele dag in je oren, dan kan je beter voor de draadloze oplaadcase gaan, maar anders is het dus prima om voor de andere variant te gaan.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel