Slapen | Blog BCC

Hulp nodig met het verbeteren van je slaap? Probeer een slimme slaaplamp!

Slaap je de laatste tijd onrustig? Word je vaak wakker of lukt het juist niet om in slaap te komen? Er zijn een aantal tips en trucjes die je kan toepassen voor een betere nachtrust. Eén daarvan is een slimme slaaplamp. Yep, een lamp die je helpt met je slaap. Klinkt tegenstrijdig, maar dat is het zeker niet. Wij leggen het je uit!Slapen | Blog BCC

Wat is een slimme slaaplamp?

Een slimme slaaplamp helpt je in slaap komen door middel van zacht licht en (eventueel) geluid. En wekt je op diezelfde rustgevende manier. De meest voorkomende oorzaken voor het moeilijk in slaap vallen zijn piekeren en stress. Het ritmische licht en rustgevende geluid helpen je lichaam melatonine aan te maken, om zo gemakkelijker in slaap te vallen. De zachte geluiden en de gesimuleerde zonsopgang functie zorgen ervoor dat je op een natuurlijke manier wakker wordt. Sleepace Wake-up Light NOX SMART is zo’n slimme slaaplamp die je slaap ook monitort en verbeterd. De Nox helpt je te begrijpen hoe je slaapkamer je slaapkwaliteit beïnvloedt en doet slimme suggesties om je slaapervaring te verbeteren.

Je valt beter in slaap

De Nox zorgt er door middel van rood licht voor dat je lichaam de eerder genoemde melatonine aanmaakt. De rustgevende geluiden zorgen ervoor dat je gemakkelijk in slaap valt. En no worries, de licht- en geluidsprogramma’s van de Nox passen zich aan aan je persoonlijke lichaamsklok. Zo blijven het rode licht en het geluid niet de hele nacht aanstaan. Met de bijbehorende Sleepace App op je smartphone wordt namelijk bijgehouden wanneer je in slaap bent gevallen, en op dat moment schakelt de Nox zichzelf uit.Slapen | Blog BCC

Je krijgt meer inzicht in hoe je slaapt

De Sleepace App volgt dus je lichaamsbeweging, maar ook je slaapcyclus. De gegevens die de Sleepace App verzamelt vormen samen een uitgebreide slaapanalyse en geven een score aan je slaapkwaliteit. Met deze gegevens maakt de app gepersonaliseerde dagelijkse herinneringen, zodat je gezondere slaapgewoontes ontwikkeld.

Je krijgt verbeter tips over je omgeving

Wat jij misschien niet merkt als je ligt te slapen, maar de Nox wel signaleert én wat van invloed kan zijn op de kwaliteit van je slaap, is je omgeving. De Nox analyseert je slaapkamer op temperatuur, luchtvochtigheid, geluiden en licht. Deze hebben namelijk een grote invloed op de kwaliteit van je nachtrust. In de Sleepace App is al deze data terug te vinden en de app geeft je tips om dit te verbeteren.

Je wordt fris en fruitig wakker

Wakker worden vanuit een diepe of een lichte slaap heeft een grote invloed op hóe je wakker wordt. Word je wakker vanuit een diepe slaap, dan word je meestal verward en slaperig wakker. Slaap je in de lichte fase en word je dan wakker gemaakt, dan sta je veel frisser op. De Sleepace App laat Nox weten wanneer je je in het lichtste deel van je slaapcyclus bevindt en Nox zal je dan binnen 30 minuten vóór de ingestelde tijd wakker maken. Op die manier word je op het juiste moment wakker.

Welterusten!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Lianne Schimmel