Leuke en handige apps voor op vakantie

Je gaat op reis, en je neemt mee….je smartphone natuurlijk, want daar doe je tegenwoordig alles mee, toch? En of je nu een stedentripje gaat maken, backpacken of een relaxte zonvakantie tegemoet gaat, er komt altijd wel een beetje stress om de hoek kijken bij het op reis gaan. Dat begint soms al bij het inpakken van je koffer.

Als je op vakantie gaat, ga je misschien met het hele gezin, met vrienden of heerlijk in je uppie. Als je samen met anderen gaat, zie je meestal dat een iemand de leiding neemt. Voor het zoeken van leuke restaurantjes, sight-seeings of fijne strandjes op een bijzondere plek. Herken jij jezelf daarin?

Met de apps in dit blogartikel maken wij het je in ieder geval een stukje makkelijker. Voor het verzamelen van al je reis- en boekingsgegevens, het vinden van faciliteiten in de buurt, wisselkoersen of hoe jij je goed verstaanbaar kan maken in een andere taal, hebben wij een aantal van de beste gratis apps voor Android en iOS voor je opgesomd.

 

1. TripIt voor al je reserveringsnummers

Met de TripIt app heb je al je belangrijke reisgegevens bij elkaar. Je vluchtgegevens, online reservering voor je taxi of het ophalen van je auto vanaf de luchthaven, hotelboekingen, transfer, huurauto, etc. Je kunt deze app toegang geven tot je mailbox, of al je belangrijke e-mails naar de app doorsturen. Vanuit deze app heb je dan je complete reisroute en planning bij de hand.

Ook combineert de app, als je dat wilt, je reisoverzicht met je kalender, voor alles wat je tijdens je reis gepland hebt staan. Dit reisschema kun je dan ook weer delen. Handig voor als je samen met iemand reist of onderweg iemand tegenkomt met wie je dezelfde trip wilt maken.

Bekijk TripIt voor iOS of TripIt voor Android

 

 

2. AroundMe voor al je primaire faciliteiten

Als je bent aangekomen op je bestemming, is het natuurlijk ook wel fijn dat je weet waar al je benodigde faciliteiten zich bevinden. Met de AroundMe app zie je meteen de dichtstbijzijnde supermarkt, een tankstation, pinautomaat, hotels, restaurants, cafés, bioscoop of ziekenhuis.

Je kunt voor deze items direct een plattegrond openen en de route ernaartoe instellen. Of dit nu met het openbaar vervoer is, lopend of met de auto. Deze route kun je dan ook weer mailen aan je reismaatje, je partner of iemand die je gaat ontmoeten op die bepaalde ingestelde locatie.

Bekijk AroundMe voor iOS of AroundMe voor Android

 

3. XE Currency voor wisselkoersen

Ga je op reis naar een land buiten de Eurozone, dan is deze app handig voor het checken van live wisselkoersen en grafieken. Je kunt in deze app ook een XE-alert instellen voor je favoriete valuta van de regio waar je je op dat moment bevindt.

Het voordeel van deze app is dat de door jou laatst geupdate wisselkoers automatisch wordt opgeslagen. Zo heb je ook zonder gebruik van internet de laatste koers bij de hand. Handig voor als je geen WiFi binnen je bereik hebt.

Bekijk XE Currency voor iOS of  XE Currency voor Android

 

4. Google Foto’s voor je back-up

Stel, je bevindt je op een gave plek, in de bossen, bij een mooie bezienswaardigheid of op een strandfeestje. Je wilt snel een foto of videootje maken met je smartphone en je ziet dat je geheugen opeens vol is. Had je nu maar al je foto’s en video’s alvast van je smartphone afgehaald voor je op reis ging.

Met Google Foto’s worden, na het inschakelen van de app, automatisch je foto- en videobestanden opgeslagen (in de cloud).

 

Tip: installeer Google Foto’s! Handige app voor tussentijds back-uppen.

 

Je bestanden worden automatisch gelabeld en ingedeeld, waardoor je snel foto’s terug kunt zoeken en delen. Met de assistent-functie maak je albums, collages, animaties en filmpjes. Superleuk!

Bekijk Google Foto’s voor iOS of  Google Foto’s voor Android

 

5. Google Translate voor vertalen

Er zijn meerdere apps die je kunt gebruiken voor vertalen. Toch is de Google Translate app als beste aan te raden, omdat deze ook offline te gebruiken is. Met deze app kun je zelfs vertalingen via WhatsApp, Twitter of Facebook Messenger doorsturen.

Je hebt de keuze uit 90 talen. Wat ook gaaf is aan deze app, is de vertaalfunctie vanuit foto’s. Maak bijvoorbeeld een foto van een reisschema van het openbaar vervoer, een waarschuwingsbord of de menukaart. Dan vertaalt Google Translate voor je wat er precies staat. Handig in landen als China of Japan bijvoorbeeld.

Bekijk Google Translate voor iOS of Google Translate voor Android

 

Heb jij ervaring met andere leuke apps voor op reis die we volgens jou moeten toevoegen?

Of een bijzondere gebeurtenis tijdens je reis die je met ons wilt delen?

We zijn benieuwd! Laat hieronder je reactie achter.

 

apps, vakantieapps, reisapps, reis, reizen, Parijs

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..

1 reactie op “Leuke en handige apps voor op vakantie

    Pieter De kroon

    (24 juli 2017 - 4:49 pm)

    Airbnb, Flitsmeister en Spotify zijn mijn favorieten Vakantie apps, Maar dit hangt natuurlijk ook af hoe je vakantie eruit ziet. XE Currency kende ik nog niet lijkt me erg makkelijk in landen met vreemde valuta!

Het geven van reacties is niet mogelijk