Luchtbevochtiger | Blog BCC

Voorkom winterse kwaaltjes met een luchtbevochtiger

Het wordt koud in huis, je zet de verwarming een graadje hoger. Je maakt het gezellig, knus en lekker warm. Onder een warm dekentje nestel je op de bank met een goed boek en een kop thee. Maar met het hoger zetten van je verwarming, wordt de lucht in huis droger. Een droge lucht in huis zorgt ervoor dat je verkouden of moe wordt en dat je een droge huid krijgt. Deze winterse kwaaltjes kun je grotendeels voorkomen. Hoe? Met een luchtbevochtiger!Luchtbevochtiger | Blog BCC

Wat doet een luchtbevochtiger?

Ben je de laatste tijd vaak aan het snotteren of heb je last van een droge huid? Check dan de luchtvochtigheid in je huis! Deze dient namelijk tussen de 40% en 60% te zijn voor een optimale gezonde leefomgeving. Als de luchtvochtigheid in je huis lager is dan 40%  kan een luchtbevochtiger helpen. Dit apparaat geeft stoom of nevel af waardoor de luchtvochtigheid in je huis weer op peil wordt gebracht.

Welke problemen los je op met een luchtbevochtiger?

Zeg maar doei verkoudheid en droge ogen! Want herken je het ook? Je hebt last van droge ogen, je blijft je droge huid maar insmeren met een zachte bodylotion en je schrale lippen doen vreselijk pijn. Deze klachten kun je dus krijgen wanneer de luchtvochtigheid te laag is. Maar met een luchtbevochtiger kun je nog meer klachten voorkomen. Merk je bijvoorbeeld dat je op je werk aan het inkakken bent? Wellicht sta je hier niet bij stil, maar ook dat kan te maken hebben met een te lage luchtvochtigheid. Naast concentratieproblemen en vermoeidheid helpt het ook tegen hoofdpijn, hooikoorts en statische elektriciteit.

Je gaat het niet alleen aan je eigen gezondheid merken. Als de luchtvochtigheid in je huis te laag is, dan merk dat ook aan je spullen in je huis. Houten vloeren kunnen gaan werken en zelfs scheuren. Dit geldt ook voor meubels die gemaakt zijn van hout of leer. Planten kunnen uitdrogen en je huisdieren kunnen ziek worden. En het laatste wat je wilt is dat je mooie vloer en meubels stuk gaan en dat je lieve hondje ziek wordt, toch?

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een luchtbevochtiger?

Bij het kiezen van een luchtbevochtiger kijk je eerst waar je dit apparaat wilt neerzetten. Als je de bevochtiger in je slaapkamer wilt zetten, dan kies je er natuurlijk het liefst eentje die geen geluid produceert. Wil je ‘m juist gebruiken in je woonkamer? Zorg er dan voor dat je een luchtbevochtiger kiest die bij de grootte van de ruimte past. Het is ook verstandig om een luchtbevochtiger neer te zetten op plekken waar veel mensen in een ruimte zitten, zoals in een klaslokaal of op kantoor. Check hier welke luchtbevochtiger het beste bij jouw wensen past.

Verkoudheid opgelost? Check! Droge huid en ogen? Geen last meer van! Voor de finishing touch kun je bij sommige luchtbevochtigers ook nog een aroma op waterbasis (niet op oliebasis!) toevoegen voor een aangename geur in je huis. Lees wel van tevoren goed de gebruiksaanwijzing door of het bij jouw bevochtiger ook mogelijk is.

Met een luchtbevochtiger kom jij de winter wel door!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..