Polaroid camera | Blog BCC

Maak de leukste foto’s met een Polaroid camera

Instant camera’s zijn hot and booming. Niet gek, want hoe leuk is het om je foto direct in je handen te hebben? Neem de camera mee naar feestjes en je komt gegarandeerd met geweldige spontane foto’s thuis. Haal alles uit je polaroid camera met onze tips!

Eerst even de basics

Een foto maken met een Polaroid camera is geen rocket science: even klikken, wapperen en klaar, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De zoeker bevindt zich bijvoorbeeld vaak rechts naast de lens waardoor je straks misschien de staart van je kat op de foto zet in plaats van zijn lieve snuitje. Let hier dus op tijdens het fotograferen. De lichtinstellingen zijn op instant camera’s wel een eitje. De Instax Mini 9 geeft bijvoorbeeld door middel van een lampje aan of je de stand met het wolkje, zonnetje of huisje nodig hebt. Superhandig, maar het blijft een apparaat dus gebruik ook je eigen inzicht en experimenteer eens met verschillende standen in fel zonlicht of juist in het donker. Lukt het allemaal niet perfect dan is het ook niet erg, want vage of onscherpe polaroid foto’s hebben ook hun charme!Polaroid camera | Blog BCC

Filter erop los

Nu je weet hoe je alles in beeld krijgt, kun je gaan spelen met effecten. Er zijn namelijk gave accessoires te koop die jouw foto nét dat beetje extra geven. Speel bijvoorbeeld met kleurfilters die je over de lens plaatst zodat je de sfeer van de foto extra benadrukt. De Fujifilm instax square SQ6 wordt geleverd met een oranje, paars en groen kleurenfilter waardoor jij altijd feestelijke effecten bij je hebt. Misschien ga je wel voor een dramatisch zwart-wit-effect door monochrome film (blanco foto’s) te kopen. In welke stemming je ook bent, neem je filters altijd mee, want een polaroid foto kan je natuurlijk niet even achteraf bewerken. Behalve als je de moderne Polaroid Snap Touch camera in huis haalt waarmee je de polaroid foto’s zelfs op een touchscreen kunt bekijken en bewerken. Het beste van oud en nieuw in éen apparaat!

Creatief denken

Ondanks de beperkte instellingen van instant camera’s krijg je gave effecten wanneer je een beetje creatief denkt. Sommige camera’s zoals de eerdergenoemde Fujifilm instax square SQ6 hebben een double exposure functie die twee foto’s combineert tot één foto! Hiermee creëer je surrealistische effecten zoals het ghosting effect. Laat iemand dansen en springen in de double exposure modus zodat de persoon op meerdere plekken tegelijk is. Het is ook leuk om een panorama te maken ondanks dat er geen panoramastand op instant camera’s zit. Maak een aantal foto’s van links naar rechts in een mooi landschap en leg ze naast elkaar. Zo’n originele panorama kan jouw smartphone nooit maken!

Polaroid camera | Blog BCC

Old school meets 21e eeuw

Hartstikke leuk zo’n foto in je hand, maar we leven nog steeds in de 21e eeuw. Jouw volgers op Instagram en jouw Facebookvrienden lonken naar foto’s van jouw spannende avonturen. Met de moderne Polaroid Snap Touch camera die wij eerder noemden, maak jij een leuke herinnering voor in je hand en laat je gelijk de hele wereld weten wat jij voor fantastische avond hebt gehad. Je deelt je foto’s namelijk direct vanaf je polaroid via een bluetooth verbinding en print ook een exemplaar uit. Zo hoef jij geen foto te maken van je foto om die vervolgens op Instagram te delen. Daar heeft Polaroid goed over nagedacht!

Uit de oude doosch

Als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zal je merken dat je binnen no time een hele berg foto’s verzamelt. Die wil je natuurlijk niet laten verstoffen in de kast. Er zijn ontzettend leuke manieren om je foto’s een welverdiende plek te geven. Polaroid foto’s hebben niet voor niets een lege witte ruimte onder de foto. Schrijf hierop waar en wanneer de foto is gemaakt en met wie je er was of zet er een passende quote onder. Stop ze in een leuk mapje en jij krijgt over 20 jaar weer een glimlach op je gezicht bij deze herinnering. Je kunt ook al je foto’s naast elkaar aan een slinger of op een prikbord hangen en ze een mooie plek in huis geven. Laat die complimenten maar komen!

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Manou 't Lam