Apple pay | Blog BCC

Makkelijk en snel betalen met Apple Pay

De nieuwste manier van betalen is hier; Apple Pay! Nu horen wij je wellicht denken “Apple wat”? Met Apple Pay hoef je je portemonnee niet meer mee te nemen wanneer je gaat winkelen, een terrasje pakt of een boodschap gaat doen. Je betaalt namelijk eenvoudig met je iPhone, Apple Watch en MacBook Pro. Lees gauw alles over deze nieuwe manier van betalen. Apple pay | Blog BCC

Doei portemonnee!

Apple Pay werkt super eenvoudig. Het enige dat je hoeft te doen is je credit- of debetkaart (pinpas) koppelen aan je iPhone, Apple Watch of MacBook Pro. Dit doe je via de Wallet app. Je kent deze app waarschijnlijk wel voor het bewaren van je instapkaarten en tickets, maar vanaf nu kun je dus ook je bankpas toevoegen aan jouw Wallet. Zo heb je alles handig bij elkaar in één app. Zeg maar bye bye portemonnee!

Hoe werkt het?

Oké, heel leuk dat je bankpas nu gekoppeld is aan je telefoon, maar hoe werkt dit dan verder? Heel simpel. Er zijn geen speciale betaalautomaten nodig. Bij alle winkels met een pinapparaat dat contactloos betalen ondersteunt, kun je betalen met Apple Pay. Je moet hiervoor wel eerst je toestel ontgrendelen via een pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Daarna kun je contactloos betalen zoals je dat ook doet met een pinpas.

Voor wie?

Ben of ken jij zo iemand die telkens zijn portemonnee kwijt is? Of vergeet je ‘m regelmatig mee te nemen als je de deur uit gaat? Dan is deze betaalmethode met je telefoon de ideale oplossing. Want laten we eerlijk zijn, je telefoon zit structureel vastgeplakt aan je hand, dus die vergeet je niet zo snel. Erg handig dus wanneer je gaat shoppen of boodschappen gaat doen, want je hoeft niet in elke winkel te zoeken naar jouw portemonnee onderin je tas. Je pakt gewoon je iPhone of, nog makkelijker, gebruikt je Apple Watch om te betalen.

Ook online

Mocht je nu denken dat het alleen mogelijk is om te betalen in fysieke winkels, cafés en restaurants, dan heb je het mis! Ook wanneer je online aan het shoppen bent kun je Apple Pay gebruiken, mits de desbetreffende webshop deze betaaldienst aanbiedt natuurlijk. Wel zo makkelijk! Je hoeft dus niet meer je pinpas of creditcard te zoeken en met een betaal-apparaatje aan de slag om de betaling te voltooien.

Veiligheid

Het gebruik van een pinpas met pincode voelt veilig en vertrouwd, maar ook Apple heeft goed nagedacht over de veiligheid van Apple Pay. Apple werkt namelijk samen met o.a. MasterCard, American Express en Visa om een goede ondersteuning van deze dienst te garanderen. Betalingsgegevens en betalingsinformatie worden volgens Apple nergens opgeslagen en kunnen door niemand worden bekeken. Het is bovendien niet mogelijk om te betalen zonder pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning. Niemand anders dan jijzelf kan dus op deze manier betalen.

Apple Pay bij BCC

Kun je nu niet wachten om het zelf uit te proberen? Dat komt goed uit! Bij BCC kun je sinds kort ook betalen met Apple Pay, zowel in een van onze winkels als online.

Print Friendly, PDF & Email

Geplaatst door: Admin

Wij schrijven graag over lifestyle, trends en de wereld van elektronicaproducten, nieuws, leuke weetjes, tips & tricks en meer..